Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаКошарка

Нелсон: Катастрофална одбрана

Иако су показали жељу и квалитет вечерас, то није било довољно да црвено-бели остваре победу. Демаркус Нелсон сматра да је игра у одбрани била неприхватљива зa екипу која жели да буде равноправан противник најбољим европским тимовима.

demarkus nelson

-Играли су сјајно, ми смо направили огроман број грешака. Примити 30 поена у једној четвртини је заиста превише. Не можете да очекујете да ћете добити утакмицу ако примите 30 поена у првој, односно 29 у последњој четвртини. Имали смо план како да добијемо овај меч и мислим да смо тај план једино испоштовали у другој деоници. У последњих десет минута направили смо превише грешака које су нас коштале победе.

Нелсон је желео да се захвали навијачима.

-Навијачи су били сјајни. Били су бучни, дали су нам велику енергију, добар ветар у леђа. Захвалан сам им због тога што су дошли и пружили нам такву подршку. На крају смо остали кратких рукава. Велика је част имати овакве навијаче уз себе.

Навијаче је похвалио и најефикаснији Звездин играч на вечерашњој утакмици, Блејк Шилб.

blejk silb-Најватренији навијачи су били на горњем прстену, па је можда било мало теже да их чујемо. Ипак, сигурно је да је увек лепо видети какву подршку имамо. Кад имате такве навијаче онда имате и обавезу да играте још јаче, још боље против великих противника.

Он је рекао да његова екипа мора из овог пораза много да научи како би били што бољи у наставку такмичења.

-Ово је највиши ранг кошарке и свака грешка се скупо плаћа. Било је неколико ситуација у којима смо можда могли да урадимо нешто друго, па да ми славимо са три поена разлике, али шта је ту је. Морамо да научимо из ове утакмице и схватимо како треба да поставимо игру у наредним утакмицама.

-Ово је заиста јако добар тим. Међутим, они су изашли на терен и били спремни на све. Током целе утакмице успели су да играју своју игру, упркос томе што смо ми имали подршку огромног аудиторијума-закључио је Шилб.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

NVO окт 18, 2013 at 01:37

http://www.youtube.com/watch?v=ZNULeOzLbyw

Kako ga je zakucao!!! 😀

Reply
! окт 18, 2013 at 01:25

Eee moj Blejk,nije problem sto su najvatreniji bili na gornjem prstenu nego je problem sto su nam vodje ocajne. Lose vode navijanje i ne znaju kako da podignu atmosferu,ne prate sta se desava na terenu i ne znaju kad da vrse pritisak i da navijaju jos jace,dok recimo grobari to znaju. Mi kad smo krenuli da igramo slabije umesto da pevamo brze pesme da damo vetar u ledja igracima,mi krenemo neke uspavanke da pevamo,tako se i igraci smore,slusaju ritam pesme i oni se „uspavaju“.

Reply
ds окт 18, 2013 at 10:19

Slazem se.Ne kazem da je atmosfera bila losa,ali u 4/4 kada im je najvise podrske trebalo svi stoje prekrstenih ruku,i cuju se neke uspavanke.Definitivno nismo ni mali dio onoga sto smo nekada bili (sto se navijanja tice) ne samo na kosarkaskim nego i fudbalskim utakmicama.Vodje su nam kriminalci,toliko dobrih pjesama Zvezdinih dugo nisam cuo,koje mogu da dignu publiku na noge.Bojkotuju Aba ligu pa zaboravili kako to treba da izgleda.

Reply
figo окт 18, 2013 at 00:32

Ovaj covek za kapitena,ne Simonovic!

Reply
figo окт 18, 2013 at 01:15

Da se razumemo nemam nista protiv decka,ali nije on kriv sto je obican ziheras i luzer.A takvi ne treba da budu kapiteni.Evo Dijamantidis koji je kapiten daje onako bez problema trojku za produzetke protiv Ritasa.Kapiten treba da bude pobednik,vodja i onaj koji nece bezati od odgovornosti a to je svakako Nelson

Reply
Alex Unders окт 18, 2013 at 01:54

Slažem se da nismo napravili pravi izbor za kapitena, mada ta funkcija u košarci i ne znači previše. Složićeš se i da nije baš fer porediti Simonovića sa Dijamantidisom – ipak su to nebo i zemlja…

Reply
figo окт 18, 2013 at 01:57

Naravno da su nebo i zemlja.Nego sam naveo primer sta treba da uradi Kapiten u tim momentima da pogodi odlucujuci sut ali ponavljam nemam nikakve zamerke na vecerasnju igru

Reply
Alex Unders окт 18, 2013 at 03:31

OK, to si u pravu. Pravi primer je glodarski smrad Božić koji je duplo gori igrač od Simonovića, ali je kapitenski rešavao kad god je trebalo…

Ryber Palunko окт 18, 2013 at 00:31

Zvezdino ‘Hrabro srce’!

Reply

Leave a Comment