Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Мондо: Шта су причали Звездини спасиоци

Интересантан текст објавио је Мондо данас насловљен – „Звездини спасиоци – шта су причали, а шта урадили“. Преносимо текст у целости.

sp-daudaЧас уједињена, час разједињена Управа Црвене звезде појавиће се пред члановима највишег тела клуба, Скупштине, у петак у 17 часова.

Редовна или ванредна, свеједно је.

Без намере да оцењуњемо и коментаришемо рад чланова најужег руководства клуба, које је ургентно уведено на адресу Љутице Богдана 1а пре скоро годину дана, у друштву првог потпредседника Владе Александра Вучића, доносимо вам ретроспективу онога што је изјављивано и најављивано, па сами процените шта је и колико учињено.

Ускоро: Драган Џајић и Небојша Човић.

ПОТПРЕДСЕДНИК СЛАВИША КОКЕЗА

Фото: МН Пресс

02.12.2012.

Да ли ће Зоран Стојадиновић имати пресудну улогу у довођењу појачања и продаји играча ове зиме?

„Да, господин Стојадиновић ће, ако све буде онако како је планирано, водити главну реч, наравно у договору са тренером, ко год то био“.

22.05.2013.

Да ли се ингеренције Спортске комисије директно поклапају са ониме што би требало да обавља спортски директор? Да ли је то својеврстан оскиморон?

„Није. Комисија је орган који је оформљен да би направио систем који ће постојати невезано за име и презиме човека који обавља неку функцију, да ли сте то ви или ја или неко трећи. Клуб не би требало да зависи од једног човека, почевши од скаутинга, Омладинске школе, па све од одлука везаних за тренера, на крају и појачања, одлазака“.

Зоран Стојадиновић на исту тему:

„Видео сам наслов, кажу да губим поверење. То је вероватно закључено због тога што је формирана Спортска комисија, а ја могу да кажем само да поздрављам сваку одлуку клуба од које ће нам бити боље и немам ништа против њеног формирања. Прво, нисам сујетан да чујем било какво мишљење. А, друго, видећемо како ће то функционисати… Нико ми још ништа није рекао како би и шта требало да се ради у наредном периоду“.

22.05.2013.

Због чега председник клуба Драган Џајић није ни у једној од три оформљене комисије? Било је коментара да је склоњен по страни…

„С обзиром на то да је он председник, нема разлога да буде ни у једној комисији. Он својим чином мора да учествује у договору са свим комисијама, и Спортском и Организационом и Финансијском. Свака од комисија мора да комуницира са Управним одбором, а он је председник Управног одбора па је тако директно упућен у рад сваке комисије“.

Драган Џајић недавно:

„Жао ми је једне ствари и ту себе кривим, искрено! Тачније, замерам себи што нисам истрајао до краја, а то је бављење спортским делом приче. Без обзира на сва мешања и петљања, много себи замерам што нисам изгурао своје до краја“.

Да ли је истина да је Управни одбор изгласао долазак Пероса и Куеве, а да је неко након одлуке УО стопирао тај трансфер?

„Да“, причао је Кокеза.

Како сте ви реаговали на то да је стопирана та одлука?

„Тада када се то дешавало и ми смо били у некој фази међусобног упознавања и ти односи нису још увек били доведени у ред и били су слабији него што су данас“.

Проценти, уговори, менаџери…

24.05.2013.

„Неки играчи имају сами проценат од своје продаје и то више неће бити пракса (Ненад Милијаш има 50 одсто од наредне продаје прим. аут). Сви који оду из Црвене звезде неће моћи да добијају проценте од трансфера“.

Он је најавио да ће спортски директор Зоран Стојадиновић направити три групе играча који ће имати одређену висину уговора.

„Направићемо да на пример, једна група има плату 60.000, друга 90.000 и трећа 120.000 евра „, рекао је тада Кокеза.

На питање шта ако Ненад Милијаш са платом од 360 хиљада евра годишње одбије да игра за трећину те суме, рекао је…

„То је теоретски могуће, не само за њега већ за сваког играча, али ћемо у том случају тим играчима од јуна да се захвалимо и да не рачунамо на њих. Није реално да се о томе прича док траје првенство и ти разговиори ће бити обављени по завршетку лиге. Тада ћемо знати с ким имамо договор, а с ким ћемо се разићи“.

