Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава: ЖКК Вршац – ЖКК Црвена звезда

Кошаркашице Црвене Звезде играју у суботу меч другог кола Прве женске лиге Србије. Црвено-беле гостују екипи Вршца. Меч се игра у дворани Миленијум са почетком од 18 часова.

Crvendakic2Александра Станаћев и друштво лоше су стартовале у новој сезони. Изгубиле су у 1.колу домаћег првенства од ЖКК Радивој Кораћ 59:69 и на старту регионалне лиге од Play Off – а из Сарајева 80:82. За победу у Вршцу неопходне ће бити боље партије  Александре Црвендакић и Мине Јовановић, које су слабо одиграле меч против сарајевског тима. Потребно је и да кошаркашице црвено-белих смање број изгубљених лопти којих је против тима из Сарајева било чак 25. Ако то спроведу у дело победа ће бити веома близу.

Екипа из Вршца је, под именом Хемофарм, доминирала на домаћој сцени у последње две деценије. Освојиле су девет шампионских титула и 11 националних купова од 1996.године. Међутим од 2012.године компанија Хемофарм је престала да спонзорише тим,па је назив клуба промењен у ЖКК Вршац. Од тада наступају са смањеним амбицијама , а претходне сезоне управо их је Звезда елиминисала у четвртфиналу плеј-офа. У прелазном року Вршац су напустиле најбоље играчице. Бојана Јанковић, Марија Мршић и Анђелина Радић прешле су у Партизан, Милена Марјановић у Темишвар, а Милана Керкез и Андриана Минић у Стару Пазову. Тим су појачале Биљана Станковић, легенда клуба, која има више од 20 сезона у тиму из Вршца. Реч је о једној од најбољих српских кошаркашица у последње две деценије,која се после  сезоне у Партизану вратила у Вршац у својој 39.години. Из подгоричке Будућности стигла је Александра Добровић, а из екипе Радивој Кораћ, Жаклина Јанковић. Поред њих највећу претњу по одбрану црвено-белих кошаркашица представљаће Јована Јакшић, Бранкица Хаџовић, која је некада играла у Звезди и млада Инес Ћорда. У првом колу Вршчанке су славиле на гостовању у Шапцу 65:58.

Остале играчице Вршца су веома младе, па би дужа и квалитетнија клупа Црвене Звезде могла да донесе превагу и надамо се победу на тешком гостовању.

Вршац – Црвена Звезда

12. октобар 2013, субота

дворана Миленијум – Вршац

18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment