Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукометашице за МЦЗ: Циљ нам је Европа! (ВИДЕО)

Након победе на старту сезоне рукометашице Црвене звезде се у доброј атмосфери припремају за утакмицу са Јагодином која се игра у суботу, 21. септембра са почетком од 19 часова.

У разговору са екипом портала МЦЗ девојке су истакле да су задовољне припремама и да се надају да ће ове сезоне остварити бољи пласман на табели и да ће се пласирати у Европу.

divna jankovic
Дивна Јанковић

Дивна Јанковић, девојка која је у Звезду дошла из ЖРК Рогатица, осврнула се нa припреме на Јахорини и утакмицу првог кола против Железничара из Инђије.

Припреме су добро одрађене, морам признати да је било напорно, али сваки тренинг је био добро испланиран и то је допринело квалитету припрема. Истакла бих такође да је екипа сјајно прихватила нове играчице, од самог почетка смо укљчене у игру, тренира се озбиљно, а и атмосфера је одлична.
Утакмица против Железничара није била лака, успеле смо уз много борбе, и један поломљен зуб, да победимо на крају, што је најбитније.

IMG_8677
Милена Милојевић

Милена Милојевић је додала да након 15 дана добро одрађених припрема наше девојке вероватно спадају у физички најспремније екипе у лиги, и да се нада да ће им то помоћи да заузму једно од прва три места на табели.
Успешно смо предбродиле ту прву утакмицу која је јако важна за сваку екипу, и надамо се да ћемо и у Јагодини остварити победу, и тако им наплатити дуг од прошле сезоне, када су нас победиле  Купу-закључује Милена.

kaca radovic
Катарина Радовић

Катарина Радовић, која је била најефикаснија играчица Црвене звезде у првом колу рекла да је изузетно задовољна условима које је екипа имала на Јахорини.
Имале смо тренинге у сали, и на ливади, која никоме није била драга, али то нам се на крају исплатило.
Против Јагодине очекјемо тешку и неизвесну утакмицу, али даћемо све од себе.

Тренер Славенко Жерајић похвалио је девојке и начин на који су приступиле припремама.

Одлично смо се физички припремили, остало нам је још да уклопимо пар тактичких детаља, имамо неке нове играчице које се привикавају на нове услове, али надамо се да ће кроз утакмице све доћи на своје место. Јагодина је јака екипа, и то ће нам бити прави тест који ће показати колико смо спремно ушли у сезону.

Колико екипа може да се ослони на појачања?

slavenko zerajic
Славенко Жерајић

-Ове сезоне не смемо стварати притисак новим, младим играчицама, али смо их довели јер сматрамо да имају велики потенцијал и да могу бити носиоци Звездине игрe у будућности.

Стиче се утисак да је Звезда лако остварила победу у првом колу…

-Задовољан сам утакмицом против Железничара, могли смо можда да дамо још неки гол, али бодови су нам најбитнији.

Шта очекујете од утакмице са Јагодином?

Надам се да ћемо у утакмици са Јагодином имати подршку навијача који могу да нам дају ветар у леђа.

Реалност ове екипе је да понови прошлогодишњи успех, али све зависи од њих и од тога како ће се оне уклопити.

И за крај, тренер је за МЦЗ прокоментарисао и стање у женском рукомету у Србији.

-У односу на то колико држава улаже у женски спорт, ниво је одличан. Али мора се много више пажње посветити клубовима, и дати им оно што им припада, поготово сад када се приближава светско првенство-закључио је тренер Жерајић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment