Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Душан Петковић за МЦЗ: Част је бити капитен

Dušan Petković
Dušan Petković

Одбојкашки клуб претходних сезона много пута нас је обрадовао, а највише прошле, када је нашем клубу донео триплу круну.

Уверили смо се много пута да су у питању сјајни момци, који имају све играчке, а и људске квалитете, који су лепо функционисали, на челу са капитеном Михајлом Митићем.

Митић од ове сезоне неће играти за Црвену звезду, јер је каријеру наставио у Перуђи, али је наш тим добио новог капитена, за кога не сумњамо да ће свој посао одрађивати како треба, па и више од тога, како као играч, тако и као вођа.

За МЦЗ, нови капитен Црвене звезде – Душан Петковић!

Душане, екипа МЦЗ-а ти честита на томе што си постао капитен. Можеш ли за наш сајт прокоментарисати свој нови статус?

Хвала на честиткама. Ово ми је четврта година у Звезди. Пре мене Михајло Митић је био капитен, ја сам био заменик. Јако смо добро функционисали, с обзиром на то да поседујемо два потпуно различита темперамента, играмо на различитим позицијама, он дизач, ја коректор. Управо због тога што смо се добро слагали, успели смо да остваримо добре резултате претходних година. Велико значење има то – бити капитен у великом клубу. Младом играчу прија кад је вођа, лидер, али мени је такво место у тиму, да сам на терену био вођа и ранијих година, а сада сам и званично, на папиру. Зато ово има одређену тежину, морам да поновим оно што сам урадио претходних година. Између осталог, нама је сада отишло три старија играча, који су имали искуство, а тиму је прикључено неколико јуниора. Сматрам и то својом обавезом, да сутра, када ја одем, остану ти момци, који ће бити носиоци, и који ће знати како да се боре за грб.

Новопечени капитен, још се није поштено ни вратио из Бразила, а већ сутра предводи екипу у походу на први

Dušan Petković
Dušan Petković

трофеј.

Меч се игра сутра. Нас четворица смо се јуче вратили из Бразила. Још се нисмо наспавали, еуфорија због медаље коју смо донели и даље траје. Ово такмичење нас је изморило и психички и физички, имали смо јако напоран пут. Имамо један тренинг данас, сутра се већ игра Суперкуп. До сада, екипа није имала ниједан тренинг у пуном саставу, Филип Вујић и ја, данас имамо први тренинг са екипом, због ранијих обавеза са репрезентацијом. Данас ће бити први пут да је цела дванаесторка на окупу, а сутра се игра меч за прву титулу у сезони. Ипак, сматрам да нема изговора, и да не може да се избегне одговорност. Ми смо ти који треба да донесу титулу на Маракану. Што би се рекло – ‘Паметан нађе начин, а будала изговор’. Сматрам да смо ми довољно паметни, да можемо да се фокусирамо на сутрашњу утакмицу, и све друго оставимо по страни, и покушамо да донесемо први трофеј ове сезоне.

Момцима желимо сву срећу у наредној сезони, почевши од сутрашњег меча.

Суперкуп, игра се сутра, од 18 часова, у Шумицама. Противник је екипа Радничког из Крагујевца. 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Teks Viler окт 16, 2013 at 18:31

Dusan Silni.

Reply
Zvezdaš окт 16, 2013 at 17:44

Srećno, jači smo puno i to moramo iskoristiti! Trofej je najveći izazov.

Reply
Andrej окт 16, 2013 at 14:50

Srecno Dusane! Napred odbojkasi!

Reply

Leave a Comment