Moja Crvena Zvezda
Архива

JSL 5. kolo: Crvena zvezda:Javor

U okviru 5. kola Super lige Srbije u subotu od 19:00 časova, na našem najvećem stadionu, fudbaleri Crvene zvezde ugostiće velikog dužnika iz Ivanjice. Naši fudbaleri u predstojećem duelu žele da nastave pobednički niz, dok se igrači Javora nadaju da i treći put uzastopno mogu odneti ceo plen sa Marakane.

Susreti Crvene zvezda i Javora, počevši od premijernog meča igranog u sezoni 2002/03, nikada nisu bili lepršavi i lepi za oko. Tradicionalno dve ekipe igraju veoma čvrsto i sa malim brojem pogodaka, ali svakako hrabri podatak da se susreti ove dve ekipe nikada nisu završili najnepopularnijim rezultatom. Od do sada odigranih deset susreta samo je jedan završen bez pobednika i to u sezoni 2008/09, meč u Ivanjici je završen rezultatom 1:1.

Iako su naši fudbaleri u predstojećem meču apsolutni favoriti, treba napomenuti da su Ivanjičani u prethodne dve sezone odnosili bodove sa Marakane. U sezoni 2008/09 Javor je slavio sa 2:0, dok se prethodne sezone susret završio rezultatom 1:0 u korist Javora. Treba napomenuti da je taj meč odigran bez prisustva publike i bio je prekretnica u borbi za titulu šampiona Srbije.

U sutrašnjem meču na golu našeg tima svakako je neprikosnoven Stamenković, ispred njega biće kapiten Đorđević i debitant iz Gane Li Adi koji je u utorak uveče konačno stigao u Beograd. Ukoliko se ipak trener Kristić odluči da Adija ostavi na klupi pored Đorđevića ponovo će zaigrati Tošić. Ukoliko Adi ipak bude u sastavu Tošić će preći uz levu aut liniju, a u suprotnom alternativa za levog beka je Ignjatijević. Po desnom boku standardan je najbolji srpski desni bek Ninkov. Na poziciji zadnjeg veznog siguran je još jedan internacionalac iz Gane Isah, koji je odigrao izvanredan meč u prošlom kolu na Karaburmi protiv BSK-a. Poziciju u timu posle lakše povrede ponovo će zauzeti i Milovanović, a kreativnu vezu sa napadačima činiće Koroman i Kadu. Navalni red našeg tima činiće Kaluđerović i trenutno najbolji strelac našeg elitnog takmičenja Trifunović.

Priliku sa klupe vrebaće golman Bajković, zatim Mihajlović, Mikić, Ignjatijević (ukoliko ne bude u prvoj postavi), Savio, Vešović i Jevtić, mada ne bi bilo čudo da se u konkurenciji za meč sa Javorom nadju i Bogdanović, Binić, Lazović ili Perović. Svakako sve dileme oko sastava tima za meč sa Javorom razrešiće trener Kristić neposredno pred susret.

Ono što je sasvim sigurno 12 igrač Zvezde biće na svom mestu. Očekuje se da će između 10 i 15.000 Delija sigurno biti na svojim mestima, na tribinama Marakane.

Dosadašnji susreti Crvene zvezde i Javora:

Sezona 2002/03:

C.Z : Javor                                                       1:0 ; 0:1 – prvenstvo

Sezona 2004/05:

C.Z : Javor                                                       2:0         – kup

Sezona 2005/06:

C.Z : Javor                                                       2:0 ; 2:1 – prvenstvo

Sezona 2008/09:

C.Z : Javor                                                       0:2 ; 1:1 ; 0:1 – prvenstvo

Sezona 2009/10:

C.Z : Javor                                                       0:1 ; 2:0 – prvenstvo

Crvena zvezda : Javor Ivanjica

10   5   1   4   10:7

u Beogradu :  5   3   0   2   5:3

u Ivanjici :   5   2   1   2   5:4

Повезане вести