Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице почињу одбрану дупле круне

zok_crvena_zvezdaОдбојкашице Црвене звезде овог викенда почињу одбрану дупле круне, а први корак на том путу направиће у Старој Пазови, где их у недељу од 18 часова дочекује екипа Јединства. Црвено-беле неће имати лак задатак, јер ће поред мотивисаног противника морати да савладају и умор, с обзиром да су данас допутовале из Чешке, где су учествовале на турниру са екипама Простејова, Пост Швхата и Дресднера, учесницима Лиге шампиона.

Јединство ће се тешко умешати у борбу за врх табеле ове сезоне, али свакако има тим који може да направи проблеме многима. Предводи их искусна Драгана Брковић, а на једногодишњу позајмицу је из Волера дошла и Сара Сакраџија.

Црвена звезда је поново подмладила тим и за разлику од неких претходних сезона више није најдоминантнија екипа у земљи. Отишле су Ана Бјелица и Јована Стевановић, што би представљало велики хендикеп и за много снажније клубове. Као њихове замене стигле су Адела Хелић и Јелена Трнић из Спартака, али њих не треба оптерећивати трагом који су оставиле Ана и Јована, већ стрпљиво сачекати да прођу период адаптације и кад буде најважније покажу раскошан таленат, због којег су и доведене у наш клуб. Такође, не треба да изненади ако се Звезда буде мучила у првих неколико кола, јер је познато да тренер Ратко Павличевић темпира форму за плеј-оф и да инсистира на томе да његова екипа буде физички најспремнија у лиги. Ове сезоне капитен ће бити Јулија Миловиц, а уз њу највише се очекује од Љубице Кецман и Николине Лукић.

Главни конкурент нашим дамама у борби за титулу биће екипа Партизан Визуре, која у својим редовима поново има Љиљу Ранковић, а као највеће појачање стигла је  Слађана Булић (Ерић). Поред њих, сачуван је костур екипе из претходне сезоне, па Чикириз, Лозо, Буша и Бошковић чине тим који је састављен да нападне прво место, што су и доказале тријумфом у Суперкупу управо против Црвене звезде.

Нешто слабије, али веома неугодне, биће екипе ТЕНТ-а и Спартака, па се очекује вероватно најуједначеније првенство у последњих 10-ак година. Нама преостаје да вас позовемо да будете уз наше шампионке, јер им је подршка преко потребна.

СВИ У ШУМИЦЕ!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment