Moja Crvena Zvezda
Архива

Transfer „vrteška“ i dalje traje..

Marakana

Tekući prelazni rok je, bar kada je o Crvenoj zvezdi reč, prevazišao sva iščekivanja, nagađanja, broj glasina, insjaderskih informacija, broj fudbalera koji su u „priči“ oko odlazaka i dolazaka.. rekao bih, barem poslednjih 20-tak prelaznih rokova sigurno ne mogu da se mere sa ovim, a možda i duplo više. Neverovatno je kakva količina oprečnih informacija se pojavljuje u medijima u samo jednom danu.

Sinoć su „Novosti“ objavile informaciju da je Aleksandar Todorovski bliži nego ikad crveno-belom dresu, a „Sport“ je jutros objavio čak da je promocija makedonskog beka u petak. Da bi danas „Novosti“ objavile kako od transfera nema ništa, jer je Todorovski izabrao Poloniju?! Istu priču su, naravno, preneli „žuti“ portali, uz navođenje intervjua koji je dao Todorovski za sajt Polonije. U svakom slučaju čudno, kada je desni bek pre samo dan-dva izjavio da bi mnogo radije u Zvezdu. „Žurnal“, opet, kaže da treba zanemariti taj intervju (što je verovatno i najbliže istini), te ističe da će Todorovski izvesno pojačati naš klub..

Sledeći je na „tapetu“ – Andrija Kaluđerović. Ide, ne ide, ima ponuda, nema ponuda.. javljaju se Francuzi, Turci.. Andrija bi da ostane, Stojić bi da ga proda, Vasilijević kaže ima ponuda, ozvaničenje transfera blizu.. informacije se menjaju od sata do sata. Andrija kaže opet, nešto sasvim drugo.

„Nisаm u pregovorimа sа klubovimа iz inostrаnstvа. Dužаn sаm dа se pojаvim nа prozivci Crvene zvezde 21. junа“, poslednje je što je rekao za medije Kaluđerović, za jutrošnji „Žurnal“.

Ranka Despotovića bi pored Zvezde naravno i Visla.. Iskusni napadač je opcija u napadu samo u slučaju da se ne dovede špic iz Brazila, te bi u tom slučaju mogao u Poljsku. A kako kruže neke priče, a prenosi ih „Žurnal“, očekuje se da Rambo Petković pošalje jednog kalsnog napadača na Marakanu do nedelje.. Juče smo slušali kako ništa od novog „karioke“ neće biti jer su kvalitetni napadači preskupi.. Ali, to je bilo juče, danas je – danas.

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

Setimo se samo da je „Mondo“ objavio da će do kraja prethodne nedelje u naš klub stići igrač koji je nastupao u Holandiji, naše gore „list“, a igra za reprezentaciju jedne strane države.. te pasuse je „pojela“ arhiva, a većina od nas je, u „moru“ novih vesti, na tu i zaboravila..

Pomenimo i Alveša, momka koji je jedan od kandidata za mesto u napadu ekipe Roberta Prosinečkog. Robi, navodno, nije siguran i dalje da li je Alveš idealan centarfor za sledeću sezonu, i nije doneo odluku o njegovom angažovanju.. „Sport“ opet, kaže da Alveš dolazi.

U toku popodneva verovatno nas očekuju potpuno drugačije informacije od onih koje smo čitali ovog jutra.. nemojte biti iznenađeni.

Recimo na kraju i nešto „konkretno“. Vinicijus Pašeko se očekuje sledeće nedelje na Marakani, a u izjavi za radio Bandeirantes pričao je o odlasku iz Gremia, kluba u kojem je bio standardan, da bi nakon povrede izgubio mesto u timu.

„Zašto nisam dobijao dovoljno prostora da igram u Gremiju nije pitanje za mene, već za trenera. Moje je bilo da radim najbolje što znam, a njegovo da odluči ko će igrati. To je normalno u fudbalu, isto kao što je raskid ugovora o pozajmici prava stvar i za mene i za Gremio jer tamo nisam igrao i bio sam nezadovoljan.“

Повезане вести

46 comments

Comments are closed.