Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Кондициони тренер кошаркаша: Симоновић и Нелсон су најспремнији играчи

IMG_5373Један од главних предуслова за успехе у спорту је кондициона припрема. Кошаркашки клуб Црвена звезда од лета је јачи за доскорашњег кондиционог стручњака Будућности из Подгорице, Драгана Гачевића. За портал косарка.ме, објаснио је прве контакте са Звездом:

Почетком јула ове године добио сам позив Дејана Радоњића и Црвене звезде, што је била велика част за мене и шанса да даље напредујем у каријери. Звезда је клуб са великом традицијом и амбицијама и огромном армијом навијача.

Гачевић додаје и да нема разлике у припреми играча Будућности и Црвене звезде:

У самој припреми не постоје разлике. Спортисти се припремају да дају максимум без обзира које такмичење играју. Екипа је спремна за ритам то две утакмице недељно, али то је јако напорно и захтевно.

Нови кондициони тренер потом објашњава важност сарадње између њега и првог тренера:

Сарадња између кондиционог и првог тренера екипе је изузетно важна и мора бити заснована на међусобном поверењу. Моја каријера је везана за Дејана Радоњића од самог почетка, како у клубу, тако и кроз младу и сениорску репрезентацију, а осим њега имао сам прилику да сарађујем и са Луком Павићевићем, Звезданом Митровићем и Драганом Радовићем у разним селекцијама Црне Горе. Дејан је јако добар и захтеван тренер, што се односи како на играче, тако и на стручни штаб. Посвећен је послу, што захтева и од сарадника. Веома добро сарађујемо, што је и био основни мотив да ме уврсти у стручни штаб Црвене звезде.

На питање ко је најспремнији кошаркаш Црвене звезде, није се много двоумио:

Ако морам да издвојим неког, то би били Марко Симоновић и Демаркус Нелсон. Међутим, сигурно да је играч који је највише физички напредовао откада сам почео да га тренирам био Бојан Дубљевић.

За крај, Гачевић објашњава колико је физичка припрема важна у модерној кошарци:

Физичка припремљеност је јако значајан фактор у било било ком спорту. Са развојем науке дошло је до битних промена у кондиционом тренингу спортиста, што је довело и до значајних побољшања њихових перформанси. Кошарка је физички изузетно захтеван спорт и управо физичка припремљеност може бити превага у остваривању врхунских резултата. Осим тога, добра физичка спрема је први предуслов за превенцију повреда, те и због тога има велики значај у каријери сваког спортисте.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

pera окт 11, 2013 at 20:05

Neko je ovde ubo pravu temu, zašto fk Crvena Zvezda nema adekvatnog kondicionog trenera. Ne treba kondicioni trener samo za pripreme on sprema igrače tokom cele sezone. To je ljudi moji jedna velika nauka danas i ne mogu amateri da je realizuju. Ekipa Zvezde u fudbalu deluje kao dobrovoljačko društvo jer nemaju snage ni za 15 minuta. To se vidi u postavljanju zone jer retko kad stignu da zatvore ceo prostor pa se stiče utisak da protivnik ima više igrača a onda se zna halfovi kiksaju jer im niko ne pomaže. Mora se igrati uže da bi ekipa došla do izražaja u obe vafe igre.

Reply
emirko svemirko окт 10, 2013 at 21:52

Ajde igraj i bori se ajde severom ori se ajde do pobede sa nama ti !!!! 😀

Reply
veliki pravi zvezdas окт 10, 2013 at 17:56

Sve je tacno od pocetka pa do kraja u vezi toga da je potreban dobar kondicijoni trener kao sto ga kosarkasi Crvene Zvezde imaju tako bi trebalo da i fudbaleri Crvene Zvezde imaju kondicijonog trenera ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
Zvezdaš окт 10, 2013 at 16:55

Upravo tako!

Reply
ShoNe окт 11, 2013 at 08:37

Kakve ovo veze ima sa upravom??? 😀

Reply
vanja окт 10, 2013 at 16:53

Kakav je ovo ubica, ne brinite za spremu igraca bice spremniji nego ikada, bufucnost je bez kvaliteta pravila dobre rezultate iskljucivo zahvaljujuci tandemu Radonjic-Gacevic.

Reply
figo окт 10, 2013 at 16:47

Admiral Nelson kada on igra mi dobijamo

Reply

Leave a Comment