Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКлупска дешавањаТрансфери

Ешкерт у Флоренцији, Стојчић у Војводини!

После доласка два играча на позицији центра у редове нашег ватерполо шампиона, Никола Ешкерт је прослеђен на позајмицу, док са Ненадом Стојчићем није продужена сардња. Ешкерт ће каријеру наставити у Фиренци, а Стојчић у Новом Саду!

p2220033

После само једне године у црвено-белој капици, Никола Ешкерт ће у наредној сезони, као позајмљен играч, наступати за финалисту Еврокупа и трећепласирани тим италијанског шампионата, Флоренцију! Са орелом трипле круне, јуниорског репрезентативца и повременог члана А репрезентације Србије, Ешкерт ће у Фиренци имати праву прилику и праву средину да оправда поверење оба клуба и да се опроба и докаже у једној од најјачих лига на свету.

Ешкерт је заједно са Михајлом Милићевићем прошле године дошао из Београда у Црвену звезду, а у Фиренци ће имати први инострани ангажман.

Ненад Стојчић каријеру наставља у Војводини! Војводина је и ове сезоне остала без неколико значајних играча, па ће поред останка најбољег играча Срђана Вуксановића, долазак Стојчића бити највеће појачање. Јуниорски и универзитетски репрезентативац ће у Новом Саду имати одличну прилику да покаже свој потенцијал.

Стојчић је у Црвену звезду дошао 2011. године из немачког Канштата, са епитетом једног од најталентованијег младог центра Европе. У првој сезони је имао улогу првог центра испред Милијановића, али доласком Душка Пијетловића прошле године је имао мању минутажу и углавном је делио минутажу са Ешкертом, када је Пијетловић био поштеђен, у походу на триплу круну. Уговор са Црвеном звездом истекао му је на крају сезоне, па је био слободан у избору нове средине.

После долазака Николе Вукчевића и Џона Мана, за ове младе и талентоване момке најбоље решење је било да се развијају у срединама где ће имати већу минутажу. Црвена звезда у нову сезону улази са потпуно новим центарским тандемом.

Тим Дејана Савића наставља припреме по плану, а од понедељка спарингује са руским Синтезом из Казања. Бивши клуб тренера Црвене звезде и селектора репрезентације Србије Дејана Савића и садашњи клуб Душка Пијетловића, припреме спроводи у Београду и гост је Црвене звезде.

 Николи и Ненаду желимо све најбоље у наставку каријере!

Такође, спонзорски пул нашег клуба убрзо би требао да буде јачи за реномирану кладионицу Сокер.

Будите уз МЦЗ и пратите Ватерполо клуб Црвена звезда!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Dejan сеп 11, 2013 at 10:20

Braco i sestre, nastavimo gde smo stali, jos malo…

http://www.tolelopove.com

Jos 2 dana po svemu sudeci i prestajem da smaram

Reply
Mirko CZ сеп 10, 2013 at 19:31

Odlican rad u VK,sa pravim ljudima u upravi imamo potencijal da vladamo decenijama.

Reply
bLejac сеп 10, 2013 at 19:20

ode sona

Reply

Leave a Comment