Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаПрипреме

Звезда у финалу Мега Визура Купа

38Кошаркаши Црвене звезде Телеком играће у финалу Мега Визура Купа. Црвено-бели су у првој утакмици савлдали руски Јенисеј 77:66 и у борби за трофеј играће против домаћина турнира Мега Визуре.

У препуној дворани Визура спорт у Земуну црвено-бели су добро почели меч, повели су са осам поена разлике, али је дошло до опуштања које су гости из Краснодара умели да искористе. Звезда је у првом полувремену ималим проблема са реализацијом слободних бацања и шутем за три поена (8-1) и чак 10 изгубљених лопти у првих 20 минута. Ипак, Звезда је на велики одмор отишла са пет поена вишка.

Јенисеј је одолевао све до осам минута пре краја утакмице када је уследила фуриозна серија црвено-белих 14:2 којом је осигурана победа. Веома добру ролу имао је Бранко Лазић који се поред агресивне одбране истакао и ефикасном игром у нападу. Шилб је константно био опасност по кош ривала, а завршни ударац Русима задао је Чарлс Џенкинс. Популарног Ђенку током већег дела меча није служио шут, али је прорадио у моментима када је било најпотребније за осми узастопни тријумф у припремном периоду.

Финални меч на програму је у уторак, 17. септембра у Хали спортова у Смедереву са почетком у 20 сати.

Црвена звезда Телеком – Јенисеј 77:68 (19:18, 17:13, 19:17, 22:20)

Црвена звезда Телеком: Ребић 2, Гудурић, Митровић 2, Лазић 7, Симоновић 8, Марјановић 7 (9ск), Савовић 9 (8ск), Ристић 2, Нелсон 12 (4ск), Џенкинс 11, Шилб 17.

Јенисеј: Нестеров, Заворуев 6, Комаровскиј 2, Ренфрое 14 (9ск), Котишевскиј, Бурнс 12, Кикановић 10, Павлов 4, Фишер 11, Лачев, Перовић 8 (5ск), Несторенко, Зајцев 1.

ТОК УТАКМИЦЕ:

КРАЈ (77:68)

77:68 Џенкинс је после одличног продора лагано положио, али је у следећем нападу центар Јенисеја, Кикановић погодио кош уз фаул. Остало је десет секунди до краја утакмице, а црвено-бели су сачували лопту до краја утакмице.

75:65 Нелсон је силовито пошао ка кошу, али му противнички играч није дозволио да закуца. Ипак, сјајни Американац је задржао присебност и погодио оба бацања. Семофор показује тачно минут до краја утакмице.

73:65 Кикановић је везао пет поена и вратио Јенисеј на једноцифрени заостатак. Ипак. чини се да је питање победника решено јер је до краја остало само минут и десет секунди.

69:57 Фантастична одбрана црвено-белих поново је резуртирала лаким поенима. Овог пута је прецизан, и то за три поена, био расположени Шилб који је на тај начин подигао публику на ноге. 3:50 до краја утакмице,

66:57 Након сјајних асистенција, Џенкинс везује и три поена. Добија овације публике која узвикује: “Ђенка, Ђенка…“ Четири и по минута је до краја утакмице.

63:57 Тајмаут црвено-белих је донео жељене резултате. Резултат чврсте одбране биле су две лаке контре које је побео Џенкинс, а реализовали Марјановић и Симоновић. Сада минут одмора тражи тренер Јенисеја, а до краја утакмице је остало 5:43.

55:55 Јенисеј погађа тројку из транзиције и на тај начин заокружује серију 9:0 која им доноси изједначење на 7:52 пре краја. Дејан Радоњић је затражио тајмаут.

55:52 Траје серија Јенисеја. Пришли су на само три поена заостатка на 8:22 до краја утакмице.

Крај треће четвртине (55:48)

55:48 У последњој секунди треће четвртине, бек Јенисеја је погодио тежак шут преко два играча Звезде.

