Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Kонференција за штампу ЖОК пред старт Лиге Шампиона

602507_431669140227321_1191454617_nУ просторијама Спортског Друштва Црвена звезда данас је одржана конференција за новинаре поводом првог меча женске одбојкашке екипе у ЦЕВ ДенизБанк Лиги шампиона.

Сутра од 18 часова у спортском центру Шумице Црвена звезда ће угостити Игтисадчи Баку из Азербејџана, а утакмица ће бити у директном преносу на РТС 2 као и на www.laola1.tv, јер је проглашена као „Match of the week”.

Присутнима су се данас обратили Ратко Павличевић, први тренер, Јулија Миловитс, капитен екипе и Мина Поповић, блокер Црвене звезде.

„На прошлој конференцији смо најавили наше учешће у Лиги шампиона и рекли да нема слабих противника и да су све то јаке екипе. Прва утакмица против азербејџанске екипе ја за нас велики изазов с обзиром да по именима, у својим редовима имају играчице са стране, тачније имају играчице које играју за нас неспецифичну одбојку, а то је са пуно брзих контри. Гледао сам њихове снимке и заиста играју брзо, покушавају да укрсте све, како би то изгледало доста брже , имају холандску и америчку репрезентативку. Одлична су екипа, али можемо да играмо са њима. Ми гледамо да играмо дорбо, помоћи ће нам и снимци, како бисмо направили тактику која ће нам, надам се, олакшати да играмо против овако добре екипе. Све у свему, надамо се да можемо да направимо неку неизвесност што се тиче сетова, да колико год будемо могли то буде егал резултат, па ћемо на крају видети. Противника респектујемо као једну добру и искусну екипу, али ћемо пробати да одиграмо на нашем максимуму и да искористимо ову утакмицу као један добар и јак тренинг, који иначе немамо прилике да имамо“ – рекао је Павличевић.

У новој сезони ЦЕВ ДенизБанк Лиги шампиона Црвена звезда ће играти, у Б групи у којој су поред Игтисадчија још Ребеки НордМеканика Пјаћенаца из Италије и Динамо Москва из Русије.

„Биће то велика авантура. Као капитен могу да кажем испред свих девојака да нам је част да играмо овако велике утакмице у овом делу сезоне. Први изазов је да искористимо све што смо радили на тренинзима и, ако будемо имали успеха, покажемо све што смо радили, то ће бити велика ствар. То ће нам пуно помоћи у домаћем Купу и шампионату зато што су нам они најбитнији“ – каже Јулија.

У првом колу Црвена звезда ће дочекати Игртсадчи Баку 22. октобра у спортском центру Шумице са почетком од 18 часова, у другом колу 31. октобра гостоваће Пјаћенци од 20:30, док ће у трећем колу 26. новембра дочекати Динамо Москву, такође од 18 часова у спортском центру Шумице. Затим следи гостовање у Москви 4.децембра, док ће 10. децембра угостити Пјаћенцу у Шумицама од 18 часова. У последњем мечу у групи , Црвена звезда ће гостовати Игртисадлију 17. децембра у Бакуу.

Хуманитарна акција за малу Уну

Цена улазнице за све мечеве Лиге шампиона је 200 динара, а на улазу у халу, где се буду куповале карте, стајаће и кутија за добровољни прилог за двогодишњу Уну Савић из Београда, која болује од леукемије. Одбојкашки клуб Црвена звезда се на тај начин укључила у ову хуманитарну акцију како би помогла малој Уни.

Задовољство играти пред домаћом публиком

Мина Поповић: „Нама је велико задовољство када људи дођу да нас гледају и прате оно што радимо. Потрудићемо се да дамо све од себе на овим утакмицама врло добро знамо против кога ирамо и да су јаке екипе, али ми имамо задатак, да искористимо њихово искуство што је боље могуће и да унапредимо своју игру јер је наше домаће првенство најбитније. Ове утакмице у Лиги шампиона треба да нам користе као једно искуство, али ћемо покушати да узмемо неки сет и, ако је могуће, да то изгледа како ми желимо јер нам то треба“ – рекла је Поповићева.

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš окт 21, 2013 at 18:50

Pogotovo ovaj slabašni i premladi tim Zvezde, biće topovsko meso za sve rivale! I tako je godinama… Nisu u stanju da dovedu bar 2 iskusne igračice godinama!

Reply

Leave a Comment