Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКлупска дешавањаКошарка

Пешић: Нисам могао да чекам Недовића, мора још много да ради

00066259Немања Недовић, репрезентативац Србије и члан Голден Стејт Вориорса, игра вероватно у најбољој форми у каријери. Многи домаћи и страни медији пишу само лепе речи о овом момку, који се играчки афирмисао у Црвеној звезди, а дошколовао у Лијетувос Ритасу.

Оно што све навијаче Црвене звезде боли на неки начин је то што је у години, када су сви очекивали да потпуно експлодира, морао да уз доста добро обештећење напусти Црвену звезду, јер је Светислав Пешић имао своју визију.

Овако је Недовић говорио пар месеци пре него што је напустио Црвену звезду:
– Свима треба да буде јасно да су одлуке тренера Светислава Пешића за мене закон, јер имам максимално поверење у њега, а он све ради у интересу тима. Њему дугујем велику захвалност, јер ме је још 2008, када сам имао само 17 година уврстио у први тим. Сматрам да уз њега и његов рад могу највише да напредујем и то је најважније. Још нешто, Црвена звезда је моја велика љубав, у клубу сам већ пет година и слободно могу да кажем да је Звезда моја друга кућа.

Трофејни стручњак се у разговору за „Блиц“ осврнуо на ту ситуацију са Недовићем:

Његов ангажман у НБА је небитан, то ми превише не значи. Данас у Америци могу да играју и мање квалитетни играчи, а прави НБА играчи су Дивац и Стојаковић. Њих достићи је дуг пут. Његов развој је сходно потенцијалу очекиван, увек се знало да је талентован, али ја нисам могао да га чекам кад ће да дође до изражаја. Није остао да игра у Звезди, иако је имао таленат и младост, иако сматрам да мора још да ради да би постао играч. Он је у Звезди променио десет тренера и десет управа и у таквим условима добро је да је остао жив и здрав. Тај развој је помало у Србији успорен јер један тренер не може да води рачуна о развоју једног играча. Ако тај таленат не каналишете до победе, већ на разбијање тима и играча, онда никад нећете постати оно што желите. Не треба бити еуфоричан и нестрпљив, ту мислим на Недовића и Богдановића, волео бих да више причамо о развоју Бјелице.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

49 comments

Zen нов 25, 2013 at 09:12

Svaka čast Kariju, poštovanje i naklon do zemlje za sve što je uradio, a pre svega osvajanje zlata u USA, ali za Nedovića mislim da nije bio u pravu.
Pogledajte šta je uradio sinoć.. (već sam napisao sličan komentar, izvinjavam se, ali morao sam jer kod nas još nema vesti o tome).
http://youtu.be/Y1c-x8TYKwI

Reply
Crvena Bela Krv сеп 10, 2013 at 16:20

OK, ajde sad pa da jos osporavamo trenerske vrednosti Pesica, pa on jasno rekao da u tom trenutku nije jos bio zreo za visu minutazu i tacka. Pa nije kao Blazevic kad je rekao za Robija da ce da pocepa trenersku diplomu ako Robi postane fudbaler. Mi smo zahvalni Pesicu, jer upravo on nagovestavao prve iskre, nade i verovanja da ce konacno i nasi kosarakasi igrati neku vazniju ulogu sto se i obestinilo. Zamislite sad Karija da nam bude trener sa ovakvom ekipom, ja mislim da bi mnogo ozbiljnije a ruku na srcu i sa manje strepnje bi cekali pocetak nove sezone, jer ja zaista od srca vam kazem da nemam neko poverenje u Radonjica, nadam se da gresim. Jos jednom hvala Pesicu a ne bi bilo lose da nam se ponovo vratis. pozdrav svim Zvezdasima

Reply
Darn сеп 10, 2013 at 22:56

Nemoj više Pešića, ako boga znaš. Skidam kapu za sve urađeno u trenerskoj karijeri i želim mu sreću u bilo kom klubu ili reprezentaciji, ali ne u Zvezdu više, molim te.

Reply
Libijac сеп 9, 2013 at 17:47

pa zasto onda Filip Covic ne ode u NBA! Igrao je kod tebe, a sad moze da igra medjuokruznu ligu, PLAFON!!! Nista u zvezdu uradio nije za one dve godine!!! Nakazo jedna Pirocanska!!!

Reply
Srba сеп 9, 2013 at 20:12

Nema smisla vredjati tako Pesica. To mu je sigurno najveca grska u karijeri ili bar jedna od najvecih, ali isti taj Pesic je stvorio Bjelicu, pa i Keselja, dosao je klub u teskom trenutku, samim tim je privukao i neke igrace i tako nam pomogao u ozivljavanju, pa prema tome nema potrebe za uvredama i ako je on itekako imao svojih mana

Reply
Darn сеп 9, 2013 at 23:59

Odmeren i na mestu komentar. Treba da ostanemo dostojanstveni. I ja smatram da je Pešić napravio više od jedne greške u vezi sa našim klubom, ali ne verujem da je to uradio sa namerom. Šteta samo što mu sujeta ne dozvoljava da bar neke od tih grešaka i prizna…

Reply
Dejan сеп 8, 2013 at 11:21

Hvala od srca svima onima koji klikcu na oglase na sajtu, znam da ste vi sa MCZ najaktivniji povodom toga i ako ikad budem mogao da vam se oduzim na neki nacin slobodno recite. Samo ne odustajte jos uvek, cesto zezaju sa cenom klika i time samo sputavaju i cim se ispuni ovaj uslov odmah sklanjam ove ebene oglase. Ali do tad ostanite uz sajt, ulazite na njega iako nema nista novo u poslednje vreme, bitna je poseta na sajtu. Molim vas.

http://www.tolelopove.com

Hvala vam

Reply
milos сеп 8, 2013 at 11:16

Mozes ti da mlatis koliko god hoces, ali nisi u pravu nikako. Za mene si uvek bio i bices jedan od najboljih trenera, ali kao covek… U dogovoru sa Covicem ste bukvalno terali iz kluba Nedovica ne bi li uzeli obestecenje(dobili smo dobre pare), jer mu je na kraju godine isticao ugovor.

Reply
bojan62 сеп 7, 2013 at 22:57

Ne mogu da verujem da ljudi pljuju po Pesicu,covek se vratio u Zvezdu kada su iz kluba bezale i tetkice (ako smo ih imali),jos preko toga kasnije oprostio klubu 2/3 potrazivanja koje je imao.
A pametnjakovici se nasli da ga pljuju sto nije razigravao nedovica. Nedovic je hteo da ode iz klub u toj zadnjoj sezoni…..pa je normalno ako cu vec nekog da razigravam/istrpim onda ce to da bude igrac koj ce da ostane u klubu i naredne sezone!
p.s.
I svi ignorisete Nedoviceve reci o Pesicu:
„Njemu dugujem veliku zahvalnost, jer me je još 2008, kada sam imao samo 17 godina uvrstio u prvi tim“

Reply
Понос Града сеп 8, 2013 at 00:54

Не лупај, Пешић је дошао по паре у Звезду. Имао је огроман уговор и кад је видео да нема пара отишао је. Класичан пироћанац.

Reply
Darn сеп 8, 2013 at 01:48

Po pare, po pare, tačno tako. Ja skidam kapu za trenersku karijeru i za reprezentativne uspehe, ali ono što je uradio u Zvezdi, ne služi mu na čast.

Reply
Kako vas samo nije sramota сеп 8, 2013 at 07:18

Pešić je došao u Zvezdu nakon fantastične sezone u Valensiji, koju je doveo od dna tabele da plej-ofa španske lige. Mogao je da bira klub u Evropi za daleko veći novac, pregovarao je i sa Realom, ali se odlučio da pomogne projekt nove Zvezde, tim pomogne srpskoj košarci ali i vrati malo Partizanu za ukradenu titulu kad je prvi put bio trener.

Reply
bojan62 сеп 8, 2013 at 21:16

covek je u (minimum) dva navrata otpisivao dug…a ti ovde siris dezinformacije i dizes tenziju….clanaka ima gomilu pa ih trazi ako te interesuje ISTINA!!

