Moja Crvena Zvezda
Најновије

Учинак Звездаша: Асистенција Миливојевића, Борха херој Веракруза

Бивши фудбалери Црвене звезде широм света бране боје разних клубова. И овај викенд је био у знаку дербија у Енглеској али било је занимљиво и у другим лигама Европе и света.

Екипа сајта МЦЗ је покушала да прикупи што више података о постигнутим резултатима бивших фудбалера са „Маракане“.

sp-zvezda-blizanciНовосадска Војводина је сјајно почела европско лето, али је путовање завршено у Молдавији. Шериф је славио резултатом 2:1. Андрија Калуђеровић је шансу добио у 49. минуту уместо Шкулетића. Имао је шансу у 81.минуту али није успео да постигне гол. Новосађани су наставили такмичење у ЈСЛ и ремизирали су као гости у Београду, са екипом Чукаричког. Калуђеровић је био стартер, а Иван Фатић је ушао у игру почетком другог полувремена. Дресове Чукаричког носе три фудбалера који су поникли у Звезди, сва тројица су били стартери. У питању су Филип Стојковић и браћа Драгољуб и Славољуб Срнић. Славољуб је проглашен за играча утакмице.

Најзанимљивје је био у Енглеској. Дерби на Енфилду је бацио у сенку све остале мечеве. Ливерпул је славио минималним резултатом. Немања Видић је и овог пута понео капитенску траку  „црвених ђавола“ и одлично одиграо свих 90. минута.

У Немачкој је било занимљиво и у првој и у другој лиги. Млади голман Шуљагић који се налази у Штутгарту није бранио на мечу са Леверкузеном који је његов тим изгубио резултатом  1:0. Гројтер фирт је ремизирао на тешком гостовању у Франкфурту и тако сачувао челну позицију на табели. Огњен Мудрински је на терен ушао у 57. минуту када је заменио  Гиселмана.

У Италији је у овом колу постигнут велики број голова.  Ипак нису све екипе у којима наступају наши бивши играчи биле подједнако успешне. Удинезе је однео победу над Пармом (3:1). Душан Баста је био стартер али је терен напустио у 84.минуту. Још једна веома добра партија бившег првотимца црвено-белих.  Торино је изгубио од  Аталанте, а доскорашњи штопер Звезде, Никола Максимовић, утакмицу је посматрао са клупе за резервне играче. Ђенова је била слабија од Фиорентине (5:2), Томовић је одиграо свих 90.минута. Рома је поразила Верону убедљивим резултатом 3:0, а Бошко Јанковић је замењен у 65.минуту. 

Француска лига је донела неколико интересантних дуела али звездаши нису имали много среће. Евијан је био бољи од Лиона (2:1), Милан Бишевац је одиграо цео меч. Тулуз је у гостима изгубио од Бастије. Урош Спајић је добио жути картон, док је Павле Нинков замењен неколико минута по почетку другог полувремна. Ремс и Нант су поделили бодове и играли без голова. Цео меч је одиграо Ђорђевић. 

У Аустрији је Штурм дошао до првих бодова у сезони. Савладана је екипа Волфсбергера резултатом  4:1.  Први гол је постигао Вујадиновић, док је Дудић био на клупи за резерве.

milivojevic-2fБелгијско првенство је настављено, а Лука Миливојевић је уписао још једну асистенцију. Његов тим је поражен резултатом 4:3 од екипе Варегема. Млади Деспотовић је био резерва на утакмици Локерен-Остенде која је завршена без голова.

Примера је донела много узбуђења. Виљареал је славио у гостима, побеђена је Осасуна. Александар Пантић није учествовао у убељивој победи своје екипе.

У Украјини је одигран дерби између Шахтјора и Металиста, завршен је резултатом 1:1. Владимир Дишљенковић је био између статива и његова екипа после осам кола нема ниједан пораз и има најбољу гол разлику у првенству.

2-slavko-perovicНеколико турских клубова у својим редовима има бивше првотимце нашег клуба и једног тренера.  Pобијев Кајзери је поражен  1:3, а Срђан Мијаиловић је и на овом мечу био стартер. Генчербирлиги је изгубио од  Карабукспора, а Душко Тошић је зарадио јавну опомену. Интересантнија је била утакмица друге лиге у којој је Маниса савладала Аданаспор у последњим тренуцима меча. Победоносни гол је постигао Славко Перовић. Никола Микић није био у протоколу.

Португалци су наставили битке за бодове. Бенфика је играла нерешено са Спортингом у гостима. Цео меч је одиграо Матић, који је добиo жути картон, Ђуричић је био резерва док Митровић није био у протоколу. Брага је изгубила, а млади Милутиновић није играо. Ешторил је узео само један бод у дуелу са Академиком. Евандро је био у стартној постави.

Напето је било и у Јужној Америци. Кристијан Борха брани боје Веракруза и свом тиму је донео важан бод у последњим тренуцима меча са екипом Тигреса. Тамошњи медији су му дали епитет хероја.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

laki trazi devojku сеп 3, 2013 at 15:52

nemojte ovu rubriku vise,samo mi mrak padne na oci kad se setim kakvi su nekad kod nas bili a kakvi su ti neki sada

Reply
Czv Nikšić сеп 3, 2013 at 14:54

Jedan je Vidić kapiten

Reply
czv сеп 3, 2013 at 14:53

Mogli ste malo vise o Evandru ipak ste ga nagrdili ,a on je najbolji igrac Estorila i 3 na tabeli u jakom portugalskom sampionatu.Bice intersantno po pitanju privatizacije veceras kod Andjusa ko je gost. 😎

Reply

Leave a Comment