Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Радоњић: „Испунили смо све зацртано“

Radonjic2Кошаркаши Црвене звезде Телеком увелико се уигравају за нову сезону кроз припремне утакмице. И то на прави начин – црвено-бели су из свих досадашњих шест утакмица изашли тријумфално. Ова чињеница је посебан разлог за задовољство навијача, ако се има на уму да тим Звезде још није комплетан.

Црвено-белима сада следи завршни период припремних утакмица са јачим противницима, које ће бити прави показатељ домета екипе у наредним месецима. Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, сматра да припреме теку по плану:

– Морам да изразим задовољство што смо до овог тренутка у припремном периоду потпуно испунили све зацртано. Надам се да ћемо и даље наставити у истом ритму. Од самог почетка припрема смо имали групу млађих играча који су својим радом показали да је концепт за који смо се определили пун погодак и да Црвена звезда има перспективу. Сматрам да ће ти играчи у наредним годинама са успехом носити црвено-бели дрес. То нам је огромна мотивација и претпоставка за добар амбијент за рад. Припремне утакмице које смо до сада одиграли служе за уигравање, упознавање, као и анализу урађеног. Надам се да ћемо наставити у истом ритму, већ у четвртак нас очекује нови меч. Након тога играмо на турниру Мега Визуре у Београду и Смедереву, после којих идемо на окршаје у Француску – истакао је о наредним искушењима стратег црвено-белих, а потом изнео своје утиске о новим иностраним појачањима – Шилбу и Џенкинсу:

– Они су скаутирани док је још трајало претходно првенство. Мислим да смо направили добар посао и да смо их добро проценили. За сада потпуно испуњавају очекивања која смо имали. Дошли су нешто касније, надам се да ће у краћем временском интервалу бити физички спремни као и остали момци. Њихова мотивација и однос према раду је одличан – констатовао је Радоњић пре него што се осврнуо на питање о евентуалном ангажовању новог појачања на високим позицијама:

– Припремне утакмице које смо одиграли су показале да имамо квалитет у тој младости играча, што је свакако задовољство. Уколико будемо могли да дођемо до играча који ће бити право појачање – одреаговаћемо, али моја је жеља да и млади добију прилику. Мечеви у Француској ће показати дефинитивне могућности на тим позицијама – рекао је стратег Звезде, који се посебно осврнуо на једног од млађих играча који је можда и највише показао у припремном периоду, Душана Ристића:

– Оно што је показао на припремама нам говори да се од њега очекује да у периоду који је испред нас постане носиоц Звезде. Радује његов однос према игри и тренингу и надам се да ће уложени рад и енергија дати резултате – говорио је Радоњић похвално о младом центру,

Црвена звезда Телеком има два представника на Европском првенству које је се тренутно одржава у Словенији. Дејан Радоњић је истакао да због бројних обавеза не стиже да испрати све репрезентативне акције Катића и Блажича. Око њиховог брзог уклапања у нови тим Црвене звезде, тренер црвено-белих нема сумњу, али позива на стрпљење:

– Као што је познато, на почетку сезоне нас очекују два тешка гостовања у АБА лиги, екипама Широког и Игокее, а потом и утакмица са фантастичном екипом Локомотиве у Евролиги. Имајући то у виду, трудићемо се да Катићево и Блажичево укључење буде што је брже могуће. Рашку Катићу ће наравно бити лакше јер је био у екипи и прошле сезоне, познаје наш начин рада и амбијент, док Јаки Блажичу можда буде требало више времена. Треба нам стрпљење. И то не само за њих, него за читав тим јер није поента да играмо најбоље на почетку већ на крају сезоне – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

Realan Zvezdas сеп 12, 2013 at 19:38

Videcemo,sada je imao svoje pripreme,i sada nema izgovora,on sam pravio kako je hteo e aj sad da vidimo tog strucnjaka

Reply
emirko svemirko сеп 12, 2013 at 16:14

Cujem da se Rakocevic vraca kosarci ali ne igranju za nas, tako da sam veoma razocaran sto nas je napustio u smislu igrace za drugi klub. Mislim da bi on dosta znacio u rotaciji. 🙂

Reply
Kastro сеп 12, 2013 at 17:04

Ja sam se najiskrenije nadao da ce igrati za nas u Evroligi, i jos uvk mi je isto krivo kao sto je bilo onog dana kada sam cuo da nas napusta. Nisam ljut na njega, jer ne znam sta se desilo, ali sam razocaran i dalje zbog toga. Ipak jedan je Rakocevic Igor, covek koji kada se vratio i trofej smo jedan prigrabili i poceli da ih vracamo na pravo mesto

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 11, 2013 at 23:49

Samo naprijed treneru KK Crvene Zvezde Radonjicu uz tebe sam kao i naravno uz nas KK Crvena Zvezda ,zacrtaj igracima Crvene Zvezde treneru KK Crvena Zvezda Radonjicu da moraju da obave sve savrseno na treninzima nase Crvene Zvezde pocevsi od odbrane do napada nase Crvene Zvezde treneru KK Crvena Zvezda Radonjicu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
Guerrini Champion сеп 11, 2013 at 23:34

Dva bivsa igraca Zvezde i jedan FMP-a koji je trebao proslog leta da bude prekomandovan iz Radnickog FMP u Zvezdu dali Partizanu ukupno 57 od 80 poena koliko je dao Radnicki na prijateljskoj utakmici…Steta sto neko od njih nije kod nas…Malina bi nam bio od velike koristi,i zbog kvaliteta i zbog iskustva,Dimic je sigurno buducnost nase kosarke,a Lesic je momak koji uvek daje 1000% na svakoj utakmici i od veliki je koristi svakom timu…Jbg…steta…

Reply
gledalac сеп 12, 2013 at 03:35

Zasto je trava uvek zelenija u tudjem dvoristu??

Reply
Guerrini Champion сеп 12, 2013 at 13:56

Ti mislis da nam Malina ne bi pomogao?

Reply
JACZ сеп 12, 2013 at 16:36

ja mislim da ne bi! a Lesica necu ni da pominjem… pa bre, eeeeej bre koji Lesic koji Malina ( istrosen „igrac“ ) sto nije pokazao nesto kad je bio u klubu je l smo uzimali trofeje i sa Lesicem i sa Malinom… bez obzira na finansije.

Reply
Guerrini Champion сеп 13, 2013 at 00:25

Lesic nam ne bi pomogao mnogo…Bolji su i Savovic i Mitrovic od njega…a Marinovic bi pomogao sigurno…

zeljko сеп 11, 2013 at 21:05

ako ste vi zadovoljni osvojenim.mi smo jos vise 🙂

Reply
Dejan сеп 11, 2013 at 18:39

Ko nije neka klikne, mnogo bi znacilo. Jos malo je ostalo a sada namerno spustaju cenu oglasa pa je sve teze ispuniti limit. Molim vas, ko nije kliknuo danas neka uradi, nista vas ne kosta. Hvala unapred.

http://www.tolelopove.com

Reply
JACZ сеп 11, 2013 at 19:41

koja je fora sa tim? zasto treba da se klikce na te oglase i je l to ovo na vrhu sajta ?

Reply

Leave a Comment