„Predsedništvo je sa velikim zadovoljstvom konstatovalo da je postignut dogovor o otpisu dugova sa trenerom Svetislavom Pešićem, i dve menadžerske agencije što u ukupnoj vrednosti iznosi oko 200 hiljada evra.“

http://www.mojacrvenazvezda.net/10964/2011/08/24/kosarkaskom-klubu-otpisan-dug-u-iznosu-od-200-000-evra/#.UizMCdJkT64

Reply
milos сеп 8, 2013 at 11:18

Dosao je za enorman novac. Nasa taktika je bila odlican trener, jeftiniji igraci i za malo smo uspeli, ali realno mislim da je mnogo bolja taktika Vlada Djurovic plus dobri igraci(za nasu ligu)

Reply
bojan62 сеп 8, 2013 at 21:29

Rivalstvo Pesic-Djurovic postoji jos od 80tih i finala „Bosna-Sibenka 1983 god“….kada je pesic vodio Bosnu a Djurovic Sibenku…i kada je bila ta navodna „kradja“ sudija posle suta drazena!
Sada Djurovic na javnoj tv iskoristio sansu da pljuje pesica i to je to!
deo tog finala ’83 ako nekog interesuje:
http://www.youtube.com/watch?v=PcYUmMBLMwk

Reply
Guerrini Champion сеп 7, 2013 at 22:54

Samo neka mi neko objasni sta je Kari Pesic uradio znacajno za vreme dva boravka kod nas…Vlada Vukoicic je momak osvojio trofej za pola godine provedene u Zvezdi,a Pesic to nije uspeo ni za dve…Vukoicic je imao sve pobede protiv Partizana,a koji je Karijev skor?

Reply
Guerrini Champion сеп 8, 2013 at 10:24

Ajde lepo vi sto lupate minuse argumentovano mi navedite zasto nisam upravu…najgore je kad lupis minus,a ne znas zbog cega…

Reply
milos сеп 8, 2013 at 11:19

Sa vise nego limitiranim timom je igrao finala na jednu loptu.

Reply
bbb сеп 8, 2013 at 11:53

kakav je tim imao pesic , a kakav vukoicic ?

Reply
Guerrini Champion сеп 8, 2013 at 12:16

Hahaha…sta to lupas…jel imao u prvom svom boravku Bjelicu,Keselja,Kikanovica,Stimca,Marinovica,Robertsa,
Ovensa,Dragicevica…i sta je osvojio?Nista…
I u drugom nije imao los tim…Petra Popovica,Mileta Ilica,Nedovica,Tomasa…itd…neke sam i zaboravio,ili izostavio…i opet nista nije osvojio…

Reply
bbb сеп 8, 2013 at 16:03

bljelica je bio anonimus kao i vecina ostalih , on je od njih napravio igrace…ali evo dacu ti jedan plus da ne places , posto vidim da ti je to bitno

Reply
Guerrini Champion сеп 8, 2013 at 16:54

Je*e se meni za tvoj plus…Pa nije valjda on od Robertsa,Ovensa,Dragicevica,Petra Popovica,Tomasa i ostalih napravio igrace?

delijans сеп 7, 2013 at 22:50

Velika Karijeva greska ali sta je bilo bilo je,Nemanja ce

Reply
delijans сеп 7, 2013 at 22:50

postati veliki igrac sigurno

Reply
Laki сеп 7, 2013 at 22:17

Pa da razumem coveka da kaze ,je*iga,pogresio sam,izvinite,nije dobro radio ,bla bla,al covek rece da nema kvalitet?

Reply
Vlada сеп 8, 2013 at 01:33

А какав је тим имао Пешић,а какав Вукоичић?

Reply
dusan сеп 7, 2013 at 21:12

http://www.youtube.com/watch?v=-LCMGyheNvw
ovo je nedovic pre tri godine, odnosno sezonu pre nego sto je dosao pesic a nedovic otisao. svetislave, razumeo bih da si imao rakocevica i nelsona pa da mozes da pogresis, ali ti si forsirao lazica, popovica i covica, covece. kazi da si pogresio, nece ti pasti kruna sa glave, ti si bio i ostao velicina. u nba igraju manje dobri igraci? sta je bre s tobom?

Reply
Shate сеп 8, 2013 at 11:49

Ovde se vidi da oduzima i loptu. Tako da sve price o njegovoj losoj defanzivi padaju u vodu.