Не само Милијаш, већ и остали играчи, играју са уговорима из прошле сезоне. Типски уговори од 60, 90 и 120 хиљада евра нису уведени, Милијаш је и даље најплаћенији са 360, док је Милошу Нинковићу дат уговор од 280 хиљада евра годишње, Абиола Дауда и даље игра за 200, Никола Мијаиловић за 180, Нејц Печник добио је 150 хиљада годишње, итд.

28.03.2013.

Говорећи о штетним процентима…

„Једноставно, став Црвене звезде је да убудуће не играју фудбалери чији су уговори штетни по клуб. Ниједан менаџер, ни агенција неће живети на грбачи Црвене звезде. Не може да се догоди да смо некога платили 400 или 500 хиљада евра и да морамо да дамо још 40 одсто од будуће продаје играча! То не постоји нигде“, наводи Кокеза.

Незванично, Ифеани Оњило дошао је из Јавора у Црвену звезду за 450 хиљада евра, а Ивањичанима ће припасти и 30 одсто од наредне продаје Нигеријца, који греје клупу, а и који у исто време појачава конкуренцију у којој млади Стефан Михајловић не може да дође до изражаја.

Иначе, суботички Спартак, летос, добио је за Александра Ковачевића 85.000 евра и 40 одсто од наредне продаје, иако су Суботичани тражили 160.000 и 20 одсто. Шта је од та два повољније и да ли се коси са принципима за који су се залагали челници Црвене звезде, процените сами.

Зоран Стојадиновић, неколико месеци пре тога, о „штетним“ уговорима попут оних које су имали Лука Миливојевић, Александар Пантић, Милош Димитријевић, Огњен Мудрински, итд.

„Три месеца смо проучавали уговоре које смо затекли у клубу и дошли до закључка да је 89 одсто уговора првотимаца штетно по клуб. Нисмо глупи па да не видимо како су ти уговори склапани“.

Славиша Кокеза:

„Могу да разумем само оне менаџере и агенције који су откупили уговор неког играча од матичног клуба, у њега уложили новац, проценили да ће бити добар играч, ризиковали и који и даље ризикују. То је у реду. Ако је неко уложио 300.000 евра у играча, па хоће 50 или 40 одсто учешћа у трансферу, то размем. Али… Да је неко уложио нула евра у играча и тражи половину новца од продаје? Неће моћи!“, повисио је тон пролетос Звездин оперативац Кокеза.

„Већ сада могу да кажем да ће сви који пристану на проценат од 20 одсто добити новац исте секунде када тај играч буде продат. За остале ћемо видети…“

Милош Нинковић, као потпуно слободан играч, без да је његов менаџер Фали Рамадани морао да плати за чисте папире, дошао је у клуб за 280 хиљада евра годишње, а незванично Рамаданију је припала провизија од 120 хиљада евра.

Међутим, Нинковићу ће припасти 50 одсто од сваког трансфера у иностранство који буде већи од 600.000 евра, што се директно коси са изјавом коју смо већ поменули:

„Сви који оду из Црвене звезде неће моћи да добијају проценте од трансфера“.

С друге стране, Печнику је дата годишња плата од 150 хиљада евра, а толико је припало и менаџеру, који се заложио да Словенац извуче чисте папире из претходног клуба, с тим да Звезда одрекла и 15 одсто од његове будуће продаје.

Везни фудбалер Звезде Луис Гаридо, који је зимус доведен у клуб на позајмицу, према Кокезиним речима, постаће играч Звезде ако се уплати сума између 350.000 и 400.000 евра његовом клубу Олимпији из Хондураса, док је Абиола Дауда доведен „за џабе“.

„Ако Звезда буде хтела да плати Гаридовом матичном клубу мораће да извоји, мислим 350.000 или 400.000 евра и он би тако постао 100 одсто Звездин играч. Што се тиче Дауде, он је доведен за нула евра, док има уговор на 200.000 евра. Он је са том сумом негде на средини, јер 10 до 15 играча има већи уговор од њега, док је Гариду плата 4.000 до 5.000 евра месечно и питање је да ли двојица имају нижу плату од њега“, говорио је Кокеза о Гариду када је дошао.

„Ја сам само радио свој део посла, а то значи да сам господину Стојадиновићу рекао да Гаридо квалитетом не заслужује да буде у Црвеној звезди, да није оправдао поверење и ево сада вам кажем да он сигурно неће остати у клубу“, рекао је касније.

О броју играча у погону.

„Звезда тренутно има 41 играча на платном списку и очекујте да ће бити направљена озбиљна анализа“, потврдио је Кокеза речи колеге Стојадиновића, који је за МОНДО и најавио промене у играчком кадру у духу „бити добар играч и играч Црвене звезде није исто“.

