Moja Crvena Zvezda
Архива

Nemanja Vidić u izboru za najboljeg štopera u istoriji Premijer lige

Nemanja Vidić

Nekadašnji igrač i kapiten našeg kluba, Nemanja Vidić, nakon svih uspeha koje je ostvario u dresu Mančester Junajteda, dobio je još jedno veliko priznanje. Uvršten je, naime, u izbor za najboljeg centralnog beka Premijer lige Engleske, od njenog konstituisanja, 1992. godine. Nemanja se na taj način našao u društvu velikana, koji su obeležili proteklih dvadeset godina igrajući na toj poziciji. Tu su još i Toni Adams, Geri Palister, Vilijam Galas, Džon Teri, Rio Ferdinand, Sol Kempbel, Kolin Hendri, Sami Hipija i Jap Stam. U dosadašnjem toku glasanja, Nemanja vodi ispred legendarnog kapitena Arsenala i engleske reprezentacije Tonija Adamsa.

U Crvenoj zvezdi Nemanja je prošao mlađe kategorije, a zatim jednu sezonu proveo u Spartaku na pozajmici. Sa dvadeset godina vraća se na Marakanu i postaje nezamenljiv član ekipe, ubrzo i kapiten. Odigrao je za tri sezone ukupno 95 mečeva(67 u prvenstvu) i postigao 16 golova(12 u šampionatu naše zemlje). Postao je i standardni član reprezentacije Srbije, za koju je do sada odigrao 54 meča i postigao 2 pogotka. Zamenik je kapitena naionalnog tima, još jednog velikog Zvezdaša, Dekija Stankovića. Na putu do Mančestera, dve godine je proveo u Spartaku iz Moskve. Danas je jedan od najboljih defanzivaca i igrača na svetu, a Aleks Ferguson mu je pored igrača koji su u klubu već dvadeset godina dodelio kapitensku traku Crvenih đavola.

Ostaće upamćena i njegova izjava kojom je pokazao ljubav prema našem klubu:

„Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na ‘Marakani’.  Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario… Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da posle pogotka protiv crno-belih otrčim na severnu tribinu i – ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam…“

Link na kojem ćete naći mogućnost glasanja je sledeći:

http://uk.eurosport.yahoo.com/football/premier-league/

Zvezdaši, glasajte za Nemanju! Za još jednu njegovu veliku pobedu, pobedu naše Zvezde i cele Srbije!

Повезане вести

12 comments

Comments are closed.