Reply
Black Ajzi сеп 7, 2013 at 21:11

A mogao si da cekas Covica , Lazica , Subotica , Markovica…Svaka cast stvarno , samo smo upropastili decku godinu dana. Da je igrao ne bi bio nista gori od pomenutih , sad se vidi ko je gde i ko je sta…

Reply
mariachi сеп 7, 2013 at 22:47

Bitniji su bili Covicevi igraci nego zvezdini 🙄

Reply
MILAN KG сеп 7, 2013 at 20:38

KARI nastavi da igras mali fudbal u partizanovom dresu, ovo ti je velika mrlja dzabe pokusavas danse opravdas dosao si u zvezdu uzeo masnu lovu i nisi osvoijo nista u dva mandata.

Reply
ShoNe сеп 7, 2013 at 20:49

Kapa dole.

Reply
Srb сеп 7, 2013 at 20:02

Jedan jedini,gospodin SVETISLAV KARI PEŠIĆ! ❗

Reply
dusan сеп 7, 2013 at 19:18

zato si cekao bojana popovica i filipa covica. svaka cast majstore

Reply
ЦЗХН сеп 7, 2013 at 18:50

Причај шта хоћеш али ову мрљу никада нећеш избрисати.Мислим да је ово у његовом стилу-тврдоглаво и сујетно-велика је брука рећи да у НБА може било ко да игра.Великани знају да признају грешке!!!

Reply
Magic Johnson сеп 7, 2013 at 19:18

Nije rekao da bilo ko može da igra, već da mogu i manje kvalitetni igrači – što je tačno. NBA danas je slaba kopija one nekadašnje.

Reply
ShoNe сеп 7, 2013 at 20:26

Mogu li NBA da igraju igraci manje kvalitetni od Filipa Covica?

Reply
Magic Johnson 12 apg сеп 7, 2013 at 20:52

Košarka (ozbiljna) je izrazito timska igra, to što neki igrač ima velik kvalitet ne mora nužno da znači da će tim biti uspješan zbog samog tog igrača. Inače bi mi prošle godine sa Rakočevičem i Savovićem osvojili ABA i srpsku ligu, a znamo kako smo prošli, razbijeni smo i finalima, a imali smo i mnogo problema sa provinsijskim ekipama. Zar nije tako? Nemanja je u tom trenutku bio nezreo i koštao je tim onoliko koliko Pešić nije mogao sebi da priušti, u onakvoj situaciji. I Nedović i trener su po meni prije svega žrtva okolnosti. Vrlo dobro Pešić zna šta je talentovan igrač, prisjetite se kako je razvijao Bjelicu gurajući ga na „pleja“. Zna on šta Nedović može postati, ali nije sebi tada mogao da priušti njegov razvoj po cijenu trpljenja ekipe. Još jedna stvar, govori se kao da je Nedović otjeran iz kluba, a klub je „bio dobar“ 500 000 evra od Nemanje, što su za košarku ogromne pare. Pozz 🙂

Reply
Magic Johnson 12 apg сеп 7, 2013 at 20:56

Može li Nemanja Nedović od prije 2 godine da igra NBA? Još uvijek je pitanje može li i ovaj Nemanja Nedović. I viši pikovi od 30. se nisu snalazili. Onaj naš blesavi Morison je bio 3. pik 😀 Kakogod, Nemanji sve najbolje, ali mora još mnoogo da napreduje. Prije svega u odbrani, jer igrač sa onako brutalnim fizikalijama mora mnogo bolje igrati odbranu.

Reply
Kastro сеп 7, 2013 at 18:37

On je vec postao igrac, a nije bilo potrebe cekati ga, jer u svakom trenutku bio je bolji od Cvetkovica, Covica i Lazica. Najveca greska Pesica vezana za srpsku kosarku i srpske igrace mozda i u karijeri.

Reply
Marko сеп 7, 2013 at 19:16

Izvini, ali ovo nije tačno. Nemanja je bio najgori spoljni igrač u odbrani tada, ono je bilo za plakanje kako su ga razbijali i prosječni plejevi. Mali Čović je prosjek, ali je bar koliko-toliko smetao. Lako je sada biti general poslije bitke. Pešić sa onakvom ekipom i onim „kvalitetom“ nije mogao ništa drugo nego da napravi kompaktan i ratnički tim koji će da iskrvari za svaki poen, i tu se nikakvo divljanje nije moglo uklopiti. Ovaj Nemanja sada je mnogo bolji igrač nego Nemanja kod nas, mnogo je radio i popravio šut, kao i odbranu. Da je Pešić imao imalo kvalitetnu ekipu, bilo bi i za Nemanjine greške više prostora, a onako – shvatam ga potpuno. Bio je u nezgodnoj situaciji i neprimjerenoj za trenera njegovog renomea. Cca tri igrača je imao, ostalo sve nešto polovno, pravi, Pešiću, pitu od zna se već čega…

Reply
Kastro сеп 7, 2013 at 19:50

Izvini ali ti nisi upravu. Godine pre toga Nedovic u onoj tada raspaloj Zvezdi bio je najbolji uz Marsa i Nikolica, sledece sezone kada se desila fuzija Nedovic je dobio jacu konkurenciju ali je i tada bio jedan od najboljih kada je dobijao priliku. Tomas,Petar Popovic i Nedovic su u toj ekipi mozda bili i najbolji, videlo se, tacnije video je onaj ko je pratio ekipu da kada je Nedovic na terenu da se drugacije igralo. Momak je ekstra talenat, pratim ga vec vise od cetiri godine i nisi upravu da su Cvele, Covic i Lazic bili bolji od njega

Reply
Kastro сеп 7, 2013 at 19:53

Izvini ali ti nisi upravu. Godinu pre toga Nedovic u onoj tada poljuljanoj Zvezdi bio je najbolji uz M@rsa i Nikolica, sledece sezone kada se desila fuzija Nedovic je dobio jacu konkurenciju ali je i tada bio jedan od najboljih kada je dobijao priliku. Tomas,Petar Popovic i Nedovic su u toj ekipi mozda bili i najbolji, videlo se, tacnije video je onaj ko je pratio ekipu da kada je Nedovic na terenu da se drugacije igralo. Momak je ekstra talenat, pratim ga vec vise od cetiri godine i nisi upravu da su Cvele, Covic i Lazic bili bolji od njega

Reply
ShoNe сеп 7, 2013 at 20:33

Vecina utakmica je isla ovim tokom: Pocinje Covic, u startu smo u zao statku, bude to do desetak razlike. Udje Popovic, izvucemo se iz zaostatka, nekad i predjemo i vodjstvo, umori se Popovic, udje Covic i iz egala ili vodjstva padamo u minus. E kad tu nije bilo mesra za Nemanji, imalo je u Lietuvosu.

Rape Delija сеп 7, 2013 at 20:17

Moderna kosarka se igra za kos vise, pusti ti te gluposti za jaku odbranu!

Reply
ShoNe сеп 7, 2013 at 20:28

Ovako je samo bilo prostora za Milutinoviceve greske…

Reply
Darn сеп 7, 2013 at 17:58

Sve je to lepo, Kari, ali valjalo bi ipak i priznati grešku, a ne inatiti se pričama tipa „u NBA može da igra i loš košarkaš“. Trener ne mora da čeka igrača nego da iskoristi ono što igrač ima u datom trenutku, pogotovo kad se radi o igraču koji je budućnost kluba i kakav se viđa jednom u deset godina. Ja razumem da je Nedović tada bio žutokljunac, ali kad se setim ko nam je sve (i kako) igrao pleja i dvojku, ipak smatram da je načinjen veliki propust, jer takvog dugo nećemo imati.

Reply
Jovan сеп 7, 2013 at 17:09

Po meni licno Pesic se veoma lose pokazao u zvezdi, imao je sasvim finu ekipu. Nedovica je drzao na klupi a Bjelicu je drzao na poziciji pleja a decko je gradjen za cetvroku, to svaki debil vidi samo ga je Pesic gurao na poziciju jedan

Reply
Delije Nikšić сеп 7, 2013 at 16:40

Steta sto nedović nije ostavio dublji trag u zvezdi.kakav bi sad imali tandem plejmejkera nedović nelson.nelson da kida u odbrani a nedović da trpa koseve

Reply

Leave a Comment