Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

МЦЗ анализа: Звезда прегазила Раднички (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде забележили су другу узастопну победу, а у 3. колу АБА лиге на премијери пред домаћим навијачима савладали су Раднички из Крагујевца, 88:51.

Simonovic

По традицији дуели Црвене звезде и Радничког где год да су се играли, били врло чврсти и пуни неизвесности. Ипак, да не буде тако у суботу увече, потрудили су се црвено-бели који су од 3:2 за Раднички заиграли онако како се од њих очекује и до краја утакмице нису испуштали предност, која је константно расла током меча.

Треба истаћи да је Црвена звезда добила све четири деонице, а све осим последње са двоцифреном разликом. Кошаркаши Црвене звезде имали су збирно 12 асистенција више од противника (19:7), а чак су и надскакали ривала (34:31). Раднички је много више изгубљених лопти 17 напрема 8 Звездиних.

О процентима шута тек је апсурдно говорити. Наш тим имао је 54,7% шут из игре, док су гости били на скромних 27,6%. Крагујевчани су једино боље шутирали са линије пенала (72%, док је наш тим био на нешто више од 66%).

Укупан индекс корисности екипе Црвене звезде био је 96, док је Раднички имао само 33 индексна поена.

Статистика некада не мора да буде параметар, али у овом случају је потпуно приказала шта се дешавало на терену.

019Одбрана изабраника Дејана Радоњића опет је била на високом нивоу. Само 21 поен примљен је за 20 минута кошарке, а уз добро трчање и солидан шут у позиционом нападу показали су Радничком да немају шта да траже у „Пиониру“.

Врло агресивно и квалитетно, са минималним бројем непотребних фаулова, одбрана Црвене звезде је лако излазила на крај са Крагујевчанима. Оно што је приметно је то да су плејмејкери Звезди одлично бранили Марка Мариновића и потпуно га избацили из ритма, а цела екипа квалитетно је бранила игру 2 на 2 која краси тим Муте Николића већ дужи низ година.

Као што сам напоменуо, добра одбрана донела је доста лаких поена, а за разлику од претходних мечева видели смо много више креације у нападу. Проток лопте је био много квалитетнији и бржи, играчи су у сваком тренутку знали шта треба да раде, а уз све наведено процента шута за три поена може да се подигне још више, сигуран сам, од ових јучерашњих 38,1%.

Тренер Дејан Радоњић одлично је поставио игру, као и у Лакташима. Играчи су били спремни на све, деловало је да унапред знају сваки потез гостујућих кошаркаша, а евидентан је и тренерски печат на игру Црвене звезде. Дејо, само настави!

Оно што посебно радује је да су своју шансу добили и млађи, Цветковић и Митровић и они најмлађи Ристић и Тејић.

Појединачни учинак играча:

Цветковић: Неоспорно је да се ради о великом таленту, који је можда у последње време изгубио мало на самопоуздању. Цветковић је нешто лошије отворио утакмицу, али га је тренер Радоњић истрпео, а овај му вратио на најбољи начин. За 15 минута на терену забележио је 8 поена (2 тројке), 5 скокова и 5 аситенција уз 2 грешке.

Митровић: Опет је утакмиц почео као стартер, да би се потом преселио на клупу. Ипак, добио је своју шансу, видљив је напредак код њега, али има још много, много простора да још више унапреди своју игру. Делује да је доста очврснуо, показао је да може да одигра квалитетно и против физички доминантнијих играча. Ухватио је 7 скокова за 17 минута на паркету. Сасвим солидна утакмица за њега, био је један од петорице играча у нашем тиму са двоцифреним индексом корисности.

Лазић: Играо је 15 минута, одиграо је доста агресивно, што се и очекује од њега. Добро је трчао у транзицији, налазио квалитетна решења и потпуно затворио опасне шутере Радничког. Партија на нивоу.

033Блажич: Као и код свих играча који су протеклог лета наступали на првенству Европе и код Јаке је видљив умор, истрошеност. Ипак, евидентна је огромна жеља код Блажича, из које некада и прави неке грешке некарактеристичне за њега. По мом мишљењу, он може да подигне свој ниво игре бар још за 50%. Сигуран сам да неће бити проблема са њим, реч је о одличном играчу.

Симоновић: Капитен је имао нешто мању минутажу него на претходним утакмицама, што је логично. Одиграо је квалитетно у одбрани, у нападу није форсирао, углавном је шутирао онда када је то требало из изграђених ситуација. Имао је једно феноменално закуцавање после додавања Блејка Шилба.

Марјановић: Сувишно је причати о његовој партији. Одиграо је врхунски, а његова партија додатно добија на тежини ако се узме у обзир чињеница да је играо против, до сада, најбољег центра у АБА лиги. У нападу је поново био добар, дефанзивно је одрадио све што је требао, а за 26 минута стигао је да убаци 17 поена и ухвати 8 скокова. На крају, у четвртој деоници стигао је и да се одмори.

Раденовић: Није игра много, само 11 минута. Шансу је препустио млађима, али је одрадио за то време оно што треба. Закључао је рекет, а један леп ролинг крунисао је кошем уз фаул.

