Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Звезда на старту слабијa од Партизан Визуре

3

Одбојкаши Црвене звезде поражени су у 1. колу домаћег првенства од Партизан Визуре убедљивим резултатом, 3:0.

Први сет (32:34)

Осим на самом старту утакмице, одбојкаши Црвене звезде нису успели да парирају гостујућој екипи, па је Партизан већ на први технички тајм-аут отишао са предношћу, додуше минималном. Након тога, гости су на сваки поен нашег тима освајали два, па је њихова предност расла (7:8, 8:10, 9:12, 11:14, 13:17). Међутим, након +4 за Партизан Визуру и тајм-аута уследила је невероватна серија нашег тима. Звезда је освојила пет узастопних поена и свих пет освојени су из блока! По два пута били су успешни Околић и Петковић, а једном Стоиловић, па је након напада Петковића за 3:1 Звезда први пут дошла до вођства (19:18). Међутим, уследила је игра поен за поен, па се ушло у борбу на разлику. Тада су гости дошли до неколико меч-лопти, али је Звезда успела да се врати и дође до сопствених. Ипак, у завршници је дошло до пада концентрације, забележена је и једна спорна ситуација и протести наших играча, па су црно-бели дошли до два разлика и освојили сет – 34:32.

Други сет (22:25)

У другом сету, Партизан Визура је на крилима освојеног првог кренуо силовито и стигао врло брзо до убедљивог вођства (4:0, 8:3). У том ритму гости су наставили и у наставку и водили до самог краја сета, без веће неизвесности. У једном тренутку, при резултату 23:20, уследио је ас Петковића и шокантна одлука арбитара да досуде аут и поен противничкој екипи. Звезда је покушала да се врати у игру, освојила два поена, али снаге за више није било. Остало је на крају другог дела 25:22 за Партизан Визуру.

Трећи сет (23:25)

На старту трећег, испоставиће се, одлучујућег сета, показало се неписано правило када је у питању одбојка. Вођство од 2:0 као да је успавало госте, па је Звезда преко сјајног капитена Петковића повела резултатом 3:0, затим и 8:2, на првом техничком тајм-ауту. Ипак, тада је дошло до опуштања нашег тима, грешка данас веома слабог Копривице и повратак гостију у живот – 9:6. Звезда је водила током читавог сета, али је та предност непрестано била под знаком питања и било је јасно да Партизан Визура из минута у минут све више прети. Завршни ударац црно-белих био је преокрет након последњег озбиљнијег вођства Звезде (22:20). Успели су гости да дођу до првог изједначења (23:23), а затим и поенима Мрдака и Николића, из блока, дођу до велике и неочекиване победе.

Осим расположеног Петковића, Звезда није имала играча који је озбиљније припретио гостима, па је било просто немогуће очекивати било који други исход.

Звезди, која је пре неколико дана освојила први трофеј, остаје да уочи и исправи грешке, како би остала у игри за одбрану другог.

1. коло Винер Штедише лиге

Црвена звезда – Партизан Визура 0:3 (32:34, 22:25, 23:25).

Хала: Шумице

Гледалаца: око 500

Судије: Баланџић и Рогић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Стоковић, Перић, Стоиловић 10, Гмитровић, Копривица 8, Милутиновић 7, Јовановић, Петковић 27, Јовановић, Буцуљевић 1, Вујић (либеро). Тренер: Душко Николић.

ПАРТИЗАН ВИЗУРА: Лопар 5, Костић 2, Палибрк, Стељић, Мрдак 26, Мајсторовић 6, Рајковић (либеро), Јокановић, М. Николић 14, П. Николић 10, Јевтић (либеро), Поповић. Тренер: Милан Ђуричић.

Статистика: Званични сајт Винер Штедише лиге

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Keli окт 21, 2013 at 20:37

A je li ona grdosija Minić napustio Partizan?

Reply
kalio gulić окт 21, 2013 at 08:38

grobari postaju predobri za nas gotovo u svim sportovima,jednostavno njihov sistem organizacije,pristupa i sve ostalo prejak je za nas

Reply
Kastro окт 20, 2013 at 22:56

Neverovatno, pa oni imaju daleko losiji sastav. Nije mi jasno, ali ok, glavu gore. Bice ovi momci ponovo sampioni.

Reply
ncz окт 20, 2013 at 21:16

ovo je prosto neverovatno :facepalm:

Reply

Leave a Comment