Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

Анализа утакмице против Солнока: Звезда лако до победе

Црвена звезда Телеком је наставила серију победа у АБА лига савладавши мађарског представника 90:64 пред око 2000 гледалаца у „Пиониру“. Од почетка до краја су домаћи играчи држали конце у својим рукама и нису дозвољавали противнику да иједног тренутка размишља о евентуалном тријумфу. Овај меч је и Дејан Радоњић искористио за одређене рокаде и  одмарање појединих играча пред дуел са Панатинаикосом у Евролиги.

katic_zakucava
Рашко Катић

Текстуелни пренос меча сте могли да пратите и на нашем сајту, као и на Фејсбук страници.

Прву четвртину је Звезда решила у  своју корист (25:11). Црвено-бели су кренули од старта офанзивно, а нарочито је било видљиво да су играчи у рекету били расположени за игру, Митровић и Катић. За разлику од њих, од играча из спољнр линије (међу којима није било Нелсона), једино се Блажич истицао на почетку. Након уласка Марјановића, доминација под кошем се само наставила. Са друге стране, одбрана је била сасвим солидна, а јако добар утисак је тим оставио и у  зоннској одбрани, коју до сада нисмо често гледали. Наравно, има и одређених замерки, али делује доста сигурније него у  претходним мечевима.

У другој четвртини је Солнок био равноправан такмац. Тај период смо тесно добили (25:24) и поново се дешава да нисмо у стању да вежемо две четвртине у агресивној одбрани и брзим и лаким нападима. У нападу се и даље све сводило на расположене Марјановића и Митровића, с тим што је Катић поново имао своје тренутке нервозе када је брзо стигао до треће личне грешке и превише форсирао у нападу.

У трећој четвртини смо оставили најбољи утисак (24:12). Одбрана је била на високом нивоу, чак и када је млади Ристић био на паркету, а Радоњић је настављао да форсира зону против шутерски раштимованог тима. Велику улогу је у овом делу одиграо и Марко Симоновић, ухватио је неколико тешких лопти и  у  одбрани и у нападу, а шут је коначно кренуо и Блејка Шилба. Џенкинс је такође почео слободније да игра, а све време није фалило ни агрсивности у одбрани.

Последњу четвртину су наши момци изгубили (16:17), али само из разлога што су велики део овог периода на паркету заједно провели Цветковић, Лазић, Блажич, Митровић и Ристић. Наравно, то не сме бити оправдање за овакав пад у игри, јер су своју минутажу имали и Симоновић, Катић, Раденовић и Џенкинс.

Вечерас смо имали прилику да видимо неколико нових опција Дејана Радоњића на паркету. У два наврата је покушавао да игра са три бека, без класичне тројке на паркету. Форсирао је у одређеном временском периоду и  зонску одбрану у којој се наши играчи не сналазе баш најбоље, али која ипак делује нешто боље него у претходним мечевима. У нападу се доста опција своди на игру преко центара, мало се праве блокови за шутере какви су Шилб, Блажич и Џенкинс и то би сигурно могла да буде мана у мечевима када Марјановића не буде ишло. Оно што може публику да радује јесте коначно прилика за млађе играче да покажу шта могу, а коју је најбоље искористио Митровић. Цветковић је имао слаб учинак вечерас, али се примећује разлика на паркету када он, као класични плеј, предводи напад Звезде и када то чине Џенкинс и Нелсон који су по вокацији ипак бекови.

Учинак појединаца:

cvele_prodor
Александар Цветковић

Александар Цветковић, 14 мин: само 2 поена Цветковића, уз јако лош шут из игре (16,7%). Упркос овако лошем учинку, показао је брзину и луцидност у неким тренуцима у нападу и предности које као прави плеј поседује у односу на бекове у тиму.

Лука Митровић, 23 мин: да није било повреде у трећој четвртини, сигурно би имао највећу минутажу и  још бољи учиннак. Овако меч је завршио са 11 поена, 6 скокова и 4 асистенције. Одлична партија младог крилног центра, играо је сигурно од почетка, решен да докаже да има места у овом тиму. Искористио је своју прилику, преостаје да га видимо у неком Евролигашком мечу.

Бранко Лазић, 14 мин: 2 поена и скок у нападу је све што смо видели од Лазића, а у одбрани је поново имао један нерезонски фаул. Мораће мало да поради на својој агресивности и да научи како да је користи без прављења фаулова.

Јака Блажич, 25 мин: још једна добра партија словеначког репрезентативца. Имао  је на крају 14 поена, 2 скока и асистенцију. Имао је нешто исподпорсечне проценте шута из игре, али својим приступом и  упорношћу успева то да надокнади. Његови брзи продори могу да буду снажно оружје.

Марко Симоновић, 18 мин: постигао само 4 поена, али се поново највише посветио одбрани. Мало је нејасна та улога капитена ове сезоне, иако је атлетски један од најспремнијих играча у екипи. Његов шут за три поена и даље не долази до изражаја, а то је једино на шта се ослања у нападу за сада.

Бобан Марјановић, 11 мин: поново је заслужио овације навијача. За ову минутажу је постигао 16 поена (8/8) и  ухватио 8 лопти. Још једна одлична партија Звездиног центра.

Иван Раденовић, 13 мин: 5 поена Раденовића, уз 4 ухваћене лопте. Није се превише истакао крилни центар Звезде, често је срљао у нападу, забијајући се у противничке играче, а ни шут споља га није служио. Мораће да поради на том сегменту своје игре.

