Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Савићевић – Пун стадион ме инспирише

SavicevicМање од десет минута било је довољно Вукану Савићевићу да у утакмици са Доњим Сремом остави конкретан траг.

Већ при првом контакту са лоптом гурнуо је пас кроз последњу линију, спојио са голом Нејца Печника коме је нажалост недостајало концентрације у завршници. Недуго затим, талентовани фудбалер очигледно жељан игре и фудбала прошетао је двојицу дефанзиваца гостију, међутим, све то остало је у сенци неочекиваног ремија и губитка већ „уписаних“ бодова. Рођени Београђанин истиче да је залечио повреду Ахилове тетиве која га је мучила и због које је скоро две недеље тренирао смањеним интензитетом, и максимално је коначно спреман да се у потпуности стави на располагање тренеру Стојановићу.

– Мучила ме је повреда, али сада сам сто посто фит. Против Доњег Срема сам ушао у игру у финишу утакмице, повукла ме је лопта, понео ме је феноменалан амбијент. Можда је с обзиром да је била сама завршница и да смо имали позитиван резултат, требало да будем рационалнији и да не јуришам – рекао је Савићевић.

Млади фудбалер каже да у његовом случају никако не важи претпоставка да пуне трибине умеју да спутају младе играче и натоваре им на леђа додатни притисак.

– Највише волим да играм пред пуним стадионом. Играо сам нешто више од пет минута и не жалим се, уживао сам. Наши навијачи су ти који нас бодре и дају нам додатни ветар у леђа, зашто бих због тога био под притиском – запитао је Вукан и наставио:

– Свима нам је изузетно тешко пао нерешен резултат. Код 2:0 смо требали да наставимо да нападамо, имали смо све у својим рукама. Отворили смо добро меч, као и друго полувреме. Све је било на нашој страни, вођство, играч више, навијачи… Нисам на полувремену био у свлачионици, али знам да тренер није рекао да се повучемо у наставку. Веровао сам да ћемо постићи још неки погодак, али уместо тога, ми смо стали. Не вреди нам да кукамо, морамо да се издигнемо и већ од наредног сусрета заиграмо много боље – закључио је Вукан Савићевић.

Повезане вести

29 comments

veliki pravi zvezdas сеп 18, 2013 at 01:17

Samo napred Savicevicu uz tebe sam treneru Crvene Zvezde Stojanovicu hocemo da u sledecoj utakmici nase Crvene Zvezde umjesto Milijasa na teren od prvog minuta zaigra Savicevic na sredini terena a u odbrani Omega , Arauho i na mjestu golmana Rajkovic :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 😀

Reply
25 сеп 18, 2013 at 00:27

Hocemo Zigica bolji je 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000…puta od svakog spica kog imamo!

Reply
100% сеп 18, 2013 at 01:12

I ja bi Zigica vrlo rado video u Zvezdi ali njegova sedmicna plata je preko 60 hiljada funti, znaci mesecno preko 240 hiljada, a Zvezda skoro toliko ne moze da mu ponudi na godisnjem nivou

Reply
Goran сеп 17, 2013 at 18:28

Žigara opet trese mreže…i to kako?!!! http://www.mozzartsport.com/video/2115

Reply
Goran сеп 17, 2013 at 18:35

Ako hoćete titulu vratite Žigu da igra u tandemu sa Daudom. Samo 4-4-2, sve ostalo je kukavička igra.

Reply
mariachi сеп 17, 2013 at 17:42

U svakom drugom normalnom klubu igrao bi od samo pocetka i vec imao par asistencija 🙄

Reply
Čoki81 сеп 17, 2013 at 21:21

Tačno tako…nije ništa lošiji od Milijaša, a ima i želju za razliku od navedenog. Drugo, zbog dotičnog bolje partije ne pružaju Ninković i ceo naš napad…pogledajte samo kako se kretao zadnjih pola sata… Ne kapiram ni trenera i upravu koji su doveli Omegu i Arauha…ajde Lazić je možda trenutno naš najbolji odbrambeni, ali šta pomenuta dvojica rade u Zvezdi… Ne kapiram trenera ni kad je desni bek u pitanju… očigledno da Vešović i nije nešto u defanzivi,mada u napadu nije tako loš. osim njegovih centaršuta…ali ljudi, ako sam prošle i prethodnih sezona najviše kritikovao Mikića u odbrani, apsolutno je sada najslabija karika Vešović… 60-70% golova primili smo zbog njegove loše igre u odbrani…ako ne verujete u ovo, pogledajte sve golove koje smo primili od kako je krenula nova sezona računajući i Evropu… doveli smo Petkovića, zašto sad sami sebe kopamo? Ne kapiram… Verujte da sam se na 2:0 hvatao za glavu kako loše igramo i to na proslavi pred punim stadionom…shvatili smo svi da smo godinama unazad izgubili pobednički mentalitet i da kad je najpotrebnije,mi padnemo… Ne znam šta nam se to dešava, ali scenario se svake godine ponavlja… ili nemamo igrače a imamo trenera,ili obratno, ili nemamo upravu, ili sva tri segmenta nemamo zajedno, ali šta uradiše ljudi od naše Zvezde… svi nam se sada smeju, i to svi oni koji su gori od nas… Zato, ja vam otvoreno kažem JA SAM ZA PRIVATIZACIJU, pa ili ćemo krenuti da igramo, ili ćemo se ugasiti, ali, ovako više ne ide, stvarno! Razni sumnjivi likovi dolaze u našu upravu, a sve po nečijoj direktivi, i sve zbog novca… došao je Nine, a da nije došao znam da bi ga psovao na sav glas i to bez razloga, ali sada mi ga je žao, jer je extra igrač koji propada jer kako utakmice odmiču, sve manje ima s kim da igra, a to nije dobro ni za njegovu formu…nema više onog vremena kad smo sa Marakane ispraćali ekipe sa 5 golova u mreži, zato što nismo navikli da igramo svih 90 minuta, već se zadovoljimo sa 2:0 i stanemo…ne znam šta treba uraditi, ali znam da se nisam istinski radovao i obradovao našoj igri već godinama, a možda i čitavu deceniju…

Reply
ja сеп 17, 2013 at 16:54

Ovo sve sto se desava u Zvezdi je sve gore i gore stanje. Partizan nam daje ove godine titulu na tacni, a mi i dalje srljamo. Oni su rasprodali pola tima i to sve vrh igraci, neke krseve doveli i opet su prvi na tabeli. Mi smo doveli neke kobajagi dobre igrace i opet bedno igramo. Frustrirajuce stanje, a posebno jer placenici okrivljuju i dalje toleta za nase posrtanje. Talenat se odmah vidi, Savicevic to jeste, Lazic nikako, Srnice smo pustili a oni tamo odlicno igraju. Treba svake god. makar jednog mladog igraca da lansiramo u prvi tim ali sve je ovo farsa u Zvezdi

Reply
Goran сеп 17, 2013 at 18:27

Ama trener nam je krš!!!

Reply
Čoki81 сеп 17, 2013 at 21:43

Zadnje 3 godine nam daju titulu na tacni, ali džabe!

Reply
INĐIJA сеп 17, 2013 at 14:48

Prekini Savicevicu, mi volimo Nenada!!!

Reply
marko сеп 17, 2013 at 16:03

:mrgreen:

Reply
PEĐA J7 сеп 17, 2013 at 14:41

Iz sezone u sezonu imamo sve gori tim, kad gledam klipove iz 2009. kao da smo Barselona, a tada sam psovao što nije kao 2007….
I tako tonemo i tonemo, u klubu se nakotili lešinari, svako čapka svoj deo, svako grabi za sebe…
Džajića su izgleda doveli, ovi namazani – hijene, čisto da se navijači što duže cimaju i dvoume pre nego zapevaju UPR@VA NAPOLJE…
A sa druge strane mi koji je toliko volimo, punimo stadion protiv Donjeg Srema, ostajemo razočarani sve više i više, kao da znamo da moramo da budemo 2.

Reply
laki сеп 17, 2013 at 14:21

Insipirisalo te da na kraju meca iz sve snage sutnes i pogodis redara ispod severa 😀
bolje da si gol gadjao,al ako nista bar si me nasmejao

Reply
laki сеп 17, 2013 at 17:31

Nema razloga za minusima,ne kazem da je namerno,al svako ko je bio an severu severo zapadu mogao je da vidi 😀 a bilo je komicno pomalo

Reply
DS сеп 17, 2013 at 14:17

Kad smo primili prvi gol svi nasi igraci su se uplasili i povukli su se i to ne mogu da razumem. Ja i kada igram u skoli i kada igram u klubu (OFK) kad vodimo i 2,3 prema 0 ja i dalje zelim da postignemo jos vise golova i uvek idem napred i trudim se,umesto i ovi nasi da su tako igrali oni se povukli i primise bezveze gol…

Reply
mirko cz сеп 17, 2013 at 14:04

E da se vecina nas pita Vukan bi bio starter,trenutno decko sam kaze da je bio povredjen ali sada kad je zdrav mozda bi trener trebalo da skupi hrabrost i kapitena posalje na klupu a Vukana na teren.Cisto da vidimo hoce li biti bolja igra na sredini,protiv srema je bilo previse sporo i nije samo milijas kriv svu su gnjavili loptu.

Reply
DIMITRIJE'90 сеп 17, 2013 at 13:54

Ne znam da li je iko primetio i da li se iko seca situacije koja se desila minut pre izjednacujuceg gola. Vukan Savicevic prolazi odbranu i ostaje sam sa golmanom ali iskosa, dok ima Onjila samog na 8 metara. I sta on radi? On decko potpuno nonsalantno, misleci da je sve gotovo, krece da dribla golmana, ali kao da igra na poljancetu, i golman mu naravo uzima loptu. Tog momenta sam osetio da ce nas ta greska, koja je prelila casu nasih propustenih sansi na utakmici, skupo kostati. I kostala nas je. Nekazem da smo platili samo tu grsku, naprotiv, bilo je mnogo promasaja na utakmici, ali me je zblanuo njegov takav odnos prema igri. Pa on je zvezdino dete, i umesto da razmislja da ZVEZDA da gol i da proigra saigraca u boljoj poziciji, on radi ono sto je uraido, i minut kasnije stize kazna. E pa , nosi se mali u P M, i ti i svi sve dok ne naucite da dokrajcite protivnika. Na ovaj nacin se gube titule…voleo bih da nas ova utakmica ne kosta skupo

Reply
zvezdas сеп 17, 2013 at 13:44

stea sto ne inspirise i ostale kao tebe…

Reply
Milan сеп 17, 2013 at 13:42

Dok partizan gura svoje klince koji postaju bitni delovi reprezentacije,mi nase ostavljamo na klupi da se kisele… Odmah u prvu Vukan i Mihajlovic,a od ovih mladjih u prvu trebaju da udju i Petkovic i Rajko !

Reply
PEĐA J7 сеп 17, 2013 at 14:35

I Arauho.

Reply
Miljan сеп 17, 2013 at 13:22

Tebi mali svaka cast! Al ne vezano za temu, razmisljam jos od kraja utakmice i nesto mi ne ulazi u glavu. Nisam pametan da razumem i protumacim!
Kako jedan slovenac Nejc Pecnik ima vecu motivaciju i vise se bori za SVETI GRB od igraca koji su od rodjenja uz Zvezdu i od rodjenja slusaju o njoj, o njenim navijacima, o njenoj tradiciji?
Zar treba da dodje jedan NEJC PECNIK i da vam pokaze kako se bori za Zvezdu i kako se postuje trener koji te ubacuje u prvih 11 i s’tim ti pruza mogucnost da uzmes premije, da te gledaju skauti, da ti aplaudiraju navijaci itd. itd.
Na kraju ce Pecnik da postane nase najvece pojacanje u poslednjih 5 godina 🙂

Reply
miljojko сеп 17, 2013 at 13:41

zato sto nije pickica i zato sto ima mozak veci od oraha

Reply
aleksandar sd сеп 17, 2013 at 14:44

Zato sto je profesionalac za razliku od vecine.

Reply
Darn сеп 19, 2013 at 03:44

Nije neki strašan igrač ali se pošteno bori čovek, za razliku od nekih što su kao na severu odrasli i što se kunu u Zvezdu…

Reply
Dimitrije сеп 17, 2013 at 17:41

Zato sto je BOG FUDBALA! :O

Reply
Dimitrije сеп 17, 2013 at 17:42

Ako vam treba, mogu i da vam predocim dokaze, samo recite 😀

Reply
realan zvezdas сеп 17, 2013 at 12:59

Jel moguce da oni i dalje pricaju i daju izjave za medije posle onakve bruke i katastrofe??? Pa jel ima neka disciplina u ekipi, kako ih nije sramota da uopste stanu pred kameru posle onakvog debakla??? Cestitam ovim putem partizanu sedmu uzastopnu titulu koju ce prema svemu sudeci ni krivi ni duzni opet osvojiti…

Reply
delija_md сеп 17, 2013 at 12:50

Nadam se da mali Vukan neće biti žrtva rezultata i neimaštine, te da ga neće prodati kao što su to uradili sa Spajićem.
Da su stvari bile malo bolje i da se na vrijeme reagovalo sada bi u timu imali Srniće, malog Stojkovića (koji bi uz Petkovića bio opcija na desnom beku); Vukan bi bio standardan, a kapiten negdje u Kini, i doveli bi makar jednog ozbiljnog štopera. Nažalost i ova sezona ode u zaborav.

Reply

Leave a Comment