Moja Crvena Zvezda
Архива

Kup Srbije – počinje odbrana trofeja

U sredu 22.09.2010. naši fudbaleri započinju odbranu trofeja u Kupu Srbije. Prvi protivnik u ovosezonskom takmičenju biće ekipa Sloge iz Kraljeva. Meč u Kraljevu igra se od 15:30h.

Interesantno je da se do sada Crvena zvezda i kraljevačka Sloga nikada nisu sastajali u zvaničnim mečevima. Sloga do sada nikada nije nastupala u elitnom fudbalskom rangu, dok su u završnicama najmasovnijeg takmičenja učestvovali svega dva puta. U kup takmičenju za sezonu 1960/61 Kraljevčani su ostvarili i najveći uspeh. U 1. kolu savladali su u Kraljevu ekipu Pobede iz Prilepa rezultatom 6:4, ali su takmičenje završili već u narednoj fazi, u 1/8 finala. Bolji od Sloge bili su fudbaleri beogradskog Radničkog koji su na svom terenu ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 4:1.

Za sledeće učešće u završnoj fazi kupa, Kraljevčani su čekali čitavih 40 godina. U sezoni 2000/01, u okviru 1. kola u Makišu ekipa Milicionara je deklasirala Slogu rezultatom 6:0.

Treba napomenuti da su Kraljevčani u sezonama 2007/08 i 2008/09 kup takmičenje završavali u predtakmičenju. Prve sezone bolji od Kraljevčana bili su fudbaleri Mokre gore u Zubinom potoku rezultatom 3:0, dok su naredne sezone bolji bili i igrači Partizana iz Kosovske Mitrovice. Nakon 0:0 u regularnom delu, Kraljevčani su nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:4 okončali takmičenje.

Fudbaleri Sloge iz Kraljeva u sezoni 2010/11 takmiče se u trećem stepenu takmičenja, odnosno u Srpskoj ligi-zapad. Nakon šest odigranih kola nalaze se na osmoj poziciji sa 8 osvojenih bodova. U poslednjem odigranom kolu poraženi su od imenjaka iz Požege rezultatom 2:0. Do 1. kola najmasovnijeg takmičenja i duela sa najtrofejnijim srpskim klubom stigli su preko kvalifikacija gde su savladali ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:1 u Kraljevu.

U predstojećem susretu naši fudbaleri su apsolutni favoriti i očekuje se da će trener Kristić priliku pružiti i igračima koji u dosadašnjem delu sezone nisu imali prilike da mnogo igraju. Za očekivati je da na kraljevački stadion istrče: Stamenković, Mikić, Mihajlović, Ninkov, Ignjatijević, Savio, Kadu (Bogdanović), Vešović (Binić), Koroman, Jevtić i Perović. Moguće je da se trener Kristić odluči i za neke promene u sastavu, ali ono što je sigurno 12-i Zvezdin igrač – Delije biće na svom mestu.

Parovi 1. kola Kupa Srbije:

Subotica: Spartak – Novi Pazar

Beograd: BSK Borča – Srem (SM)

Pećinci: Donji Srem – Rad

Kraljevo: Sloga – Crvena zvezda

Zubin potok: Mokra gora – Smederevo

Jakovo: Srem – Javor

Niš: Sinđelić – Čukarički

Petrovac na Mlavi: Sloga – Vojvodina

Čačak: Borac – Inđija

Zemun: Teleoptik – OFK Beograd

Novi Sad: Proleter – Napredak

Kragujevac: Metalac (GM) – Novi Sad

Jagodina: Jagodina – Bežanija

Požarevac: Mladi radnik – Sloboda (U)

Kula: Hajduk – Kolubara

Apatin: Mladost – Partizan

Повезане вести