55:46 Пет везаних поена Лазића, уз два Савовића поново су црвено-белима донели највећих плус девет до краја утакмице. Тренер Јенисеја, Караџић, затражио је тајмаут две секунде пре краја треће деонице.

51:46 Бранко Лазић је био половичан са линије пенала, али је већ у следећем нападу постигао кош на асистенцију Нелсона два минута пре краја треће четвртине.

48:46 је стајало на семофору када је судија досудио трећу намерну личну грешку на мечу играчима Јенисеја.

48:44 Бек црвено-белих, Нелсон, погодио је два пенала па Црвена звезда води четири разлике на три и по минута пре краја треће деонице.

44:41 Кошевима Нелсона и Марјановића изабраници тренера Радоњића су поново стекли предност на половини трећег периода.

38:39 Српски интернационалац у редовима Јенисеја, Коста Перовић, погодио је два бацања и донео својој екипи прву предност после дуго времена седам минута пре краја треће четвртине.

38:37 Звезда је нешто слабије ушла у друго полувреме. Неколико грешака, али и проблеми са скоком вратили су ривала на само поен заостатка на 7:23 до краја трећег периода.

Полувреме (36:31)

Стрелци за Звезду после првог полувремена: Шилб 10, Савовић 7, Нелсон 6, Симоновић 6, Ребић 2, Митровић 2, Лазић 2, Марјановић 1.

Звезда је имала 18 скокова, четири више од ривала. Такође, црвено-бели су уписали десет изгубљених лопти, шест асистенција и седам украдених лопти.

36:29 Фантастична контра изабраника Дејана Радоњића! Марјановић је ухватио лопту под кошем, проследио за Лазића који је са пола терена бацио али-уп за Симоновића. Семафор показује минут пре одласка на велики одмор.

32:28 Период игре у којој се играло кош за кош. Црвено-бели имају два поена предности на 2:43 до полувремена.

26:20 Ребић је задржао мирну руку и погодио оба пенала. Већ у следећем нападу је Симоновић био прецизан за три поена и црвено-бели сада имају шест поена предности на 6:29 до краја другог периода.

21:20 Звезда има мање проблеме са реализацијом слободних бацања, као и са изгубљеним лоптама. Ипак, захваљујући агресивној одбрани и чврстом скоку црвено-бели поново воде на 6:42 до истека друге четвртине.

19:20 Поенима бившег играча Црвене звезде, Елмедина Кикановића, Јенисеј је стекао прву предност. На тај начин противник је заокружио серију 9:0 на 7:50 до краја другог периода.

Крај прве четвртине (19:18)

19:18 Неколико брзоплетих грешака изабраника Дејана Радоњића и противник прави серију 10:3 којом прилази на само поен заостатка. Црвено-бели су примили тројку у последњој секунди прве четвртине.

16:8 Црвено-бели су у серији! Шилб и Савовић су се разиграли и на крилима њихове сјајне партије Звезда прави прву осетнију предност. На 3:25 до краја прве деонице тренер Јенисеја, Стеван Караџић, затражио је тајмаут.

8:5 је водила Црвена звезда Телеком када су играчи Јенисеја направили намеран фаул. Демаркус Нелсон је реализовао оба слободна бацања.

Према очекивањима, хала у Земуну је премала да прими све оне који су желели да виде црвено-беле на делу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

aleksandar sd сеп 17, 2013 at 16:35

Velika greska je sto nije ostao Rakocevic, njegovim odlaskom se stvorila rupa u timu koji ni jedan stranac koji dodje nece moci da popuni. Covek je imao svaku utakmicu skoro redovno po 15,20 poena… Mi bi bez njega bili od 5 do 7 mesta prosle godine. A ove nemamo igraca koji ce konstantno da bude sa 15-20 poena po utakmici.. Kad se uporedi groblje i nas tim rekao bih da smo podjednake jacine ,ne znam sto ste toliki optimisti, jer bez jos 2 pojacanja mi u evroligi nemamo sta da trazimo, a ovde ce opet pig da se smeje poslednji jer nemamo igraca koji ima onu stvar da u zadnjoj sekundi da trojku. Nego kad dodje pritisak svima se stegnu damu, kad pig napujda njegove zvezdomrzce Silb i Dzenkins se nece videti,toliko o tome,realnost je to. 12 godina mi osvajamo tako titulu I BUDITE JEDNOM REALNI

Reply
Pera сеп 17, 2013 at 16:02

Što ne dovedu tu četvorku ako već moraju da je dovedu i još jednog ozbiljnog pleja koji je neophodan s obzirom na trenutne domete Cveleta i Rebića.

Reply
forza stella rossa сеп 17, 2013 at 12:06

Opet euforija u pripremnom periodu!Sve same pobede,mnogo smo jaki,osvajamo sve trofeje,bla,bla,bla,…!?Odmah da kazem da su mi u pripremnom periodu drazi porazi od pobeda.Ko razume – shvatice!Nije nikakav problem pobediti Jenisej,koji je bio deseti(!) u ruskoj super ligi(poslednji) sa skorom 3/13,a vrlo je opasno poleteti posle te pobede.Raduje minutaza mladih igraca.

Reply
Zvezdaš сеп 17, 2013 at 13:23

Eee druže, Jenisej se pojačao puno, nije više to ista ekipa! Veoma je važno pobeđivati u prijateljskim utakmicama kako bi se stvarala pobednička atmosfera.

Reply
Бранимир сеп 17, 2013 at 15:04

Шта? Био би задовољнији да смо изгубили? Зашто? Звезда је у припремном периоду одиграла утакмице са тимовима свог ранга и све прилично лако добила. Можда смо моћнији и способнији и за нешто више? Нема еуфорије, гази се сигурним кораком. Све је кул и тотално опуштена ситуација. Тензију подижу фрањевци – драговољци који кмече и показују свој страх.

Reply
Ninadu сеп 17, 2013 at 10:15

Pa, kako su nam opet problem slobodna bacanja???
Opet kada neki nas igrac pogodi oba slobodna bacanja, nasa klupa se ljubi 10 minuta…Sta se to dogadja???

Reply
crni_redstar сеп 16, 2013 at 23:44

cetvorka ili petica mnogo ce nam trebati,tu nema price,izgleda da ce cetvorka jer savovic ne igra nesto bog zna kako odbranu,treba cini se neki jak da stavi u dzep onog lovrenja. bice minuta za mitrovica,ne brinite se.

Reply
Tom сеп 16, 2013 at 23:43

Ove godine definitivno imamo fenomenalan tim i bicemo prava kidalica

Reply
Goran сеп 16, 2013 at 23:34

Bio sam na utakmici. Šilb je odigrao doktorski iako sam sumnjao u njega. Klinci su budućnost kluba. A ovi su pogađali sve u prvom poluvremenu. Sudije su nam popuštale pa je bilo smešno kako su nam poklonili 3 namerne 🙂

Reply
stokton je cvele сеп 16, 2013 at 22:58

ovo je super,ponosimo se nasim mladicima mitrovicem,risticem,guduricem,rebicem i cvetkovicem.minimum dvojica od ovih gore navedenih su vec stasala za evroligu,to je sigurno ,sve su bolji i bolji narocito Mitrovic i Cvele(cuvao ga za finale)

Reply
Veteran сеп 17, 2013 at 09:04

Ni jedan od njih ne može ravnopravno da igra ni ABA ligu, a kamoli Evroligu. Svi oni su još uvek samo talenti i daleko su od ozbiljnih igrača (na žalost i Cvele) i pred njima je još mnogo, mnogo rada da bi postali ozbiljni igrači.

Reply
stokton je cvele сеп 17, 2013 at 10:20

ynam,samo sam hteo da to napise neko drugi i shvati moj ironican komentar ali….bez veterana nema ….e sad ces pazariti negacije a iako nebulozan moj komentar je zavredio pozitivu….komedija

Reply

Leave a Comment