Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Перунов вртић изборио реми против Рудара и очајних судија (ФОТО, статистика, изјаве)

После тешке борбе, одличне партије наших рукометаша и катастрофалног суђења, Црвена звезда је ремизирала са Рударом из Костолца 25:25 (11:12).

Фото: Бане Т. Стојановић
Фото: Бане Т. Стојановић

Рукометаши Црвене звезде успели су да остану непоражени у мечу против Рудара из Костолца. Није остварена победа, али је и изборени реми велики успех, када се сагледају све околности у којима је овај меч одигран.

На крају, Црвена звезда – Рудар 25:25 (11:12).

У овом мечу, наш тим био је лишен помоћи најзвучнијег појачања и најискуснијег играча, Растка Стојковића, који је суспендован, па су младићи у црвено-белом имали доста тежи задатак.

Утакмица је добро почела за црвено-беле момке. На старту су повели са 3:0, а после десетак минута игре резултат на семафору је био 5:3 у корист Црвене звезде. Утакмица се распламсала, а после 20 минута гости су повели резултатом 7:8. На голу је сјајан био Косановић, који је у том моменту већ имао шест одбрана. Невероватне одлуке судија кулминирале су у тренутку када је Грбовић имао жути картон и искључење, а истовремено и остао без два дреса, након стартова гостију, који за то нису санкционисани!

Црвеној звезди су у том периоду досуђена два седмерца, од којих један није реализован док су гости из Костолца три пута имали прилику са седам метара. На крају првог полувремена резултат је био 11:12. Воја Брајовић се шест пута уписао у стрелце, а голман Милан Косановић сакупио је осам одбрана.

У другом полувремену обе екипе су кренуле оштро, а црвено-бели су успели да изједначе на 15:15, постигавши два поготка са играчем мање. У стрелце су се уписали Пешић, Пернар и Шљиванчанин, док је Косановић наставио да брани веома добро као и у првом делу игре. Играо се 4о. минут када је резултат на семафору био 16:16. Занимљиво је да Воја Брајовић готово да није играо у другом делу игре. Наши момци пропустили су неколико зицера у овом делу меча, од тога неколико пута и у контрама, у ситуацијама „један на један“, када је голман гостију Златановић сјајно реаговао.

Десетак минута пред крај меча, наши момци су губили резултатом 22:21. Владимир Цупара, који је стао на гол у међувремену, три пута је успео да сачува свој гол, између осталог одбранивши и један седмерац. У самој завршници меча, наша екипа је и даље имала гол заостатка, а гости играча мање. Павлов је постигао још два гола, Шљиванчанин је додао један, а Косановић је успео још два пута да заустави шутеве противника, од чега један на две секунде до краја. Још једна потврда катастрофалног суђења дошла је у 55. минуту, када је Павлов пресекао једну лопту при нерешеном резултату, кренуо сам у контру, а Петровић га је рвачким захватом, са леђа, са обе руке зауставио и за то добио само искључење!? Судија о картону није размишљао…

На крају, резултат је био 25:25.

Био је ово трећи реми наших рукометаша после пет утакмица у сезони.

Статистика

5. коло домаћег првенства

Хала: Шумице

Гледалаца: око 250

МРК Црвена звезда – РК Рудар Костолац 25:25 (11:12)

Судије: Остојић, Рајковић; Делегат: Станојевић

Седмерци: Ц. Звезда 5 (4), Рудар 4 (3); Искључења: Ц. Звезда 8 минута, Рудар 10 минута; Жути картони: Грбовић, Павић, тренер Перуничић (Ц. Звезда), Ивошевић, Ивановић, Милошевић (Рудар)

Црвена звезда: Пернар 1, Грбовић 1, Шљиванчанин 2, Алчаковић 1, Павић 2, Косановић 12 одбрана, Павлов 8, Шотић 1, Цупара 3 одбране (1 седмерац), Огризовић, Анђелић 2, Брајовић 6, Пешић 1, Милутиновић, Антељ.

Капитен: Шљиванчанин. Тренер: Ненад Перуничић

Рудар: Владић, Ивошевић, Аврамовић, Миливојевић 1, Драгутиновић, Ивановић, В. Вуковић 2, Копања, М. Вуковић, Бојичић 2, Мердовић, Златановић 11 одбрана, Петровић 5, Марјановић 1, Димитријевић 5, Милошевић 9. 

Капитен: Милошевић. Тренер: Драган Ајдачић

Семафор: 10. минут: 5:3, 20. минут: 7:8, 30. минут: 11:12, 40. минут: 16:16, 50. минут: 21:22, 60. минут: 25:25

Изјаве

Милан Косановић: „Честитам екипи Рудара на великој борби и доброј утакмици. Као и у претходних неколико утакмица, правили смо много грешака у нападу, али је и одбрана, која је наш стуб, подбацила у неким тренуцима. Све је последица неуиграности и радићемо на исправљању грешака.“

Антон Букилић, помоћни тренер Звезде: „Имали су пуно грешака у одбрани, и оне су нас коштале победе. У првих 10 минута смо имали игру и резултат, али смо након тога подбацили. Наш проблем је што одиграмо део утакмице добро, а онда у пет минута све проспемо и вратимо противника у меч. Превише смо респектовали тим Рудара, морамо да будемо слободнији у игри и биће боље. Тренираћемо и покушати да исправимо грешке и недостатке.“

Галерија

[g-gallery gid=“74106″ random=“0″ watermark=“1″]

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

šta reći окт 15, 2013 at 10:04

dokle god se ne pogleda istini u oči i nesagleda pravo stanje o kvalitetu igre ni govora.U klubu je toliko pojedinačnih ispreoletanih ličnih interesa da je TO STRAŠNO …..O igri i njenom kvalitetu kao i ovakvim tekstovima netreba ni komentarisati,jad i beda.Sve se iz korena mora menjati ….. kada ni dolazak Rastka ne pomaže onda debelo NEVALJA.

Reply
Zvezdaš окт 14, 2013 at 11:44

Prvo, nije pored rastka igrao i vrlo važno pojačanje Ćorović, to niko ne pominje!? Drugo, ovo je veliki korak u nazad, respektovalu Rudar koji je skoro prikovan za dno tabele???
Treće, imam jasan utisak, da se klubovi u našoj ligi uopšte studiozno ne pripremaju za svoje protivnike, već idu parolom: „ajmo da igramo pa kako bude neka bude“ , znači, amaterski rukomet gledamo predvođen amaterima, nažalost! Ljudi, karajnje je vreme da se krajnje uozbiljite i da počnete profesionalno, odgovorno prema sebe, klubu i navijačima da se ponašate. Jeste da smo u problemima i sada, ali to vam nije izgovor za posrtanja, ovakve rivale moramo lagano da dobijamo! Srećno!

Reply
Бранимир окт 13, 2013 at 22:01

Нисам упратио – Стојковић је (био) суспендован. О каквој суспензији се ради?

Reply
Kastro окт 13, 2013 at 23:39

Zbog iskljucenja na proslom susretu.

Reply
Djoksonidis окт 13, 2013 at 21:01

Ne zameram momcima , remi je ok.. u 5 kola 2 pobede, 3 remija, pozicija broj 3 na tabeli…

Reply

Leave a Comment