Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Радоњић: „Циљ је да када то буде било најпотребније – будемо најбољи“

Црвено-бела машинерија покренута је још 5. августа. Екипа тада није била комплетна, пре свега због бројних обавеза играча у репрезентативном дресу. Ипак, и у тим условима Звезда је сјајно радила о чему најбоље сведочи податак да су у свих 12 припремних утакмица изабраници Дејана Радоњића уписали победе. Стратег црвено-белих истиче да га то ни мало не плаши већ напротив, да је задовољан до сада урађеним и да сада, када је екипа комплетна, очекује још боље партије његовог тима:

radonjic– Пред завршетком смо припремног периода у коме је урађено све што смо и планирали. Сада смо коначно комплетни, а кренули смо јако рано са радом. Надам се да ћемо и до почетка такмичења у АБА лиги, до меча против Широког урадити све што смо планирали и да ћемо бити у најбољем могућем стању пред почетак сезоне. Имамо тежак распоред, у Евролиги наступамо у најјачој групи, биће јако интересантно. Пред нама је велики изазов, наставићемо са радом, бићемо вредни, а циљ је да када то буде било најпотребније – будемо најбољи – изјавио је стратег црвено-белих, а потом опширније прокоментарисао изазове у најквалитетнијем европском такмичењу:

– Квалитет групе чине чињенице да смо из четвртог шешира добили најквалитетнијег противника, као и та да ћемо за противника имати и квалификанта, који ће сигурно бити јака екипа. Такође, и тимови које смо добили из прва три шешира су клубови који изазивају респект, с обзиром да годинама наступају у Евролиги на највишем нивоу. Квалитетна група, са тимовима који имају велике амбиције. Покушаћемо да у сваком мечу пружимо највише и да победимо што више пута. Све екипе имају квалитет да добијају мечеве. Оно што је наша предност је домаћи терен, пред нашим навијачима ћемо бити јачи – рекао је Радоњић. Он је потом прокоментарисао присуство мноштва веома младих играча у склопу првог тима Звезде:

– Мислим да смо са тим потезом показали концепцију екипе. Имамо размишљање да вредним радом и посвећеношћу урадимо све да они буду носиоци Црвене звезде у наредним сезонама. Од зависности од ситуације и важности утакмица, кроз велики рад ћемо гледати да их доведемо на ниво да кроз годину дана буду важнији шрафови екипе – био је оптимистичан Звездин тренер, који је потом причао о играчима на високим позицијама у тиму:

– Јако сам задовољан са центарском линијом, имам поверења у њих. Трудићемо се да сваког играча искористимо на најбољи могући начин. Такође, имамо поверење у младе играче на високим позицијама и наду да ће бити још бољи у наредном периоду. Што се тиче раскида сарадње са Савовићем, она је направљена на основу заједничког договора, а детаљи су интерна ствар клуба – изјавио је Радоњић, који је на крају изнео очекивање да ће Јака Блажич брзо да дође до нивоа игре са којим ће сви бити задовољни.

Своје наде и очекивања пред почетак сезоне изнео је најискуснији играч у црвено-белом дресу, Рашко Катић:

– Она су превсходно да будемо здрави и да покушамо да радимо од старта као што је екипа и радила на припремама. Направила се једна добра и здрава атмосфера, на нама је да наставимо у том ритму и током сезоне. Када је атмосфера тако феноменална, лако је тренирати. Идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу. Видећемо где ће нас тај приступ одвести. Циљ је да будемо најбољи кад буде било најпотребније – изјавио је Звездин центар.

Марко Симоновић је на самом почетку разговора изразио велико задовољство што је екипа коначно комплетирана:

– Наставићемо да радимо као од првог дана припрема, сад је потребно да примимо момке који су стигли касније. До сада смо оставили доста иза нас, напорно смо тренирали. Мислим да ће наше време доћи тек после Нове године јер треба да се дижемо корак по корак. Полако, има времена за све – констатовао је Симоновић, који је потом упоредио стање садашњег Звездиног тим у овој фази припрема са оним прошлогодишњим:

– Чини ми се да смо ове године доста боље поднели припремни период. Резултат се види и у резултатима припремних утакмица, које смо одиграли боље ове године. Али опет, то ништа не значи, морамо да играмо сваку утакмицу за себе и да постепено градимо тим – закључио је Марко Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

marko сеп 28, 2013 at 00:04

tacno tako kad bude borba za trofeje oderite sve..imate tim za to..za euro ligu sta bude bude..pokusajte medju 16..za aba ligu i titulu se pokazite..

