Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Privredna komora Šangaja u Zvezdi

Danas je naš klub posetila delegacija Privredne komore Šangaja koju je predvodio potpredsednik ove Komore Li Žigang. Delegaciju su u ime našeg kluba primili Milan Janković, član Upravnog odbora našeg kluba i predsednik Privredne komore Beograda i poslovni direktor Kluba Đorđe Stefanović.

Predstavnici privrede najznačajnijeg privrednog dela Kine posetili su Muzej FK Crvena zvezda kao i službene prostorije Kluba. Posle upoznavanja sa bogatom istorijom Crvene zvezde koja predstavlja najznačajniji deo istorije srpskog fudbala, u skoro dvosatnom razgovoru se pričalo o saradnji Crvene zvezde i privrede Šangaja. Konstatovana je mogućnost saradnje između Crvene zvezde i kineske privrede koja će se odvijati preko privrednih komora Beograda i Šangaja, kao i da kineskim kompanijama koje žele da rade na teritoriji Srbije i bivše Jugoslavije dolazak na tržište preko Crvene zvezde omogućava da budu prepoznate kao kompanije koje ulažu u društvene vrednosti i nacionalni brend.

Poslovni direktor našeg kluba Đorđe Stefanović je rekao posle sastanka da je veoma zadovoljan razgovorima koje je vodio sa potpredsednikom Privredne komore Šangaja.

„Razgovarali smo o mogućnosti da naš klub gostuje u Šangaju a da put ovog grada sa nama krenu kompanije iz Srbije i regiona koje su zainteresovane da sarađuju sa Kinom. Takođe, šangajska komora će kineske kompanije koje dolaze u Srbiju upućivati u Crvenu zvezdu. Dogovorili smo da deca iz Šangaja dolaze na Zvezdine letnje i zimske fudbalske kampove koji se održavaju u Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Makedoniji, a od sledeće godine i u Sloveniji, Nemačkoj, severnoj Americi i Australiji. Verujem da je ovo početak uspešne saradnje. Za kineske kompanije koje dolaze u Srbiju ulazak preko Crvene zvezde znači da žele da postanu deo srpskog društva“, rekao je Stefanović.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.