Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Учинак Звездаша: Спајић сачувао Фалкаа, Вилотић, Каду и Евандро погодили

Претходног викенда било је доста узбуђења на теренима широм Европе и света, а овај викенд је сигурно обележио велики дерби у Енглеској и почетак италијанске Серие А.

13772894912644

Римски Лацио савладао је Удинесе код куће са 2:1, а Душан Баста одиграо је цео меч за гостујући тим. Торино је са 2:0 отворио сезону против Сасуола, а доскорашњи штопер црвено-белих Никола Максимовић посматрао је утакмицу са клупе за резервне играче.

За изненађење кола постарала се Верона, која је код куће поразила велики Милан, 2:1. Бошко Јанковић је одиграо целу утакмицу за домаћи тим и асистирао за победносни погодак домаћих.

У Енглеској је јуче одигран велики дерби у ком су се састали Манчестер Јунајтед и Челси. Резултат је на крају био 0:0, а цео меч за домаћи тим одиграо је Немања Видић који је наравно био и капитен екипе.

У Француској лиги, један од фаворита, Лион поражен је код куће 1:0 од екипе Ремса. Цео меч за домаћи тим одиграо је некадашњи штопер Црвеен звезде, Милан Бишевац. Вујадин Савић и Немања Пејчиновић нису играли за своје тимове.

Једно од изненађења кола десило се у петак у Монако. Домаћи тим је предвођен колумбијским нападачем Фалкаом нападао током целе утакмице, али је одбрана Тулуза на челу са Спајићем одолевала. Спајић је одиграо целу утакмицу, имао неколико феноменалних интервенција, док је Павле Нинков замењен у 74. минуту због лакше повреде.

Нант је код куће поражен од ПСГ-а резултатом 2:1, а до 81. минута напад домаћег тима предводио је Филип Ђорђевић.

У 5. колу Жупијер лиге у Белигји, Андерлехт је одличном партијом на свом терену показао да је криза са почетка сезоне прошлост. Домаћи тим је код куће са убедљивих 5:2 савладао Шарлоа, а феноменалну партију пружио је Лука Миливојевић који је одиграо свих 90 минута и заслужио своје место у тиму кола.

Лирс је код куће савладао Беверен резултатом 1:0. Целу утакмицу за госте одиграо је Абубакар Оумару, док је Иван Тричковски замењен у 70. минуту. Левен је са 2:1 поразио гостујући Локерен, а млади Ђорђе Деспотовић добио је шансу у последњих 10-ак минута утакмице.

1960945_w2У Швајцарској је одигран дерби између првог и другог тима на табели, Јанг Бојс је угостио Грасхоперс за који игра Милан Вилотић, не тако давно штопер Црвене звезде. Гости су однели победу 2:1, а први гол за госте дело је Милана Вилотића. Он је одиграо свих 90 минута, а поред постигнутог гола зарадио је и жути картон. Ово је Јанг Бојсу био први пораз у шест кола, док је Грасхопер и даље на другој позицији, иако једини непоражен тим до сада: три победе и три нерешена резултата.

Виљареал је на свом „Ел Мадригалу“ после преокрета савладао Ваљадолид са 2:1. Александар Пантић, доскорашњи играч Црвене звезде, одгледао је утакмицу са клупе за резервне играче.

Екипа Краснодара је славила у гостима против Анжија, 2:1. Душан Анђелковић је играо све до 71. минута за гостујући тим, када је замењен. У Украјини, Металист је са 3:1 савладао Севастопољ, а свих 90 минута мрежу домаћег тима чувао је Владимир Дишљенковић.

Што се тиче учинка наших играча током викенда у Турској, они се нису баш прославили. Тим Роберта Просинечког, Кајсери, је са 3:1 поражен у гостима код Касимпасе, а цео меч за госте одиграо је Срђан Мијаиловић и зарадио жути картон.

13665713996636Генчербирлиги је резултатом 3:1 савладао гостујући Аксишар. За домаћи тим цео меч одиграо је Душко Тошић, док Дејан Лекић поново није био у протоколу за утакмицу. За госте је све до 82. минута играо Бруно Мезенга. Фенербахче је резултатом 1:0 савладао Ексишерихспор, за које није био у протоколу Горан Чаушић.

Никола Микић је био стартер за свој клуб Манисаспор, који је одиграо 0:0 са Санлиурфаспором.

У Аустрији је у дербију Рид са 3:0 разбио Штурм, за који је цео меч одиграо Никола Вујадиновић. Дудић је утакмицу одгледао са клупе за резервне играче.

Бенфика је чудесним преокретом тј. головима у 90+ минутима савладала Жил Висенте 2:1. Немања Матић је био стартер и одиграо је цео меч за домаће, док је Филип Ђуричић ушао у игру у 68. минуту и забележио асистенцију код првог гола.

kadu-1376245332-351275Ешторил је наставио са одличним партијама ове сезоне. Они су забележили и другу победу у исто толико одиграних утакмица у домаћем првенству, а поново их је до победе предводио феноменални Евандро. Он је постигао први од два гола за Ешторил, који је са 2:1 у гостима победио Аруку. Евандро је одиграо свих 90 минута за гостујући тим.

Гремио је наставио са добрим играма у шампионату Бразила. Овога пута победили су Фламенго у гостима са 1:0, а до 90. минута за госте је играо Ернан Баркос.

Шериф је наставио са победама у домаћем првенству. Полицајци су са 4:1 поразили гостујући Костулени, а трећи гол за домаћи тим дело је Мендеша Кадуа.

Повезане вести

17 comments

Nikola авг 27, 2013 at 17:18

A Branko Boskovic u Rapidu iz Beca?

Reply
torh авг 27, 2013 at 16:30

ja ne znam ko je strucan u upravi . Prodaju Spajica za male pare , a on je za 2 sezone mogao da bude 10 miliona vredan . Ko da nismo mogli nekog drugog da prodamo .

Reply
Denis авг 27, 2013 at 15:06

Ovaj Vilota razvaljuje. Nekoliko je puta bio u timu kola. Steta sto se ponasao kako se ponasao i sto je prebrzo otisao iz Zvezde

Reply
Dragon авг 27, 2013 at 21:12

..a što se ponašao??..pa sad se vidi ko je bio u pravu..samo razmisli 😉

Reply
Denis авг 28, 2013 at 00:09

Ne kazem ja da nije zasluzio da igra, ali svaka svadja sa trenerom i mesanje igraca u posao trener treba biti sankcionisano, pa tako nazalost i sa njim. Licno ja sam ga gotivio kao igraca jer on i Adi ( koji takodje da je hteo da igra i da se zalaze ) bili bi jedan ekstra tandem, uz njih Danijel Mihajlovic, ali nazalost on je skoro celu sezonu odsustvovao zbog povrede,a posle njih krecu stoperi da se manjaju kao na traci

Reply
Ultras авг 27, 2013 at 14:36

EVIJAN NUDI 800.000 + 20% OD SLEDEĆE PRODAJE ZA MLADENOVIĆA I MI IH ODBILI!!!Da li su bre oni normalni…http://redstarbelgrade.info/fudbal-srb/vesti/4756-zvezda-odbila-ponudu-evijana-za-mladenovica.html

Reply
dante авг 27, 2013 at 15:06

ako je evijan stvarno ponudio 800000 e + 20% treba ga odmah prodati.on vise od ovog sigurno ne vredi.uz to kad ga budemo uzimali nazad zaradicemo :facepalm: .imamo karaklajica,imamo cikica na levoj strani,imamo djurickovica.moze i vesovic .uz to imamo mijailovica i nenadica koji konacno treba da pokaze zasto uopste prima platu sve ove godine.ocigledno da neko ne ume da napravi adekvatnu procenu stanja.uzmes novac,i imas svoje klince kojima ce vrednost samo da raste ,naravno ako igraju.

Reply
sale авг 27, 2013 at 13:41 Reply
sof авг 27, 2013 at 13:30

Кад се гледају игре (и таленат) Спајића и Лазића у Звезди то је небо и земља. Мене Лазић није ничим одушевио, а сви га на силу хвале само зато што су још од почетка негативни према Крнета. Дај Боже да смо направили добар уговор да добијемо и ми неке проценте од следеће продаје Спајића.

Reply
Aleksandar авг 27, 2013 at 17:33

Mene je Lazic odusevio na utakmici protiv Basela. Gledao sam je uzivo. Deluje malo nesigurno, trebaju mu dobri igraci pored sebe. Sa Miaijlovicem mi deluje sigurno. Ali kad su tu umesto njega Mladenovic i jos Krneta onda je malo ……. !

Reply
Novi Beograd авг 27, 2013 at 13:12

Nemoze Falcao da prismrdi Spaji! 😀

Reply
PEĐA J7 авг 27, 2013 at 13:06

Eto, a prodali smo Spajica za 1.3 miliona…
A sto? Da bi kao igrali Evropu???
Pametnije je bilo da su se izvinili navijacima, rekli istinu, a to je da je kasno sklepan tim, da se u LE ne moze, jer je tezi put nego u LS…Samo realno i racionalno.
Em i ovako ne igramo Evropu, em bi Spajic sa Martinovicem bio ZID ispred gola, a ne da se Krneta i Lazic uce na greskama koje skupo kostaju…

Reply
TCZ авг 27, 2013 at 13:12

Lazic je dobar igrac,Bolji od Martinovica

Reply
kajzer авг 27, 2013 at 14:22

Da nismo platili, ne bismo igrali naredne 3 sezone evropu

Reply
PEĐA J7 авг 27, 2013 at 14:46

A ovako cemo da igramo?

Reply
DS авг 27, 2013 at 14:28

Ne da bi kao igrali Evropu,ali jednostavno da nismo isplatili taj jedan dug i da otkazemo Evropu,onda bi nas UEFA kaznila 3 godine ne igranja bar u kvalifikacijama za Evropu,i jos bi morali dodatno da placamo nesto…

Reply
VLAJKO авг 27, 2013 at 15:55

Seti se sta je Stojadinovic rekao na pocetku prelaznog roka, da su svi igraci na prodaju ako dodje dobra ponuda…

Reply

Leave a Comment