Раскидом уговора отишли су Срђан Мијаиловић, Александар Пантић, Филип Младеновић, Милош Димитријевић и још неколико младих фудбалера за које је Звезда добила обештећење по ФИФА таблицама, неколицини играча истекао је уговор, а у клуб је дошло 15 нових играча, о чијим смо обештећењима, платама и процентима писали. Фонд Звездиних играча под профи уговором и даље је око 40.

„Као што сам рекао, када урадимо анализу, онда ћемо се изјаснити о томе. Оно што могу да вам кажем је да ће Звезда у току прелазног рока сигурно добити конкретна и озбиљна појачања“.

Чак су и сами првотимци у отвореном писму довели у питање „учињено у прелазном року“.

Пред крај прошле сезоне, о окретању младима…

„Приоритет је да у ова два кола играју наша деца, пре свих Вукан Савићевић, они у којима лежи будућност Црвене звезде. О томе се причало“.

Колико Савићевић игра данас, а колико остала Звездина деца Михајловић, Лазић и остали – процените сами.

Да ли имате наговештаја да би, осим Николе Микића, Кадуа Мендеша и Николе Петковића којима истиче уговор, још неко могао да затражи раскид истог?

„Могу само да кажем за оне са којима сам лично разговарао, а са осталима намеравам да причам у току наредних седам дана. Разговарао сам са Мудринским и Младеновићем и сигуран сам да њих двојица то неће урадити. За остале ме питајте кад се будем видео са њима…“

Филип Младеновић је касније поднео и добио раскид уговора.

Потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Славиша Кокеза рекао је да ће против играча који јавно буду говорили о својим уговорима убудуће бити покренут дисциплински поступак.

„Што се тиче уговора играча, убудуће ће бити покретан дисциплински поступак који о томе (уговорима) буду причали јавно. Конкретно мислим на Луку Миливојевића, који је поставио питање у јавности зашто је његов уговор наведен како најштетнији у Звезди. Његово је да игра фудбал „, рекао је Кокеза на конференцији за новинаре.

Колико су се играчи уплашили, говори и њихово јавно писмо које је уздрмало спортску јавност и клуб, из темеља.

Кад смо већ код писма, ево шта је Кокеза говорио о капитену Милијашу и његовом утицају на свлачионицу:

„Све што за сада могу да кажем је да имам само речи хвале на рачун капитена, када год је требало да нам помогне када су у питању ствари у свлачионици био је на врхунцу задатка, један од играча у уском кругу који је био потпуно одан клубу и много тога кориговао је у договору са Управом. Имам само похвале за њега“.

22.06.2013.

У разговору за МОНДО, упитан да прокоментарише планове клуба у прелазном року, Кокеза је био веома искрен. И конкретан.

„Ја, конкретно, имам три жеље. Прва је Милош Нинковић, друга Дејан Станковић и трећа Марко Пантелић“, рекао је Кокеза.

СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ЗОРАН СТОЈАДИНОВИЋ

Фото: МН Пресс

1.12.2012.

После Спартак – Партизан 2:2 и Црвена звезда – Војводина 0:3.

„Ако после ове Радне групе будем остао да радим у клубу и ако ми буде додељено да селектирам екипу, довешћу играче који могу да изнесу терет играња у тим бојама, с тим грбом. Ако не будем успео, не буде било новца или било шта, играће наша деца па шта буде! Надам се да ће навијачи имати слуха и подржати тако нешто, ако уопште до тога дође и ако на крају крајева ја будем тај који ће на томе радити“.

О Александру Јанковићу у размаку од две недеље:

„Сваки коментар за утакмицу са ОФК Београдом је сувишан. Моје мишљење по питању тренера било је познато и не бих се понављао. Међутим, план је да буде у клубу до 1. децембра сигурно, а после ћемо видети“.

Односно…

„Сада ће то изгледати смешно да ја кажем, али Радна група је давала пуну подршку Александру Јанковићу. Улетели смо у клуб, знате и када и шта је све било, покушали смо да збијемо редове, виђали се, причали, давали савете тамо где смо мислили да можемо да помогнемо, али ако вам кажем да нисам знао за оставку кад сте ме позвали и да немамо ниједног јединог кандидата за Салетовог наследника, онда ће вам бити јасно да га заиста јесмо подржавали“.

