Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Пораз у Старој Пазови

zok_crvena_zvezdaОдбојкашице Црвене звезде нису добро стартовале у сезони 2013/2014, пошто су у 1. колу поражене у Старој Пазови од екипе Јединства резултатом 3-2 (22-25; 25-13; 27-25; 17-25; 15-13). Током већег дела меча виђена је изједначена игра, али су у неким тренуцима црвено-беле реаговале несвојствено екипи са шампионским амбицијама, па је домаћи састав дошао до важног тријумфа.

Већи део првог сета протекао је у равноправној борби два ривала, али је Звезда при резултату 18-17 за Јединство, везала 6 узастопних поена и тако стекла одлучујућу предност за освајање првог периода игре резултатом 25-22.

У другом сету црвено-беле су поново показале исте бољке као и у Суперкупу, а сјајно Јединство је знало да казни овако лошу игру шампионки. До резултата 7-7 играло се поен за поен, а од тог тренутка на терену постоји само једна екипа. Девојке из Старе Пазове везале су 11 поена и на високом нивоу стижу до резултата 25-13 и изједначења у сетовима.

Трећи сет је обележио велики број преокрета, али се у самој завршници боље снашла домаћа екипа. Звезда је имала прилику да сет реши у своју корист, али није успела у томе, али зато Јединство јесте и резултатом 27-25 долази до предности од 2-1.

У четвртом сету звездашице су коначно заиграле како умеју и од самог почетка стављају до знања домаћој екипи да се неће тако лако предати и допустити изненађење. У пар наврата Јединство је успевало да смањи предност Звезде на три поена, али су девојке са Маракане одбијале сваки напад и четврти период игре освајају резултатом 25-17.

У петом сету је Јединство рано дошло до предности од три поена, коју је одржавало до саме завршнице. Звезда се тргла при резултату 14-10 за домаће, везала је три поена, али није имала снаге за потпуни преокрет и домаћи тим решава пети сет резултатом 15-13 и тако долази до историјског тријумфа над актуелним шампионом.

У домаћем саставу најефикаснија је била Јовановић Марија са 20 поена, док је у нашем тиму највише освојила дебитанткиња у Звездином дресу – Миленковић Бојана са 15 поена.

У следећем колу Звезда гостује екипи Колубаре.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Zvezdaš окт 14, 2013 at 11:47

Ja sam upozoravao na ovo odavno, rekao sam da se ne može igrati sa juniorkama državno prvenstvo! Ali, evo rezultata… Blamaža i više od toga!

Reply
DM Stara Pazova окт 13, 2013 at 23:04

😎

Reply
ffew окт 13, 2013 at 22:39

u sstaroj pazovi se orilo : igrate ko p*cke ooo !!

Reply

Leave a Comment