Moja Crvena Zvezda
Звездине легендеКлупска дешавањаФудбал

IN MEMORIAM – Душан Јовановић (1946-2013)

dusan_jovanovic_zvezdaУ Београду је у 67. години живота преминуо истакнути спортски радник и члан секције ветерана Црвене звезде, Душан Јовановић.

Чика Дуле, како су га звали, од 1959. до 1965. године био је члан млађих селекција нашег клуба, између осталог и капитен чувених Миљанових „петлића“ за које су поред Јовановића играли још Јанковић, Караси, Аћимовић и Михајловић. Касније, у Омладинском тиму, заједно је стасавала генерација велемајстора коју су поред Јовановића чинили још Џајић, Дујковић, Марковић, Бекић, Живадиновић, Јевтић…
Као првотимац, наступао је за Вождовац, Слободу из Тузле, ОФК Београд, Челик из Зенице и Сарајево. У периоду највећих клупских успеха, био је члан минхенског Бајерна где је учествовао у освајању наслова првака Западне Немачке, као и у освајању прве од три узастопне титуле првака Европе баварског клуба заједно са великанима какви су Бекенбауер, Милер, Брајтнер, Хенес, Мајер, Шварценбек, Рот… Такође, Јовановић је био омладински репрезентативац Србије и Југославије, а током каријере одиграо је преко 250 прволигашких утакмица.

Након више него успешне спортске каријере, дипломирао је 1979. године на факултету Политичких наука, одсек Међународни односи.

Јовановић је био дугогодишњи руководилац секције ветерана нашег клуба као и координатор пројекта Чланство.

Сахрана Душана Јовановића заказана је за среду, 2. октобар у 13 часова на Централном гробљу у Београду, док ће комеморација бити одржана истог дана у 11 сати у Лав Медија центру стадиона Црвена звезда.

Овом приликом фудбалски клуб Црвена звезда изражава најдубље изразе саучешћа породици преминулог.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Саша окт 1, 2013 at 18:38

Нека почива у миру. Лично сам га познавао. Помагао нам је око оснивања клуба навијача у Тивту 2009. Био је веома интелигентан и речит човјек. Иначе, мислим да мало људи зна за његову изјаву по доласку у Бајерн. Пошто је био први Србин који је заиграо за Баварце новинари су га питали да ли је узбуђен што је потписао за тако велики клуб. Дуле је одговорио да му је част али да он зна шта је велики клуб јер је у Бајерн дошао из Црвене звезде која је већи клуб. Збогом Дуле, било је задовољство познавати те.

Reply

Leave a Comment