Славиша Кокеза на исту тему: Да ли је истина да је спортски директор хтео да смени Александра Јанковића већ након што се екипа вратила са припрема у Анталији?

„Да“.

Можете ли нам рећи нешто више о томе?

„После припрема спортски директор је имао предлог да заменимо тренера. Његово мишљење је било да Александар Јанковић не може да води Црвену звезду, а да та Црвена звезда буде успешна и оствари резултат. То је било четири, пет дана пре почетка првенства. Онда је било коментара да није добро мењати тренера пред почетак првенства, да то не ради озбиљан клуб…“

Стојадиновић о важности шефа струке и пресудном утицају физичке припреме екипе у периоду када је Рикардо Са Пинту наследио Александра Јанковића:

„То нам стоји као проблем. Да је Са Пинту дошао пре припрема у Турској, уверен сам да бисмо били егал са Партизаном“.

О квалитету Звездиних играча и неуспесима у време када је тренер био Са Пинту:

„Људи који се разумеју у овај посао видели су шта смо имали и шта имамо. На крају крајева, нико није крив што је ту. Сви су доведени и сви су вероватно хтели да дају максимум, али постоји одређени квалитет који у одређеним моментима дође до изражаја. Или га имаш или га немаш. Неко каже да је за пораз крива тактика, али и ја сам играо фудбал и нико ми није причао. Даш ми могућност да будем првак и ако имам квалитет, шта ће ми тактика? Једанаест играча изађу сами и кажу ‘момци, на нама је’! Шта сад, да ми је тренер рекао да одиграм овако или онако, ја бих знао? Био бих бржи или бољи? Смешна прича у том погледу ако мене питате…“

О играчима које је довео у јануару 2012.

„Мени је драго што су Дауда и Гаридо већ оправдали поверење. Посебно сам срећан због човека који је мене довео у Звезду, када је формирана Радна група за спас фудбалског гиганта“.

24.2.2013.

„Ова Управа, сада када направила велики корак ка ослобађању рачуна клуба, има намеру да успостави динамику исплата зарада, да момци добијају плате редовно. Та примања у наредном периоду биће мања од оних која стоје у уговору, али требало би да буду редовна“, рекао је Стојадиновић за МОНДО.

„Рећи ћу конкретно, у клубу смо заузели став да је боље да наши главни играчи примају 80, 90, 100 или 120 хиљада евра годишње и да им се тај новац исплаћује, него да на папиру имају 200, 230, па и 260 хиљада и да осам месеци не виде ни паре. И на крају да им се, када стигне понуда да напусте клуб, предложи да отпишу дуг… Тако се радило раније, али нећу сад о томе да причам“.

„Ако мене питате, боље да важи ‘примај мање новца, али редовно…'“

У писму јавности, између осталог, играчи су недавно открили колико су редовно примали плате. Уговори су им остали исти.

Хоће ли се такав штедљив став у преговорима односити само на будућа појачања?

„И на њих, али мислим да не би било лоше то применити и на актуелан састав. Ако до оваквог договора дође, а надам се да хоће, онда ће он морати да се поштује и клуб више неће имати право да га не испуни“.

Ретко које појачање доведено летос добило је плату мању од 100, неки имају и више од 200.

18.3.2013.

Када је долазио Са Пинту…

„Мислим да Рикардо одаје поверење и самопоуздање, мислим да је тренер који је потребан Звезди. Ако сам погрешио, нека иде по мојим леђима. Циљ је да се у три месеца консолидује екипа и направи основа за идућу сезону у којој ћемо напасти титулу, која је сада изузетно далеко“.

Основа за идућу сезону прављена је са новим тренером, а остала је само неколицина фудбалера носилаца игре из сезоне 2012/13.

29.3.2013.

Када се у јавности потегло питање због чега не играју Александар Пантић, Срђан Мијаиловић и Огњен Мудрински, односно да ли то има везе са њиховим „штетним“ уговорима.

„Питам ја вас онда због чега игра Лука Миливојевић?“, узвратио је питањем Стојадиновић на почетку разговора за МОНДО алудирајући на то да је репрезентативац Србије коштао Црвену звезду 600.000 евра и да је клуб дужан Раду још 40 одсто прихода од наредне продаје.

„Па, ако је до тога, Миливојевић има најштетнији уговор од свих првотимаца у Црвеној звезди, па је у стартној постави. Свако од имена из тима који сте сазнали изабрао је тренер Са Пинту и ту му се нико није мешао, нити ће!“

Пантић и Мијаиловић отишли су раскидом уговора, Мудрински и Миливојевић продати.

