Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Пораз храбре Звезде

Одбојкашице Црвене звезде поражене су вечерас у Шумицама у првом колу Лиге шампиона од екипе Игтисадчи из Бакуа резултатом 0-3 (15-25; 16-25; 23-25). Иако крајњи резултат звучи веома убедљиво, црвено-беле се нису обрукале и осим у првом сету, намучиле су сјајни састав из Азербејџана и тиме наговестиле да и поред одласка најбољих играчица ова екипа и даље има веома талентован састав.

img_0873Младе одбојкашице нашег тима нису гајиле превелика очекивања ни у најави овог дуела, али су већ на самом почетку утакмице имале прилику да се увере каква одбојка се игра у најјачим лигама Европе. Звезде Игтисадчија нису штеделе младост црвено-белих, већ на старту су дошле до 7 поена предности, а после тога је све била игра мачке и миша, мада су Трнић, Кецман и Миленковић у пар наврата знале да одговоре таквим играчицама као што су Флир, Ситирак, Веи… Ипак, на крају првог сета на семафору је писало убедљивих 25-15 за гошће из Бакуа.

Звезда је сјајно отворила други сет, дошла до невероватних 8-2, али Игтисадчи је додао гас и са неколико сјајних потеза вратио конце игре у своје руке, што је довело до потпуног преокрета и предности од 2-0 у сетовима. Међутим, треба истаћи да је бар тих 10-15 минута Звезда показала да овај тим има светлу будућност пред собом, а публика у Шумицама је могла на делу да види нове таленте створене на Маракани, пре свега изванредну Бојану Миленковић (рођена 1997.).

И трећи сет је Звезда отворила веома добро, била у предности све до половине овог периода игре, али као и у претходном, искуство је било јаче од младости, па је Игтисадчи поново дошао до преокрета. Међутим, Звезда се борила до самог краја, летеле су девојчице у црвено-белом по терену и са неколико сјајних блокова дошле до 23-24. То, ипак, није било довољно, јер су после најлепшег поена и судијске грешке, гошће дошле до 25. поена и победе од 3-0.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Delije Niksic окт 22, 2013 at 21:35

Dao sam mu plus,ipak treba pomoći covjeku nije mu lako

Reply
Panter iz Železnika окт 22, 2013 at 20:14

Jel zvezda ili FMP

Reply
Tom окт 22, 2013 at 20:21

Jel Partizan ili Vizura ? Aaa Franjo?

Reply
Villa окт 22, 2013 at 20:52

Koliko treba biti opterecen Zvezdom da dodjes na Zvezdin sajt i da komentarises.

Reply
baba simana окт 22, 2013 at 21:25

E june jedno!

Reply

Leave a Comment