Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Održana sednica Upravnog odbora FK

S A O P Š T E Nj E
UPRAVNOG ODBORA FK CRVENA ZVEZDA

Danas je održana redovna sednica Upravnog odbora FK Crvena zvezda kojom je predsedavao predsednik kluba Vladan Lukić.

Upravni odbor je razrešio funkcije generalnog sekretara kluba Andriju Kleuta, na njegov zahtev, zbog odlaska na funkciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije. Predsednik Lukić se u ime Upravnog odbora i kluba zahvalio Andriji Kleutu na dvogodišnjem radu u Crvenoj zvezdi i istakao da je dao „veliki doprinos stabilizaciji kluba i njegovoj konsolidaciji i reorganizaciji“. Na predlog predsednika Lukića, a u dogovoru sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Draganom Đilasom, Andrija Kleut je izabran za člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda. Kao član Upravnog odbora kluba Andrija Kleut će biti zadužen za marketing i na taj način će nadgledati i učestvovati u realizaciji brojnih projekata koje je klub pokrenuo. Upravni odbor je Andriji Kleutu poželeo puno sreće i uspeha na novoj i odgovornoj dužnosti.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je za v.d. generalnog sekretara kluba postavio Đorđa Stefanovića, poslovnog direktora Kluba. Obrazlažući predlog za postavljenje Đorđa Stefanovića predsednik Lukić je naveo da je „Stefanović u klubu već dve godine i da je dao veliki doprinos finansijskoj stabilizaciji kluba kao najbliži saradnik dosadašnjeg sekretara Kleuta“. „Upravo zato je dolazak Đorđa Stefanovića na mesto generalnog sekretara logičan korak i obezbeđivanje kontinuiteta u radu i rukovođenju klubom“, izjavio je Lukić obrazlažući svoj predlog.

Primopredaja dužnosti između Andrije Kleuta i Đorđa Stefanovića biće obavljena od 13 – 15. juna. V.D. Generalnog sekretara Đorđe Stefanović će stupiti na dužnost 16. juna kada će stupiti na snagu današnja odluka o razrešenju Andrije Kleuta sa mesta generalnog sekretara i postavljenju Đorđa Stefanovića za vršioca dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda. Stefanović će istovremeno obavljati i funkciju poslovnog direktora Kluba.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je saslušao izveštaj zamenika sportskog direktora Kluba Gorana Vasilijevića o toku prelaznog roka. Razgovarano je o igračima koji imaju dozvolu da napuste klub kao i o igračima koji će klub pokušati da angažuje u prelaznom roku. Usvojen je plan priprema koji je pripremio trener Prosinečki. Posle okupljanja u Beogradu i testiranja, naša ekipa odlazi na Zlatibor da bi u julu boravila u Austriji odakle će se vratiti nedelju dana pre odigravanja prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je prihvatio predlog predsednika Vladana Lukića da se pokrene inicijativa za sazivanje vanredne skupštine FSS-a na kojoj će se doneti odluka o vanrednim izborima u fudbalskoj organizaciji Srbije. U ovom postupku treba da se definišu odgovornost za postojeće stanje u fudbalskoj organizaciji, nova fudbalska politika, ciljevi fudbalske organizacije kao i da budu izabrani novi organi koji će biti posvećeni sprovođenju tih ciljeva.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je naložio Komisiji koja je pripremala predlog za reorganizaciju domaćeg klupskog takmičenja da predlog do petka, 17. juna saopšti javnosti kao i da ga pošalje Zajednici superligaša, Fudbalskom savezu Srbije i prvoligaškim klubovima. Crvena zvezda želi da ovaj predlog pokrene raspravu o reorganizaciji domaćeg klupskog takmičenja i pozivamo druge klubove da u toj raspravi učestvuju kako bismo zajedno došli do najboljih rešenja za srpski fudbal.

Повезане вести

17 comments

Comments are closed.