Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаМлађе категоријеФудбал

Pokloni za šampione

Danas je u Medija centru stadiona FK Crvena zvezda održana konferencija povodom veoma uspešne sezone Zvezdine omladinske škole, odnosno naše dece koja su imala i ostvarila šampionske ambicije. Pored predsednika Vladana Lukića, i Dušana Vujasinovića iz „Delta Sport“-a, prisutnima su se obratili i kapiteni, odnosno zamenici kapitena, predstavnici svojih generacija.

Ponosni smo na vas. Ovde je skoro 180–oro Zvezdine dece koja su ove godine postali šampioni. Prvi smo u sedam od devet godišta. Drhtali smo na svakoj vašoj utakmici, radovali se svakom vašem golu i zajedno sa vama bili u pobedama i porazima. Za nas je svako od vas podjednako važan kao i igrač prvog tima. Vi ste budućnost ovog Kluba i predstavljate sutrašnjicu srpskog fudbala. Učinićemo sve da vam pružimo sve uslove da se razvijate, da napredujete, da postanete pravi igrači i da jednog dana zaigrate dole u našoj rupi i radujete se sa punim stadionom. Čestitam vam u ime kluba na titulama koje ste osvojili. Ove titule ne smeju da vas uspavaju jer svi žele da pobede prvake. Morate da budete još bolji, da trenirate još više i da se borite za svaku loptu kako bi ste odbranili titule koje ste ove godine osvojili. Teže je odbraniti titulu nego je prvi put osvojiti.

Vi ste deo kluba koji je svetski i evropski prvak. Samo 21 klub na našem kontinentu je bio najbolji. Vi imate čast da nosite grb prvaka Evrope, da nosite dres koji su pre vas nosili velikani kao što su Rajko Mitić, Vladimir Beara, Dragoslav Šekularac, Bora Kostić, Dragan Džajić, Vladica Popović, Jovan Aćimović, Vladimir Petrović, Dejan Savićević, Darko Pančev, Dejan Stanković, Nemanja Vidić i stotine drugih asova i da budete deo najvećeg kluba koji je ikada nastao na ovim prostorima. Većina njih je kao i vi počela da trenira ovde, pobeđivali su kao deca, učili su da poštuju klub i sve što on predstavlja da bi na kraju postali veliki šampioni i igrači kojima se ponosila i Zvezda, i zemlja.

Put do velikog igrača i šampiona je težak. Neki od vas će to postati, neki ne. Ko bude radio više, trenirao, učio, slušao roditelje i trenere ima više šansi da jednog dana istrči na teren Marakane. Neki će postati dobri igrači ali sam siguran da ćete svi postati dobri ljudi koji su ovde u Zvezdi naučili da pošteno rade, da budu odgovorni članovi našeg društva, da vole svoju zemlju i da vole Zvezdu. Jer Zvezda smo svi mi – i igrači na terenu, i treneri, uprava u klubu, i zaposleni, i navijači na stadionu i milioni onih koji nas podržavaju. Zvezda je jedan veliki narodni pokret i ja sam siguran da će svako od vas naći svoje mesto u njemu. Na kraju, želim da kažem da ste vi zvezdina budućnost koja dolazi. A ta budućnost i snaga koja nosite sa sobom ne može da se zaustavi. Hvala vam još jednom na titulama koje ste nam doneli. Naviknite se da ih osvajate. Živela Zvezda! – rekao je u uvodnom obraćanju Vladan Lukić, a zatim dodao:

Kao neko ko je prošao taj put koji vi sad prolazite, bio sam član svih Zvezdinih generacija, moj utisak je da sam upravo u tom periodu postao ono što sam danas, da sam se tada formirao kao čovek i kao igrač. Crvena zvezda najbolje vaspitava, i vi morate da znate šta se sutra od vas očekuje – da se ponašate na terenu, ali i da budete najuspešniji. To je jednostavno život Zvezdinog igrača. To ne treba da vas opterećuje, mi smo naučeni da pobeđujemo. I sutra, radovaćemo se svakoj novoj utakmici, jer ćemo uživati u svakoj novoj pobedi. Onaj ko to uspe da prihvati, ima veliku šansu da ispuni svoj život i da ostvari karijeru. Onaj ko ne bude mogao da shvati, to neće uspeti, a onaj ko shvati, a ne bude igrač, verujte biće uspešan čovek. I to je nešto što je zadatak Zvezdine omladinske škole. Još jednom, puno sreće, uspeha, zdravlja, i naravno najviše razuma, pameti, da shvatimo da imamo dobru priliku i da treba da je iskoristimo.

Dušan Vujasinović je govorio u ime „Delta Sport“-a.

Meni je veliko zadovoljstvo što se danas ovde nalazim, ovim lepim povodom, gde smo došli u situaciju da naša omladinska škola postigne tako dobre rezultate. Mi kao sponzor smo izuzetno zadovoljni, i sama ideologija „Nike“-a je ulaganje u mlade, i ovaj uspeh smatramo kao ozbiljan putokaz da se ozbiljno radi u našem klubu. Želeli smo na neki način da učestvujemo u celoj ovoj priči sa poklonom kojim smo želeli da se odužimo svim igračima za sav trud koji su uložili ove sezone, da ih nagradimo i damo podstrek za buduće rezultate. U saradnji sa fudbalskim klubom, odlučili smo da sve igrače nagradimo sa jednim poklonom koji će biti izuzetno vredan – rekao je Vujasinović.

Slavoljub Srnić, kapiten omladinaca, govorio je u ime svoje generacije.

Želeo bih da se zahvalim svojim saigračima koji su izuzetni momci, i svom treneru Vladanu Milojeviću. Kada se osvrnem i pomislim koja nam je bila najteža utakmica, shvatim da je nema – jednostavno smo dobro igrali i nismo imali mnogo problema – samouvereno je rekao Srnić.

Vukan Savićević, kapiten kadeta, zahvalio se treneru kao i svojim drugovima.

Želim da se zahvalim saigračima i treneru Milanu Lešnjaku jer smo uz puno truda zasluženo osvojili ovu titulu. Imali smo neke neizvesne mečeve, pogotovo na kraju protiv Vojvodine, ali je pobedila naša želja i na kraju smo dobili tu utakmicu i osvojili kadetsku ligu. Bilo je mnogo navijača, bila je prelepa atmosfera, i ne može se opisati koliko nam je to značilo – rekao je Savićević.

Mlađim kadetima fali još jedna pobeda da i teoretski obezbede titulu. Đorđe Brkić, kapiten mlađih kadeta, nada se uspehu.

Želim i ja da se zahvalim igračima na partijama koje smo pružili, kao i treneru Cvijetinu Blagojeviću. U sredu igramo protiv OFK Beograda, i nadam se da ćemo pobediti i osvojiti ta tri boda koja će nam doneti titulu.

Mlađim pionirima ostale su još tri utakmice, ali im je dovoljna još jedna pobeda kako bi postali šampioni.

Zahvaljujem se saigračima i treneru Bratislavu Živkoviću, Ostala su nam još tri kola, a ako pobedimo sad u sredu Batajnicu, nadam se da ćemo već tada obezbediti teoretski titulu jer smo ubedljivo prvi – rekao je Ognjen Bjeličić, kapiten generacije 1997.

Andrija Crnadak se u ime generacije 1998. (mlađi petlići) zahvalio treneru Konstantinu Đuriću.

Imamo još četiri utakmice do kraja, sledeća je FK Altina, i ako pobedimo sve četiri utakmice, bićemo šampioni – rekao je Andrija Crnadak.

Najmlađi, ali ne i najmanje važan, Stefan Kovač, kapiten mlađih petlića, pozdravio je svoje drugare i kratko se osvrnuo na uspeh svoje generacije.

Mi smo šampioni. Najdraža utakmica ove godine bila mi je ona na turniru u Sloveniji, kada smo pobedili AEK, i osvojili treće mesto – rekao je Stefan Kovač.

Predsednik Vladan Lukić istakao je da su dobri rezultati neminovnost kada škola radi organizovano.

Pre svega, posvećeno je mnogo više pažnje omladinskoj školi, i dobra organizacija je dala rezultat na čelu sa direktorom Ratkom Dostanićem, ali i svim trenerima omladinske škole koji su živeli kao jedna porodica, i u jednoj takvoj atmosferi rezultat ne može da izostane. Upravo to je putokaz za Zvezdinu budućnost – zaključio je Lukić.

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.