Moja Crvena Zvezda
Најновије

Најава: Црвена звезда – Синтез Казањ

Ватерполисти Црвене звезде играју у недељу трећу утакмицу групе Ф, друге рунде квалификација за Лигу Шампиона, против руског Синтеза из Казања. Меч се игра на базену Ташмајдан са почетком од 12 часова.

sp-vaterpolo

Црвено-бели су победама над Спартаком из Волгограда (12:10) и Шурманом из Холандије (16:10), већ обезбедили пласман у трећу рунду квалификација, али меч против Синтеза неће бити без такмичарског значаја, јер победа доноси прво место у групи и евентуално лакшег ривала у наставку квалификација.

Изабраници Дејана Савића нису бриљирали у претходна два меча, али су забележили важне победе. Тренер је против Холанђана равномерно распоредио минутажу и тако бар мало одморио екипу за дуел са руским тимом. Игра из последње деонице меча против Шурмана и већег дела утакмице са Спартаком, рецепт су за успех у недељном окршају против гостију из Казања. Навијаче могу да радују добре игре најбољег стрелца из прошле сезоне Страхиње Рашовића и појачања  из Ђенове Џона Мана.

Екипа Синтеза у својим редовима има доста ватерполиста који су играли за студентску репрезентацију Русије, која је на Универзијади освојила сребрну медаљу. У првој рунди квалификација победили су Аквакијару из Напуља, Шурман и Младост из Загреба, а изгубили су од Марсеља. У Београду су савладали Шурман са 18:7 и Спартак из Волгограда резултатом 15:11. Претходне сезоне стигли су до осмине финала Лиге Шампиона где су елиминисани у два меча против турског Галатасараја 6:9 и 11:11. Прво име тима свакако је Душко Пијетловић, који је управо из Звезде минулог лета прешао у Казањ. Ту су и руски репрезентативци Алексеј Рижов-Алејничев, Иван Нагајев, Алберт Зинатулин као и Константин Степањук, стрелац 24 гола прошле сезоне у Лиги Шампиона.

Иако је почетак утакмице заказан тачно у подне, очекује се да ће црвено-бели имати солидну подршку са трибина, барем као у претходна два дана.

Црвена Звезда – Синтез Казањ

13. октобар 2013, недеља

СРЦ Ташмајдан – Београд

12:00 часова

Повезане вести

4 comments

emirko svemirko окт 13, 2013 at 10:48

Ocekujem atraktivan mec i naravno pobedu i nadam se losem danu Pijetlovica 😉

Reply
Teks Viler окт 13, 2013 at 08:29

Treba pokrenuti zvezdasku akciju po skolama gde bi promoteri bili Prlainovic i ostali vaterpolisti.Deca bi se vezivala za svetske asove, a fudbaleri bi se odmorili malo,kao i mi od njih.

Reply
Tom окт 13, 2013 at 01:02

Jedino sto me brine je da budemo prvi i da nam dodje Pro Reko

Reply
INĐIJA окт 12, 2013 at 23:56

Bio bi pravi podvig da odbranimo sve 3 titule.

Reply

Leave a Comment