Moja Crvena Zvezda
Архива

U Skupštini grada obeleženo 20 godina od Barija

Bari – 20 godina kasnije, proslava u Skupštini grada

Naš klub je danas 31. maj 2011. godine u Skupštini grada Beograda obeležio 20 godina od osvajanja titule prvaka Evrope. U prvom planu tokom proslave bili su zvaničnici kluba iz 1991. godine Dragan Džajić i Vladimir Cvetković,  tadašnji trener Ljupko Petrović, kao i igrači Robert Prosinečki, Miodrag Belodedić, Dragiša Binić, Slobodan Marović, Goran Vasilijević, Vladan Lukić i Ivica Momčilović.

Evocirajući uspomene iz tog perioda Dragan Džajić i Vladimir Cvetković su izjavili:

„Osećao sam da imamo veliki tim i samo je bilo potrebno uliti mu samopouzdanje. Mnogi su tada hteli da izbegnemo Bajern, ali ne i ja. Vodio sam se činjenicom da je to veliki klub i da ćemo igrati u sjajnoj atmosferi. Tako je i bilo, a Zvezda je pobedila i prošla u finale“, istakao je popularni Džaja.

„Tim iz 1991. godine je stvaran dugo i stručno, a jedan je od retkih koji je postao šampion bez poraza. Crvena zvezda se gradila korak po korak i mnogi su u nju uložili vreme, znanje i novac“, istakao je Cvetković uz napomenu da oni koji kažu da Zvezda živi u prošlosti stalno pominjujući Bari, ne znaju da je to putokaz za ponavljanje tog uspeha.

Na večanosti je promovisana i monografija „20 godina Barija“, koju je napisala grupa autora predvođena Sinišom Božovićem i Mišom Stanojevićem.

 

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.