Ипак, говорећи о томе да ли се неко мешао тренеру Са Пинтуу у рад и да ли је Фали Рамадани тражио да Никола Максимовић игра у „вечитом дербију“, Стојадиновић је рекао…

Да ли постоје притисци на Са Пинта око састављања тима?

„Са моје стране нису постојали, ‘ајмо даље…“

21.5.2013.

О повреди Дарка Лазовића у дербију, који је недовољно спреман увштен међу стартере, па је после десет минута игре доживео најтежу повреду у спорту – кидање предњих укрштених лигамената колена:

„Десио нам се велики пех, а у том и економски , јер не верујем да ће неко да га купи ако оперише лигаменте“.

Лазовић је касније био на корак да поднесе захтев за раскид уговора, јер су се нагомилали дугови према њему, а и клуб му није исплатио део дуга уочи венчања.

10.7.2013.

Према Стојадиновићевим речима, нови фудбалери Звезде неће пролазити пробни период у Љутице Богдана.

„Каква проба? То су доказани играчи, са именом и презименом и глупо је причати о проби“.

Тешко је набројати играче који су прошлог лета били на проби у Црвеној звезди, али неки од њих су Анид Траванчић, Саша Јовановић, Робертс Омега, неколицина играча из Бродарца која се појавила на припремама у Словенији, Костадин Стојанов, Илија Главан, итд, итд.

„Јовановић је из Колубаре, 1994. је годиште, и нисам видео бржег играча, што не значи да је добар за Звезду. Траванчића је довео председник Џајић. Ништа нас не кошта да пробамо, а ако се покаже да су за Звезду повешћемо их на припреме“, рекао је спортски директор Звезде.

О играчима и њиховим проблемима…

„Ко не воли Звезду и ко нема срца да се избори са проблемима, не треба ни да игра у Звезди, нека иде. Ко није спреман да се једним делом жртвује, није добро дошао“.

12.8.2013.

После пораза од Јавора у Ивањици

„Људи, морају да се потроше паре за квалитет, нема куд. Не мислим само на штопера, већ генерално. То је можда цена коју смо платили у недељу. Не због незнања, већ из најбоље намере да се не понашамо расипнички. Али, очигледно је да ако хоћеш квалитет, мораш да га платиш. Тако је у фудбалу. Као када идеш да купиш ауто, исто прича. Није исто ‘фића’ и мерцедес“.

Црвена звезда је летос нагомилала седморицу, осморицу нападача, а сезону почела са двојицом младих и неискусних штопера, Јованом Крнетом и Дарком Лазићем.

Стојадиновић о Крнети.

„О Крнети знамо све и уз дужно поштовање њима, мислим да тренутно не могу да буду стандардни у Звезди… Са играчима тог нивоа не можемо да уђемо у сезону. Ако мислимо да направимо нешто озбиљније, онда морамо да ту доведемо два озбиљна играча. Сви виде да су нам централни дефанзивци потребни као хлеб“.

Догодила се елиминација из Европе и пораз од Јавора на старту шампионата:

„Претходне ноћи нисмо спавали. Свесни смо да су нам потребна појачања и урадићемо све да то до недеље завршимо… Озбиљне паре су нам потребне, а за нас су озбиљне паре и 200.000 евра. Ако погледате, осим малог Арауха, све смо играче довели без динара. Нисмо плаћали обештећења и давали смо добре уговоре. И то је проблем. Нисмо ми паметнији од Барселоне и Челсија! Што плаћају толико? Нисам чуо да је неко довео играча за ‘џабе’ и погодио. И у нашој лиги мањи клубови доводе играча, за 50, 70 хиљада, али га плате!“, пореди и додаје:

„Ми нисмо платили ништа…“

Можда Горан Гогић из Јагодине?

„Мислим да су нам потребна права појачања, а кад каже права – не желим да потцењујем никога“, рекао је Стојадиновић.

Гогић је касније доведен у Црвену звезду и данас игра у њој.

3.10.2013.

О сарадњи са Барселоном:

„Росел је истакао да су заинтересовани да у Београд пошаљу стручњаке из омладинске школе, који би на лицу места могли да се увере у квалитет којим Звезда располаже“, рекао је Стојадиновић и додао:

„Барселона нам стоји на располагању и када је у питању усавршавање наших кадрова, кроз одласке Звездиних тренера у Барсин камп, где би пратили рад њихових стручњака. Такође, разговарали смо и о идеји да директор школе Барселоне дође код нас и кроз предлог плана и програма рада помогне у постављању темеља једне нове, боље Омладинске школе Црвене звезде“.

