Moja Crvena Zvezda
Архива

Kaluđerović za pobedu

Gol za pobedu

Kakva drama na Marakani, kakva zaslužena pobeda naše Crvene zvezde! Da je bilo drugačije protiv Javora bila bi to velika sportska nepravda. Ovako, hrabri i kvalitetniji su zaslužili pobedu. Zvezda je sve vreme napadala, a Ivanjičani su se uspešno branili sve do 93. minuta kad se Andrija Kaluđerović vinuo u vazduh na centrašut Ognjena Koromana i glavom doneo dragocene bodove.

Dugo su crveno-beli tražili put do gola, iako su imali igrača više u poslednjih 20 minuta, nisu im bile dovoljne ni šanse sa dva i tri metra, ali je u finišu, ipak, pala u vodu prepoznatljiva taktika Radovana Ćurčića.

Imali su crveno-beli veliki motiv u sinoćnjem meču, jer je Javor u poslednja četiri meča ostvario dve pobede. Bilo je, međutim, teško pronaći put do gola kroz zgusnuto postavljene Ivanjičane na sredini terena, iako se znalo kako će igrati na Marakani. Bunker i bez ozbiljnije ofanzive.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Milovanović.

Igrao se 39. minut, Kadu je pronašao u kaznenom prostoru gostiju Ninkova, koji je prevario čuvara i uposlio Milovanovića. Iako je mreža bila gotovo nebranjena, iskusni vezista je sa pet metara poslao loptu pored stative.

Gosti su prvi put šut ga golu uputili tek u 49. minutu, jer su sve kontranapadi u kojima je tražen Odita bez većih problema neutralisani, pre svega zahvaljujući Li Adiju.

Zaista je neverovatno šta Trifunović nije realizovao u 60. minutu.

Na centaršut Milovanovića lopta se odbila, posle asistencije Kaluđerovića, ka napadaču Zvezde koji je ima prazan gol pred sobom. Sa dva metra najbolji strelac našeg tima udarcem glavom uspeo je da pogodi stativu!?

Tek šut glavom Kaluđerovića u nadoknadi vremena doneo je slavlje na Marakanu i osvetu za loše reezultate protiv Javora.

Braneći se veći deo meča, iako se radi o očiglednoj antipropagandi fudbala, Javor umalo da stigne do cilja, međutim, isplatila se crveno-belima upornost.

Crvena zvezda – Javor 1:0

STRELAC: 1:0 – Kaluđerović u 90. minutu. STADION: Crvene zvezde. GLEDALACA: 12.847 SUDIJA: Dejan Santrač (Pavliš).

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Mihajlović, Li Adi (Jevtić),Tošić, Vešović, (Koroman), Milovanović, Isah, Kadu (Perović),Trifunović, Kaluđerović.

JAVOR: Kahriman, Mališić, Rendulić, Dragović, (Onidžilu), Milovanović, Gogić, Silva, (Panić), Luković, Stanisavljević, Momčilović (Đokić), Odita.

Повезане вести