Moja Crvena Zvezda
Архива

Vanderlej Santos je Rambov napadač

Prema pisanju kolega sa sajta RedStarBelgrade.info, Wanderley Santos Monteiro Júnior igrač je na čijem se dovođenju radi poslednjih dana. Dejan Petković i njegov brat Boban, već su završnim pregovorima oko dolaska Wanderleya i ostaje samo da se ispuni jedan preduslov,a to je da Flamengo uspe da dovede napadača koji će ga zameniti. Pretpostavlja se da je taj igrač Kleber, a da li će se taj transfer ostvariti verovatno će biti poznato uskoro.

Wanderley je napadač koji je se za status startera borio sa veoma dobrim igračima kao što su Deivid i Dijego Maurisijo, i često je uspeo da se izbori za svoje minute. Ima 22 godine, služi se desnom nogom, ali i levu koristi veoma dobro. Oni koji prate juznoamerički fudbal kažu da se radi o eksplozivnom, brzom, ali i jakom igraču, koji bi mogao vrlo dobro da se uklopi u sistem igre koji forsira Robert Prosinečki.

Ono što se odmah primećuje je da ovaj momak nije preterano efikasan, mada se može i reći da je timski igrač tj. da ne juri samo golove, već interes ekipe. Do sada je bio na pozajmice u tri kluba: Santo Andre (10 utakmica, 4 gola), Sao Caetano (22  utakmice, 5 golova), Gremio (19 utakmica, 5 golova). Igrao je još i za Cruzeiro (15 utakmica, 1 gol). Za Flamengo je igrao na 22 meča i postigao 7 golova. Dakle statistika nije baš savršena, ali nekada ona ne mora da znači apsolutno ništa.

 

 

Повезане вести

84 comments

Comments are closed.