Што се тиче Манчестер ситија, прича је ту нешто другачија.

„Они живе од резултата и не стварају, већ купују готове играче. С Бегиристајном сам разговарао о сарадњи и мислим да бисмо могли да направимо нешто у виду позајмица или да им ускоро продамо неког играча. Позвао ме је да дођем на неку од наредних утакмица Ситија, а он ће вероватно бити наш гост на предстојећем дербију с Партизаном“.

Одморите се мало, па се спремите за ретроспективу изјава председника Драгана Џајића и потпредседника Небојше Човића.

До читања…

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

emontije окт 25, 2013 at 10:59

svi ljudi se vode svojim interesima i tako je bilo i bice. zasto bi se ista menjalo u rukovodstvu:
– dzajicu ce ostati jer mu je lepse tu nego u zatvoru a i nece morati da vraca milione koje je ukrao od zvezde
– kokeza, toncev ce ostati jer moze lepo da se zaradi a ima se moci
– covic ako ne ode,ostace jer ima se moci, bice privatizacija gde ce svi oni biti neki faktor zar ne?
– stojadinovic, uf sto je lepo biti menadzer a jos mozes da potpisujes 20 igraca koje nemas gde – mijailovic, martinovic, onjilo, mrdja, gogic, dauda, pecnik itd itd. ma ciji oni bili
– polticari – tu smo gde smo ne mrdamo tipa antic, vesic

Vucicu, javi se? Ako ovako znas kako se Srbija vodi kao sto si organizovao Zvezdu bolje mi da vratimo neke druge sto su bili jer ovo je dno.

Reply
miloš окт 25, 2013 at 10:07

Izgleda da će u zvezdi i posle očekivane skupštine biti isto kao pre samo malo drugčije.

Reply
miloš окт 25, 2013 at 10:06

Izgleda da će u zvezdi posle ove skupštine biti isto ko pre samo malo drugčije.

Reply
miksa окт 25, 2013 at 01:47

Čuj, šta su pričali! Ma šta su radili i još uvek rade. O tome neka napišu koju.

Reply
Denis окт 24, 2013 at 22:42

Kada sam pisao o stetnim ugovorima posle dolaska Pecnika i Kovacevica da se to nastavilo i da ide samo na gore (dokaz Onjilo) tada sam pobrao sve same minuse. Od pocetka sam bio protiv pre svega Stojadinovica jer pricao je kako ce na ime bez dinara da dovede na pozajmice igrace iz Spanije a onda ovamo kuka kako nema para, ali bilo bi lako da je problem samo u njemu.

Reply
Teks Viler окт 24, 2013 at 18:55

Bolje Mondo da se pozabavi stanjem u omiljenom klubu tog portala.Tamo,izgleda,pocinje igranka bez prestanka.

Reply
ShoNE_BaR окт 24, 2013 at 15:17

Stomak me zaboleo dok sam citao…
Kako su te Zvezdo ocerupali!
Koji punoglavci su sve ‘radili’ u FK!?
Sramota…

Reply
Sasa окт 24, 2013 at 16:58

Ne „RADILI“ nego jos uvek RADE!!!

Reply
kobr90 окт 24, 2013 at 13:38

e moji manekeni….opet o vama….dobijali bi vi da se o vama ne pise….dobijali bi da ima 2 3 hiljade ljudi…al problem je jer ste prosecni igraci kojima srem daje 2 gola i uzima bod na mari….nekada taj srem da je dosao na maru primio bi 7 komada bez suta na gol.o cukarickom i vozdovcu ne bi pisao jer se samo nerviram dalje

Reply
masinac77 окт 24, 2013 at 14:56

Nije problem to što je sada manja razlike u kvalitetu između Zvezde i ostalih tima a da su oni podigli kvaliet svoje igre, tima, kluba… Problem je što se Zvezda sunovratila ka ostalim ispodprosečnim timovima…

Reply
marko окт 24, 2013 at 15:09

polako sa obecanja narociti sa obecanja sve ce doci na svoje mesto rodjo prvo da mi dobijemo radnicki mu nisu onda i partizan na nasoj mari

Reply
Fornicator окт 24, 2013 at 13:27

E, bravo za ovo. Da se prisetimo „obećanja“. Dajte i Džajine i Čovićeve izjave, pošto nam je pamćenje kratko…

Reply

Leave a Comment