Ристић: После утакмице у Лакташима, и на овој је добио шансу да заигра. Показао је да има добар кошаркашки ИQ, али да је још увек физички слаб за овај ниво кошарке. То је и нормално, али је ово идеална средина где може да напредује, јер би у дуелима са својим вршњацима или јако лошој Агрожив лиги био можда и сувише доминантан и не би могао да се развије на прави начин.

Тејић: И он је добио шансу, уписао се у стрелце са линије пенала, али исти проблем као и код Ристића. Није успео да исконтролише рекет поред Јаруа, али и он ће сигурно много напредовати и ови минути ће му пуно помоћи.

014Нелсон: Наш Адмирал није много играо на овој утакмици, 15 минута, што је мало, када се узме да у просеку проводи дупло више времена на паркету. У одбрани је био на свом нивоу, у нападу солидна партија, али од њега знамо шта можемо да очекујемо и сигурно је добро што ће свеж дочекати утакмицу против Локомотиве из Кубана у четвртак, где ће сигурно велики терет бити на њему.

Џенкинс: Није најбоље отворио утакмицу, имао је пар лоших одлука у одбрани, па се убрзо преселио на клупу. Ипак, сабрао се изашао на терен и кренуо да игра. У последњој деоници сасуо је прави рафал ка кошу Радничког, па је утакмицу завршио са 17 поена. Показао је да је прави плејмејкер стрелац, да има разновстан нападачки арсенал, али и да може да одигра квалитетно у одбрани. Опет је показао да има брзе руке, у пар наврата је успео да „ишчачка“ лопту из руку играчима из Крагујевца.

Шилб: Провео је највише времена на паркету од свих играча, одиграо опет квалитетно што показује и индекс корисности, где је само Боби био бољи од њега. Опет нам је показао његове организаторске способности, до изражаја је дошла његова креативност, а са коликом лакоћом игра најбоље је показао са неколико продора када се поиграо са одбраном ривала.

После овакве победе тешко је издвојити најбољег или искритиковати некога. Ово је победа целе екипе и стручног штаба који ради са овим момцима.

Од ове недеље почиње се и са ритмом од две утакмице недељно, што ће тражити додатне напоре. Следећа утакмица је већ у четвртак, када у „Комбанк Арену“ стиже Локомотива Кубан.

ФОТОГАЛЕРИЈУ са утакмице можете погледати ОВДЕ.

Доносимо Вам и МЦЗ извештај са утакмице, уживајте:

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Branislav окт 14, 2013 at 08:42

Dokle više „bojkot“…? Koga to pojedinci više bojkotuju? Da li možda nisu dobili svoj dio ? Bojkotujemo ABA ligu, preko koje smo i dospjeli u elitno evropsko takmičenje ! Koja nelogičnost.
Vrijeme da prave Delije koje iz sedmice u sedmicu pune sever Marakane, napokon počnu razmišljati i svojom glavom.
Kad sve prođe, biće vam žao što se niste radovali sa ovim momcima u Pioniru….

Reply
marko окт 14, 2013 at 01:35

igra nam je jako dobra jos malo poboljsati napad i bilo bi extra..mislim da nam fali brzi protok lopte u napadu..sve ostalo je sinoc bilo sjajno..bobi je gorostas koji zatvara reket odlicno zakucava kao od sale i pogadja sa distance..pitam se zasto duda nije zvao njega..silb odlican dzenkins odlican jaka ce biti jos bolji..zeim samo da budemo brzi u napadu kao sto smo u odbrani..

Reply
crni_redstar окт 13, 2013 at 18:23

dajte jaku cetvorku da skace i daje koseve…radenovic za celu sezonu nece dati po utakmici vise od 6 kosa.

Reply
filip окт 14, 2013 at 02:08

a ti si bas pismen?

Reply
Црна Гора ЦЗВ окт 13, 2013 at 16:36

Sto ne radite vise analize fudbalera,jeste da su uzasni rezultati i igra,ali treba da analizirate i da analizu radi jedna osoba da naviknemo na taj sistem.

Reply
Luka окт 13, 2013 at 16:47

Analizu košarke radi jedna osoba, analizu fudbala druga 🙂

Reply
MILAN KG окт 13, 2013 at 15:44

zasto vodje navijaca jos uvek bojkotuju aba ligu? jasno je da nije u pitanju stav svih *CIGANA* vec je to stav dvoje troje ljudi. To se predstavlja kao zvanican stav navijaca nervira me mnogo sto ne dolaze na kosarku oni vode fk zato smo tu gde smo to sto on rade u fk ima samo ju juznoj americi.

Reply
aca kš окт 13, 2013 at 17:45

zato je i bolje što ne dolaze.

Reply
Дарко Панчев окт 13, 2013 at 20:31

Њашке као грлица.

Reply
Delija mp окт 14, 2013 at 07:01

Oni ne vole Zvezdu,da vole pruzali bi punu podrsku.Ovako su samo placenici.
Nije mi jasno uopste zasto bi se nesto sto je dobro bojkotovalo,ABA liga je medju najjacim ligama u Evropi. i jedinu put do Evrope.Ocigledno njima ne odgovara jaka Zvezda

Reply

Leave a Comment