Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Пао и Бајерн

silb2Звезда сија у Француској. Изабраници тренера Дејана Радоњића наставили су са одличним играма и победама у припремном периоду. Црвено-бели су у другом колу турнира у Милузу савладали минхенски Бајерн резултатом 77:73 (26:22, 26:10, 9:12, 14:29) и тако коло пре краја обезбедили прво место.

Црвена звезда је поново добро почела меч, а као и у дуелу са Нантером на старту је доминирао Бобан Марјановић, који је био ефикасан у нападу и готово непрелазан у одбрани. Највеће вођство црвено-белих у првој деоници износило је седам поена (22:15), међутим на крају прве четвртине Звезда је имала само четири поена предности.

Црвена звезда је током првог полувремена имала мањих проблема са офанзивним скоком ривала, али када су решили тај проблем црвено-бели су успоставили доминацију на терену. У другој четвртини распуцао се Бранко Лазић, придружио му се и Шилб, Звезда је заиграла знатно јаче у одбрани па је на полувремену било 52:32 у корист црвено-белих.

Највеће вођство на овом мечу Звезда је имала после тројке Марка Симоновића када је на семафору писало 66:44. Међутим, то убедљиво вођство као да је успавало Радоњићеве изабранике. Бајерн је полако топио предност Београђана, али је Звезда до краја меча успела да сачува вођство и заслужено упише још један тријумф.

Стрелци за Црвену звезду Телеком у овом мечу били су: Цветковић 3, Ребић, Митровић 2, Гудурић, Лазић 11, Ристић, Симоновић 4, Марјановић 17, Савовић 7, Нелсон 4, Џенкинс 11, Шилб 18.

У последњем колу турнира које је на програму у недељу од 18 сати црвено-бели одмериће снаге са шампионом Пољске Зеленом Гором, али тај меч неће имати такмичарски значај пошто је Звезда већ обезбедила победнички пехар.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

27 comments

ranko сеп 22, 2013 at 18:53

:: 😀 😀 😆

Reply
Goran сеп 22, 2013 at 12:09

Ma Pešić zamolio Radonjića da smanji brzinu, sramota 22 razlike 🙂

Reply
Marko сеп 22, 2013 at 11:52

Polako,na ovom turniru igramo protiv jacih ekipa i vidjece se gdje grjesimo,kako i sta treba promjeniti.Do sada sam zadovoljan onim sto pruzaju kosarkasi,ali volio bih vidjeti kako to sve izgleda.Isto tako,trebamo podrzati Radonjica i da nam se ne desi da opet u pola sezona mjenjamo trenera.Svidja mi se sto forsira odbranu,bez nje nema nista a nadam se da ima dobre ideje i za napad.Samo me zanima,kakvi smo sa izvodjenjem slobodnih bacanja i tricama posto nam je to islo slabije prosle sezone.Nadam se i da ce Nelson proraditi,a sa Katicem i Jakom dobicemo dodatni kvalitet.

Reply
delijaprijedor сеп 22, 2013 at 09:58

znate li da li negdje može da se pogledaju snimci utakmica sa ovog turnira,..pozz i hvala unaprijed?

Reply
Djoksonidis сеп 22, 2013 at 04:37

Mitrovic mora da dobije svojih 10-15 minuta u ABA jer je najbolji srpski kosarkas 93. Takodje, jedva cekam Risticevu premijeru u Pioniru .. strasan talenat u evropskim okvirima!!! Rebic , Guduric i Djukanovic kod Gurketa. Drzim im palceve da budu u Top 4 u KLS.
Znam da je jos daleko, ali mislim da cemo Siroki svesti na 65p. 5. oktobra 😉

Reply
sava сеп 22, 2013 at 09:04

KK Crvena Zvezda nije dobrovoljno pevacko drustvo pa peva ko god dodje.Mesto mora da se zasluzi a Mitrovic to svakako ne zasluzuje.On je bio sjajn junor ali nije uspeo da savlada prelazak u prvi tim sto nije nista neuobicajeno.Ovu mu je treca seniorska sezona sto znaci da se vise ne racuna u neko bas mladog igraca.Ove godine je ima nevidjenu sansu da igra za A reprezentaciju pa nije uspeo,u Zvezdi nije imao konkurenciju u pripremama pa je cak i Savovic bio povredjen pa opet nije uspeo.Mislim realno da od njega nema nista jer jer prespor i bez suta za 4 a nizak za 5.