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 27, 2013 at 23:37

Samo napred treneru Crvene Zvezde Radonjicu vjerujemo da mozes da doneses nasem kosarkasom klubu trofeje kako u domacim takmicenjima ,tako u evroligi neki zapazen uspjeh i naravno osvajanje ABA lige 😀 😀 😀

Reply
vanja сеп 27, 2013 at 17:30

Radonjicu zelim svu srecu jer je veliki covjek i vrhunski radnik, nadam se da ce iskoristiti sansu koja mu se ukazala i postati vrhunski trener. Dupla kruna i top 16 za ovu godinu dovoljno.

Reply
Estrella Roja сеп 27, 2013 at 17:28

Navodno je Čović potvrdio da neće više biti pojačanja.Time odlazak Savovića još više dobija na svojoj besmislenosti.Tražio se krilni centar i za vreme dok je on bio u timu,sada se Radenović predstavlja kao dvostruko pojačanje :facepalm: ,možda ima čovek ima natprirodne moći.
Ne mogu da verujem da ne možemo da složimo kockice,već se oslanjamo na neku vrstu improvizacije.
Pozicija plejmejkera nije adekvatno popunjena jer Jenkins je sličan tip igrača kao Nelson,prinudno igraju na toj poziciji.Krilni centar je,takođe,problematična pozicija gde nam kvantitet(mlađi igrači) biva predstavljen kao kvalitet,možda ali to ne prolazi u Evroligi.
Znam da je nerealno da igramo četrvtfinale Evrolige,ali zašto ne bi imali ambiciju za drugi krug.Bojim se da će pobrojane „sitnice“ biti itekako krupne kada se bude odlučivalo o rezultatima.Za takav eventualni scenario ne sme biti isključivi krivac trener,nego i sam gazda.

Reply
Darn сеп 27, 2013 at 23:39

Mene ne brine toliko Evroliga, rano je za neke ambicije tu, to će biti više sticanje iskustva… Nego će ove improvizacije koje si lepo uočio Svinja maksimalno da koristi, to je problem…

Reply
Zvezdas S сеп 27, 2013 at 16:10

Mislim da ce ove sezone Ristic ,biti igrac koji ce odlicno menjati Bobija na poziciji 5.Rasko po meni bi mogao vise pokrivati poziciju 4 po potrebi i 5.Radunovic ce biti ok ,a Mitrovic ,po meni bi mogao ove sezone biti mozda nase i najvece pojacanje.Taj decko je prosle sezone totalno bio ne iskoriscen.Tejic bi takodje po meni mogao da ove sezone pokaze i dokaze sav svoj raskosni talenat koji poseduje.Decko je u svom uzrastu medju 2-3 igraca u Evropi .Mislim da ce u Buducnosti,a mozda i ove sezone u pojedinim utakmicama centarski tandem Ristic-Tejic ,pokazati i dokazati da imamo najperspektivniji centarski tandem u Evropi.Takodje zelim da pruzim punu podrsku nasim mladim bekovima,Rebicu,Guduricu i DJukanovicu ,u koje strahovito puno verujem,i ubedjen sam da ce u FMP ove sezone momci pod komandom Gurovica,eksplodirati kao igraci.

Reply
Libijac сеп 28, 2013 at 16:08

Sto rece Kari “ vise bih voleo da pricamo o razvoju Bjelice a ne Bogdanovica“! Tako isto i mi, trebali bi da pricamo o talentu Blazica, Bobija, koji svoj talenat jos nije iskoristio( budimo realni), Cvetkovica. A ne o Tejicu, Rebicu i ostalima, polako s tim, ima vremena!!

Reply
INĐIJA сеп 27, 2013 at 16:01

Greska u naslovu, recenicu je izjavio Katic Rasko!
Bilo kako bilo, nisam verni pratilac kosarke, ali u ovog trenera apsolutno nemam poverenja – igracki kadar sasvim dobar, ali utiske i ostalo bolje da ostavimo do posle Sirokog.
Milijas napolje!

Reply
... сеп 27, 2013 at 16:12

Aloooo kompleksas sta te za Milijasem na vestima o kosarci.

Reply
INĐIJA сеп 27, 2013 at 16:32

Za ne poverovati je koliki procenat ljudi ne vidi u ovome obicnu sprdnju. Dabogda ceo zivot proveo ozbiljan!

Reply
... сеп 28, 2013 at 21:22

Ti druze imas ozbiljnih problema, idi trazi pomoc ako vec nije prekasno

Reply
INĐIJA сеп 28, 2013 at 22:32

Prekasno je, cim odgovaram imbec#lima poput tebe..

milorad15 сеп 27, 2013 at 15:57

Da li ce se mozda dovoditi kakvo pojacanje na bekovskoj poziciji posto se Lazic povredio?

Reply
Dzoni сеп 27, 2013 at 16:07

Lazic se za 3-4 dana vraca na parket, nisu bile tacne spekulacije da je teze povredjen! 🙂

Reply

Leave a Comment