Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Нова победа ватерполиста за прво место у групи

Црвена звезда је савлдала Синтез из Казања резултатом 9:8 и тако обезбедила прво место у групи пред наставак квалификација.

Изабраници Дејана Савића нису лако дошли до победе али су у кључним моментима показали да имају оно што краси праве лидере и шампионе, упорност, снагу и знање. Утакмицу је обележио млади Страхиња Рашовић који се четири пута уписао у стрелце.

Текстуални пренос, уживо:

ВК Црвена звезда, тачно у подне, почиње свој последњи меч у квалификационој групи Ф против Синтеза из Казања. Победник меча ће обезбедити прво место у групи и лакшег противника у четвртфиналу. Дешавања са базена на Ташмајдану можете уживо пратити на нашем сајту и Фејсбук страници.

ПрлаиновићЗа Синтез наступа и члан Звездине шампионске екипе из прошле сезоне, Душко Пијетловић, а управо је на базен стигао и тренер Партизана, Владимир Вујасиновић.

Трибине на Ташмајдану ће и данас бити прилично попуњене тако да подршка нашим момцима неће изостати ни у овом најтежем мечу.

Пијетловић је капитен руског тима, а пре утакмице је добио поклон од навијача Црвене звезде.

Прва четвртина:

Први напад има Црвена звезда и не користе наши играчи човека више. Пречка на другој страни, кренуле су жестоко обе екипе што изискује доста грешака на самом старту. Након три минута, није било погодака, тајм-аут тражи наш тренер и одмах након тога Сава Ранђеловић реализује играча више за 1:0. Одмах на другој страни узвраћа Душко Пијетловић. У следећем нападу, Синтез не користи играча више, поново је пречка савезник нашег тима. Гол Шепелева разбија монотонију у базену. На крају остаје 1:2 за Русе, након прве четвртине где смо видели две дефанзивно одличне екипе.

Друга четвртина:

Поново се дуго чека на гол. У том времену, Звезда два пута није искористила ситуацију са играчем више. И противник брзо завршава своје нападе, углавном шутем из даљине, успели су црвено-бели да неутралишу највећу опасност, Пијетловића. Тајм-аут тражи Савић на три и по минута пре краја првог полувремена. Није Звезда поново реализовала играча више. Шепелев још једном кажњава Звезду, 1:3 води Синтез. Прлаиновић у следећем нападу након велике борбе долази до лопте и погађа за 2:3. Јанков погађа за 2:4. Након скоро 6 минута, почеле су обе екипе да погађају. Наставља голеаду Страхиња Рашовић, 3:4. На крају Филип Кљајевић сјајним пливањем прекида контру противника, остаје 3:4 на полувремену.

Трећа четвртина:

Некадашњи ватерполиста црвено- белих постиже гол за екипу из Казања, тако да је на семафору резлтатат 5:3 за госте. Предност смањује сјајни Страхиња Рашовић, нешто мање од четири минута пре краја треће деонице. На голу је одличан Шефик који брани зицер, а невероватни Страхиња Рашовић постиже свој трећи гол и доноси изједначење 5:5. Само два и по минута пре краја треће четвртине, Кљајевић постиже гол за вођство црвено-белих (6:5). После пола минута гости долазе до новог поготка, тако да је резултат поново изједначен. Црвено – бели не посустају, ново вођство доноси Никола Рађен. На крају трећег дела меша резултат остаје 7:6 за Београђане.

Четврта четвртина:

После нешто више од минута игре у последњем делу утакмице, гости из Русије поново успевају да поравнају резултат. На нешзо мање четири минута пре краја тренер Савић тражи тајм-аут, црвено-бели имају играча више. Ово је дефинитивно дан Страхиње Рашовића који постиће четврти погодак на утакмици за резултат 8:7, три минута пре завршетка меча. Само минут касније гости опет имају играча више.  Веома битан гол постиже Вукчевић и само минут дели црвено-беле од нове победе и првог места у групи.

На крају утакмице резултат је остао 9:8 у корист шампиона Европе и тако је обезбеђено прво место у групи. Сјајна рола младог Страхиње Рашовића који је постигао четири гола, док су по један погодак постигли Ранђеловић, Прлаиновић, Рађен, Кљајевић и Вукчевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Petak 13-ti окт 13, 2013 at 17:22

Bravo Šampioni!

Reply
delija_101 окт 13, 2013 at 12:43

Ajmo momci do pobede, pa da opet osvojimo sve!

Reply

Leave a Comment