Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаРепрезентацијаФудбал

Учинак Звездаша: Два гола Милуновића, Петковић асистент, Печник на клупи

Садашњи и бивши првотимци Црвене звезде  прошле недеље су имали задатак да помогну својим националним селекцијама. Играчи са „Маракане“ бранили су боје три државе, једни су играли за А тим, док су други покушали да донесу победу младој репрезентацији.

Најуспешнија је била млада селекција Србије. „Орлићи“ су савладали Кипар резултатом 2:1 и уписали бодове у квалификацијама за ЕП 2015. У редовима екипе коју је селектирао тренер Ћурчић налази се велики број момака који су носили и још увек носе црвено – бели дрес. Задњу линију чине бивши првотимци Александар Пантић, Урош Спајић и Урош Ћосић и ново појачање Звезде, Марко Петковић. Испред њих су играли Срђан Мијаиловић и Александар Ковачевић, а напред су били бивши омладинац Урош Ђурђевић и Лука Милуновић.

milunovic_lukaОба гола постигао је Лука Милуновић, први на асистецију клупског саиграча Петковића, а код другог гола асистент му је био Ђурђевић. И поред сјајне партије, Марко Петковић је морао раније у свлачионицу јер је после грубог старта зарадио црвени картон.

Први тим Србије играо је утакмицу са Хрватском. У стартној постави од бивших Звездиних играча био је само Филип Ђуричић (прошао омладинску школу нашег клуба) којег је у 56. минуту заменио Душан Тадић. На клупи за резерве су били Милан Бишевац, Никола Максимовић и Лука Миливојевић.

Црна Гора се састала са Пољском и одиграла нерешено. Марко Вешовић није играо, док је Филип Касалица ушао са клупе у 36. минуту уместо Мирка Вучинића. Касалица је у 43. минуту добио јавну опомену.

Добре партије Нејца Печника у дресу Црвене звезде нису промакле словеначком селектору  Катанецу који га је позвао у реперезентацију после дужег времена. Ипак, Звездин фудбалер је меч са Албанијом, који је Словенија добила минималним резултатом, посматрао са клупе за резервне играче.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Dejan сеп 10, 2013 at 12:39 Reply
Pjano сеп 10, 2013 at 11:43

“Kasalica dobio javnu opomenu“,nesto cudno? 😀

Reply

Leave a Comment