Рашко Катић, 18 мин: 11 поена Звездиног центра и 5 скокова. Деловало је на почетку као да је то онај стари Рашко, али је касније почео превише да форсира себе, а уз промашаје је дошла и нервоза и брзо је пресељен на клупу. Дефинитивно није заборавио да игра кошарку.

Душан Ристић, 9 мин: постигао је један кош из игре у ухватио 3 лопте, на обе стране. Овом талентованом момку треба пружати прилику, а праву ствар је Радоњич учинио у финишу меча када се креирало неколико напада управо за њега.

Демаркус Нелсон, 15 мин: 7 поена Нелсона уз 6 скокова и асистенцију. Није се форсирао Нелсон вечерас, вероватно  и сам свестан да му треба предах и добра концентрација пред Панатинаикос. Поново је покушавао за 3 поена, али тек из последњег покушаја погодио. Играо је сигурније него у прошла два меча.

Чарлс Џенкинс, 18 мин: 8 поена и 5 скокова и 3 асистеније. Очекивало се да он вечерас добије већу минутажу него иначе, а да ли се ради још увек о периоду адаптације или је он можда Радоњићево тајно оружје за Панатинаикос, видећемо у петак. Стандардно добра партија Џенкинса вечерас.

Блејк Шилб, 22 мин: 8 поена, по 3 скока и асистенције. Није деловало као да је толико времена провео на терену. Лоша партија против Макабија, оставила је трага на њега, а можда се и он чувао за Евролигу (надајмо се да је тако).

Звезда је лако дошла до ове победе, разлика у квалитету је била очигледна, а каква је разлика у квалитету нас и Панатинаикоса, сазнаћемо за три дана.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Daca окт 29, 2013 at 17:56

Indeks protiv SOLNOKA…pazite protiv Solnoka, a ne nekog evroligasa
Silb 9
Dzenkins 12
Nelson 11
S druge strane neki Woren iz Solnoka protiv nas 22!!!
Godinama unazad Partizan za manje pare dovodi bolje strance, isto tako i Radnicki, a sad nas zajebali i Madjari :facepalm:

Reply
Kosovac окт 29, 2013 at 22:38

Sta se lozis kad smo igrali sa pola gasa ? Ne branim ih , ali djenka i silb bi ove nakantali sami sa omladincima, videces ti njih u petak.

Reply
Bobbie окт 29, 2013 at 13:40

Игра очајна, да се не лажемо ми немамо плеја који ће својим асистенцијама да поремети одбрану а кошевима да утера страх у кости противницима.Нелсона остављају самог на шут,знају да му је то слаба тачка,додуше Нелсон је некако у грчу, све одради како ваља и онда промаши.Ђенка добар шутер,али соло играч.Кад уђе у шут не промашује али не разиграва остале играче.Клупа је јако танка за Евролигу али је за АБА лигу довољна.Капитен наставља са бледим партијама,од Лазића очекујем више.Показао је до сад да има улаз и храброст да погоди тројку кад је најпотребније, овако кад се посвети одбрани делује ограничено.Од Раденовића очекујем више,као и од Шилба,помало делује разочаравајуће али тек је почетак сезоне.Волео бих да се боримо у Евролиги па макар све изгубили али да се боримо.Важније нам је да изборимо Евролигу и следеће године него пар победа ове сезона…Него БОБИ МАРЈАНОВИЋ!!! Кад би набацио још десет кила мишића човек би просто својом појавом сејао страх.Толико оспораван и вређан а он стрпљиво ради и ради…шта рећи Боби јеси висок човек али си и велики,само напред!!

Reply
bugarin окт 29, 2013 at 12:59

neka od pocekta tekme mitrovic u prvoj postavi mesto radenovica,lik nema pojma,savke izmislo kosarku za njega,,e kako nam samo hvale one njegove trojke da pokrenu ekipu…..svake god kad dovedemo neko dobro pojacanje nama ode neki bitan igrac poput savovica rakoca,i opet isto sad nemamo 4 za evroligu.i ovi nasi crnci nek vezbaju trojke,ubice nas gagi milosavljevic iz partizana trojkama u derbiju!!!!!!

Reply
Kastro окт 29, 2013 at 13:14

Pravo u metu. Kada dovedemo par igraca obicno pustimo najbolje iz predhodne sezone. Nikako prezaliti odlazak Savovica i Rakocevica. Sut za tri poena nam je ocajan za sada.

Reply
DejanS окт 29, 2013 at 15:36

Rakocevic je mator i mnogo kosta. Savovica je prodat zato sto smo za njega dobili dobre pare. I meni je krivo al treba razmisljati i o finansijsko aspektu.

Reply
Kastro окт 29, 2013 at 23:03

Mator ali covek je igracina, pa njih dvojica su proslu sezonu bili najbolji.

Reply
RUK окт 29, 2013 at 09:30

Цветковић и Митровић никада неће бити играчи, Ристић можда. Они више нису клинци већ млади играчи који који и против другог тима слабе екипе Солнока „не могу да дођу до изражаја“.
Даље, није ми јасно како су се неки играчи „чували“ за Панатинаикос ако су потпуно сами на шуту за три поена уместо обруча погађали конструкцију коша!? Ми, на жалост имамо врло „кратку клупу“, не само за Евролигу, већ и за Јадранску лигу.

Reply
veliki pravi zvezdas окт 29, 2013 at 00:11

Bravo kosarkasi nase Crvene Zvezde ,samo nastavite sa tako sa pobedama 😀

Reply
Бранимир окт 29, 2013 at 18:12

Влики прави Звездашу, када си задњи пут био не неком од спортских терена наше Црвене Звезде и навијао за наше спортисте, на челу са Човићем, Драганом Џајићем, …

Reply

Leave a Comment