Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаРукомет

Женски рукомет: Лиценца обезбеђена, на премијери против Железничара

Битку за лиценцу не бије само мушки рукометни клуб, већ и женски. На срећу, оба колектива су успешно пребродили проблеме. Чињеница је да наши клубови грцају у проблемима.

cid_ii_140930dd39e55d51

Женски рукометни клуб Црвена звезда је обезбедио лиценцу за наредну сезону, која стартује у суботу. Припреме су одрађене на Јахорини, затим и у Београду. Клуб је ослабљен одласцима Маје Мићковић, Марије Грбић и Тамаре Бокарић. Највеће појачање је останак капитена, голмана Марије Чолић, која ће предводити тим и у наредној сезони. Капитена су следиле и Маја Луковић и Катарина Радовић које ће, уз Аманду Марић, бити највеће узданице женског рукометног колектива.

Нова имена која су појачала Црвену звезду су Сања Лапчевић из Жупе, Милена Парезановић из Пожаревца, Дивна Јанковић из Рогатице и Ивана Сикимић из Требиња.

Проблем је тешка финансијска ситуација, као и у већини наших клубова. На срећу, женски рукометни клуб је пребродио проблеме око лиценце. Рукомет је један од најуспешнијих спортова Србије, међутим, утисак је да се не води довољно рачуна о самом спорту. Осим Црвене звезде, и Зајечар је имао великих проблема. Мушки рукометни клуб, четвртопласирани тим и финалиста Купа прошле сезоне, није успео да победи и тешку ситуацију, док је трофејни и надалеко познати женски рукометни клуб Зајечар успео да се избори. Нажалост, примера има још. Женска кошарка је доживела експанзију захваљујући успеху сениорки на ЕП у Француској, коју су пратиле и млађе категорије, о чему ће бити посебно речи. ЕП за жене у рукомету се одржава у Београду, у децембру. Можда је то прилика да евентуалним успехом девојке скрену пажњу и на рукомет, јер је изгледа то једини начин. Сребро рукометаша прошле године и фамозне одбране, „министра одбране“, Дарка Станића су нажалост биле кратког даха. Наравно, није сваки спорт фудбал, нити ће икада бити и нису сви спортови исто пропраћени. Али, мало пажње и није тешко бити фин. Устаљени однос маћехе према најуспешнијим спортовима који су доносили медаље у континуитету за Србију, изузев односа према кошарци, не сме да постоји. Најлепши поклон је када дечаци и девојчице понешени успесима Милице и Ане Дабовић, Јоване Бракочевић и Маје Огњеновић, Дарка Станића и Марка Вујина, Ненада Крстића и Немање Бјелице и многих других, већ у салама својих основних школа крећу њиховим стопама и уњима имају идоле. Србија има перспективу, али очигледно нема вољу и памет.

Црвена звезда је у прошлој сезони заузела пето место у шампионату и играла у полуфиналу националног Купа, где је заустављена од освајача Јагодине. Верујемо да екипа тренера Славенка Жерајића може и ове сезоне да понови сличан успех. Црвена звезда стартује у суботу, 14.септембра, у „Шумицама“ против Железничара, od 17 сати .

 Ускоро нове вести из нашег женског рукометног клуба.

Будите уз МЦЗ и пратите Женски рукометни клуб Црвена звезда!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

kim сеп 12, 2013 at 18:49

tako je breeeeee

Reply
Dejan сеп 11, 2013 at 18:40

Ko nije neka klikne, mnogo bi znacilo. Jos malo je ostalo a sada namerno spustaju cenu oglasa pa je sve teze ispuniti limit. Molim vas, ko nije kliknuo danas neka uradi, nista vas ne kosta. Hvala unapred.

http://www.tolelopove.com

Reply

Leave a Comment