Reply
Бранимир сеп 22, 2013 at 10:03

Престрог си. Ја бих био мало умјеренији. Мени такође дјелује мекан и спор, а ли ја мислим да он има простора за напредак и не бих га тако лако и брзо отписивао.

Reply
sava сеп 22, 2013 at 10:49

Nisam ja prestrog nego sam realan.Luka mi je simpatican momak i pratim ga jos kao kadeta ali je cinjenica da se slabo razvija iskljucivo njegovom krivicom.Naravno o njegovoj buducnosti odlucuje pre svega klub i trener.U celoj prici mislim da je poenta da ne treba preterivati u forsiranju mladih igraca jer nama trebaju pre svega rezultati i da je to osnov svega.Svi ti mladi momci imaju samo jednu zelju da odu sto pre u inostranstvo pa se treba ponasati prema njima u tom kontekstu da klub dobije vise od njih nego oni od kluba.Deluje surovo ali je cinjenica.

Reply
sof сеп 22, 2013 at 01:09

Bravo!!!Pobeda dobija na znacaju zbog velikog budzeta Bajerna I Karija 🙂 ali bez euforije i proslu sezonu smo poceli porazom a najavljivali svasta

Reply
emirko svemirko сеп 22, 2013 at 00:07

Sjajna pobeda, ocekujem isto protiv Zileone Gore i stvarno cemo biti jaki kad se prikljuce Katic i Blazic. Raduje veliki broj poena Silba i Marjanovica i zapazena igra Savovica. Raduje i to sto smo vodili preko 20 razlike i sve ide odlicno. 🙂

Reply
Бранимир сеп 22, 2013 at 10:00

Ја очекујем да против Пољака играју играчи који се нису много наиграли, а које спомињемо и очекујемо од њих да буду прави играчи Звезде. Па нека бране свој и углед КК који им је повјерен.

Reply
qwak сеп 22, 2013 at 14:57

prvo poluvreme dobro, a onda poraz u drugom. onih 15 razlike u poslednjoj cetvrttini brine. medjutim, mozda je to rezultat nekog kalkulisanja, ubacivanja igraca koji nisu igrali u prvom poluvremenu… ipak, dok se ne odgleda utakmica, ne znaju se razlozi za -15

Reply
Delije Nikšić сеп 21, 2013 at 23:58

Sjajno momci samo nastavite ovako 11 pobjeda u nizu ipak nije mala iako su pripreme.vidi se da je novi lider ekipe Blejk Silb igrac sa najvise poena u rukama mozda bi to mogao da bude Dzenkins ali njemu treba jos malo vremena da se privikne ipak mu je ovo prva sezona u evropi.Bobi dominira posle sjajne sezone u megi ocekujem jos bolju sezonu kod nas.sto se tice nelsona pitanje je kako ce on izgledati ove godine jer poznato je da radonjic voll kontrolisanu a nelson je igrac koji je najjači u tranziciji znaci voli sto brze da zavrsava napade.sto se tice odbrane nelson je uz lazića najbolji igrac u Zvezdi.

Reply
Dejan сеп 21, 2013 at 23:38

Blazic opet dobar. 9 poena (3/5 za tri), 3 skoka, 2 asistencije i to za samo 12 minuta na terenu

Reply
nikola сеп 21, 2013 at 23:32

Odlicno,samo ovako nek nastave,konacno prava podrska Katicu,da je imao Bobija prosle sezonu bilo bi mnogo bolje.. Jedino sto me malo brine je forma Nelsona…

Reply
Рајко сеп 21, 2013 at 23:11

Идемо! Звезда ле!

Reply
vanja сеп 21, 2013 at 22:59

Uskoro ce biti i naslov pao i PAO 😉 lijepo zvuci 11 od 11 ali mozda je bolje da smo neku izgubili cisto da ne udjemo u takmicarske utakmice sa oreolom nepobedivosti i da to ne stvara pritisak igracima. Mada, sto se mene tice neka ide serija na 50 od 50 😉

Reply
ја сеп 22, 2013 at 00:33

Лепо јесте 11 победа, али не треба да нас завара већином су противници били жешћа боранија. једино су Нантер и Бајерн озбиљни и играће ЕЛ, а види колико су јаки Партизанови ривали са припрема

Reply
Бранимир сеп 22, 2013 at 09:56

Да, а и њих смо уписали у шарену боранију.

Reply
DS сеп 21, 2013 at 22:58

Nedopustivo je da se istopi onolika razlike..,razumem pripremna utakmica je ali ovo ne sme da se desava..,sa 22 razlike pasti samo 4..,je zabrinjavajuce.

Reply
Zvezda = fudbal, ali dobra je i košarka сеп 21, 2013 at 23:03

Ništa tu nema zabrinjavajuće 😀 Smetnuo si sa uma da je ovo potpuno nova ekipa, barem što se starera tiče i da se igrači ne poznaju dobro međusobno. Iskreno, nisam očekivao da ćemo dobiti Bajern, sad već nije slučajno što dobijamo sve utakmice. Ne kažem da će tako biti u sezoni, neće, ali ono što hoće je da ćemo biti tvrd orah i najboljima, a u domaćem takmičenju kaznena ekspedicija. Još računajmo na pouzdanog Raška i Jaku koji me iznenadio potencijalom – zaista velikim!

Reply
DS сеп 21, 2013 at 23:09

Nije druze dobro sa 22 poena razlike pasti i zavrsiti utakmicu sa 4..,budimo realni.,ali ja sam zadovoljan ovim pobedama 11 utakmica bez poraza je za svaku pohvalu.. 😀

Reply
Zvezda = fudbal, ali dobra je i košarka сеп 21, 2013 at 23:17

Pa nije dobro, svakako, ali treba uzeti u obzir realne faktore. Ko zna da nije Radonjić nešto eksperimentisao, ipak su ovo pripreme. Ima još nešto, kod Svetislava Pešića se najbolje igra 4/4, bar je tako bilo kad je bio kod nas. Ja nakon 9/9 u pripremnim utakmicama stvarno moram biti optimističan pred ovu sezonu, nisam očekivao da se tim tako brzo poveže.

Reply
DS сеп 21, 2013 at 23:23

Slazem se ja brate sa tobom..,nisam ni ja ocekivao da ovako igramo..,cak sta vise bio sam skeptican po pitanju Dejana Radonjica ali za sada me je demantovao..,dalje sto se tice ove razlike.,realno brate nije prijatno..,ali dobro je sto se desilo na priporemnoj utakmici..,zamisli da smo igrali El i ovako vodis i na kraju sjebes stvar..,eto cega se ja plasim..

Zvezda = fudbal, ali dobra je i košarka сеп 21, 2013 at 23:35

Za Evroligu se ne brinem, tu ćemo se svakako nakiksati 😆 Nadam se, ne previše :mrgreen: Bitno je ponovo se plasirati u EL i tu sticati kontinuitet, kao i uzeti domaće prvenstvo radi prestiža, a dobar nastup u EL bi bio bonus.

Mirko CZ сеп 21, 2013 at 23:18

Ej bre da smo hteli isli bi na 40 razlike ali sta ce nam to?Bitno da se niko nije povredio a da pokazujemo misice na pesicevom timu nema potrebe.Uzmi u obzir da su i zbog umora spustili tempo a povrede najlakse dolaze kad je igrac umoran….sve u svemu nema razloga za brigu 😉

Reply
Бранимир сеп 22, 2013 at 09:54

Ех, шта је забрињавајуће? Што смо у 3/4 подералали швабе и играли се са њима и што нисмо завршили са преко 20 разлике? Свако нормалан би сачувао играче од оптерећења и распоредио снаге. Може бити забрињавајуће само то што се играчи који се боре за мјесто у тиму нису више залагали или остварили бољи учинак, а вјерујем да су играли барем у 4/4 када су швабе биле разбијена војска.

Reply

Leave a Comment