Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Најава: Црвена звезда – Напредак, среда 17.30h

rukometasi

После турбулетне прошле сезоне пуне кошмара, у којој је обезбеђен опстанак у условима равним научној фантастици, рукометаши Црвене звезде почињу нову сезону. Утакмицом Црвене звезде и Напретка завршава се прво коло нове сезоне.

Треба што пре заборавити и архивирати период из прошле сезоне. Надамо се да се сраман однос савеза према клубу и Ненаду Перуничићу неће поновити. У новој сезони чека нас и нови систем такмичења. Због учешћа Војводине и „комшија“ у регионалној СЕХА лиги, они неће учествовати у првом делу првенства. Тако ће се првенство поделити на два дела – први без шампиона и вицешампиона и други плеј оф и плеј аут. Нешто слично као и у кошарци. Подсетићемо и да је Црвена звезда 2010.године учествовала у СЕХА лиги, али систем није мењан. Наш тим је у тим околности играо и по три, четири утакмице недељно!

Шампион је Војводина. Новосађани су одиграли супериорно и феноменално други део сезоне и заслужено освојили титулу. Из лиге су испали Југовић и Железничар, међутим мезимци савеза из Ниша су одустајањем Зајечара, четвртопласираног тима и финалисте Купа, због тешке финансијске ситуације, остали у Лиги. Као што смо поменули променио се систем такмичења због учествовања Војводине и „вечитог ривала“ у СЕХА лиги. Они ће се придружити у другом делу првенства, плеј офу, а до тада ће 12 клубова одиграти први део. Међутим, Војводина већ после два уводна кола жели да иступи из СЕХА лиге.

rk

Што се нашег клуба тиче у прелазном року из клуба су отишли голман Тибор Иванишевић у мађарску Орошхазу, као и Бабић и Јовановић. Последњих дана Црвена звезда се и званично појачала. Петорка која је провела целе припреме са екипом, коначно ће потписати уговоре и постати чланови Црвене звезде. Немања Грбовић, Милан Косановић, браћа Милош и Радош Пешић, Милан Павлов и Ћоровић ће донети искуство и квалитет плус Звездиној младости и веома талентованим момцима. Осим Грбовића, сви су повратници. Искуство одличног Косановића, браће Пешић и Павлова, као и снага и екплозивност Грбовића унеће доста живости у Звездин тим. Можда и највеће појачање је останак сјајног Војислава Брајовића. Уз капитена Николу Шљиванчанина, Божа Анђелића, Стефана Алчаковића, Младена Шотића и трилинга од којег се очекује да покаже свој потенцијал Стошљевића, Павића и Ћоровића, чиниће костур тима. Оно што је најважније, предводи их један, једини, највећи – Ненад Перуничић. Прошлу сезону је изнео на својим леђима. Подвиг је у толико већи што нико није стао иза њега и тима у најтежим тренутцима у историји клуба, што су ударани на сваком ћошку, саплитани, омаложавани, лагани, преварени… ниподаштавани и гурани у амбис. Дао је пример како се брани и бори за клуб. Није се истицао Звездаштвом бусајући се у груди пред камерама, носећи дрес и шал на утакмицама да би га неко снимио и давао изјаве да је Звезда све на свету. Истицао се Звездаштвом на делу, јер је гинуо за клуб и на терену и ван њега и тиме показао да је Звезда живот. Често су питали медији после утакмица да ли је и Перуничић био на терену. Овим момцима је био и тренер и отац и пријатељ и председник. Међутим, ово је рукомет. Да је којим случајем фудбал… Ко још у Србији прати спортове као што су ватерполо, одбојка и рукомет, који уз кошарку доносе трофеје и медаље. Све док се не уради нешто свемирски велико, тада сви постају ватерполисти, одбојкаши, рукометаши. И хокејаши, ако је потребно. Верујемо у овај тим и верујемо у ватерполо сценарио. Колико то лудо и немогуће звучало. Немогуће је било и у оним условима обезбедити опстанак.

Управо ће поменута младост изнети терет прве утакмице, јер за новајлије неће стићи сертификат на време да би наступили против Напретка. Међутим, већ за викенд и меч у Великој Плани, против деботанта Мораве, Ненад Перуничић ће имати све играче на располагању. Првобитно меч је требало да се одигра у суботу, али због заузетости „Шумица“ померен је за среду.

Немате изговор да не дођете у „Шумице“ да заједно започнемо нову сезону. Да заједно кренемо у нове победе. У среду не играју ни фудбалери, кошаркаши. Можда киша мало поквари планове, али „по зими, киши, сунцу, снегу или кошави..“ онда нема значење. Зато, среда 17.30, нека грме „Шумице“! Идемо заједно!

 

1.коло

Среда 17.30h

Црвена звезда Напредак

Шумице“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

pileći mozak сеп 18, 2013 at 14:11

šta je ovaj mali istetovirao na ruci ……….!!!!???? :facepalm: :facepalm:

Reply
Dusan сеп 18, 2013 at 08:42

Koliko je ulaz?

Reply
Rape Delija сеп 18, 2013 at 02:09

Molim autora teksta di mi kaze da li se u Zvezdu vratio i Milan Corovic ili sam pogresno razumeo 🙂

Reply
Ja сеп 18, 2013 at 14:41

Jeste! 😀

Reply
Rape Delija сеп 18, 2013 at 22:53

Odlican rukometas, on bese bio kapiten pre kad igrao?

Reply
Ja сеп 19, 2013 at 02:13

Kapiten, reprezentativac… Pravi iskusan igrac potreban ovim momcima! 😀

Reply
Rape Delija сеп 20, 2013 at 13:54

Trebas da napises jedan tekst samo o pojacanjima, ali sve da navedes koji dosli i malo biografije. Pozzz za tebe 🙂

ShoNe сеп 17, 2013 at 22:45

Hoce li biti gde pregled?

Reply
ShoNe сеп 17, 2013 at 22:46

Pardon prenos…

Reply
Драган сеп 18, 2013 at 15:31

Преносићемо текстуално на сајту и фб страници.

Reply
Rape Delija сеп 17, 2013 at 22:07

Ima li dva Corovica?

Reply
Andrej сеп 17, 2013 at 17:30

Samo hrabro momci!

Reply

Leave a Comment