Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Нинковић: Мали сан сам остварио, на реду је велики – титула!

Милош Нинковић је остао доследан жељи да упркос повреди главе одигра дерби. Издржао је до скоро самог краја, а током читаве утакмице није се штедео.

Дан после дербија у којем је његова екипа славила аутоголом Милана Обрадовића изнео је своје утиске за МОНДО.

262Човек који је донео победу Звезди је Милошев пријатељ још из времена када су обојица играли у Украјини.

„С једне стране драго ми је да смо победили, а с друге… Знам се приватно с Миланом Обрадовићем, дружили смо се у Украјини и мало ми га је жао што му се то догодило“, рекао је Нине за Мондо

„Кад већ ми нисмо могли да га дамо, нека су га дали они…“, додао је са осмехом.

Управо је Нинковић непосредно пре гола ударио лопту главом иако му је то било строго забрањено. Каже да није имао дилему да ли да је удари.

„Нисам имао дилему ниједне секунде, али мислим да би било који други играч на мом месту урадио исто, играч Звезде или Партизана. У том тренутку не размишљаш да ли имаш кацигу или не“

На питање где је сада кацига, рекао је:

265„Кацига ће бити урамљена“.

Питали су га и да ли је рана крварила током утакмице.

„Није, није… Издржало је све. Имао сам заштиту и испод капе, она је била ту ме заштити у случају неког ударца, да не буде баш директно по рани“.

Похвалио је Нине противничке играче и уопсте дешавања на терену.

„Рекао сам да је била фер и коректна утакмица, било је пар удараца у жару борбе, али без икакве намере. Било је борбено, али фер, није било прљавих стартова“.

Били су забринути чланови породице због његове повреде и одлуке да игра утакмицу.

„Супруга и није толико бринула, колико мајка… Знате какве су мајке“.

Утисци после свега.

„Најбитније је да смо добили. Фудбала можда и да није било, али оно што се памти то су три бода и оно што је мене обрадовало је што је сваки играч дао 100 одсто себе. Стварно смо се борили и мислим да смо због тога и заслужили срећу. Мислим да смо добили дерби на жељу“

Искусни фудбалер је овако видео дерби.

„Ако бисмо анализирали све утакмице на ‘Маракани’ ове сезоне, мислим да нам је Партизан најмање шанси направио. А исто тако и ми смо најмање шанси направили у поређењу са њиховим противницима, да будемо искрени. Није ту било неких изгледних прилика, али нама јесте било битно да не примимо гол, да ту будемо стабилни, јер имамо квалитет да направимо шансу на другој страни“

Био је Нинковић изненађен одлукама Вука Рашовића.

234„Јесте ме изненадио, не могу да кажем да није. Мислио сам да ће играти Ђемба-Ђемба и Саша Илић. Првог не знам много, али се зна да је играо у Манчестеру, да је искусан, да зна како се играју овакве утакмице. А ако неко зна шта је дерби то је Сале, зна се колико значи тој екипи… Рашовић је ставио Марковића и Гулана и мислим да смо на искуство добили утакмицу, Џони, Мики, ја… Они то нису имали„, испричао је и додао:

„Али, тренер одлучује. Био је с њим недељу дана и вероватно је проценио да су Гулан и Марковић у бољој форми“

Да ли је Партизан био опаснији када је у игру ушао Илић?

„Јесте, али пре свега смо ми пали мало у другом полувремену, као и сваки пут до сада. А, не знам који је то разлог. Сале зна да проигра екипу, игра унапред, тако да је било теже с њим на терену, мада мислим да смо у дефанзиви стварно добро играли“.

 Важно је да Звезда не проспе бодове после ове победе. Следи гостовање на Врачару, утакмица са Радом.

„Да, чуо сам за то, да је таква ситуација била раније. Али одмах смо у свлачионици после утакмици рекли да ништа ово неће значити ако не победимо Рад. И даље су они први, имају бод предности. Да, добили смо дерби, али коначно славље би требало да буде на крају сезоне и да будемо први“.

Може ли ова победа бити прекретница у позитивном смислу?

„Сигурно да може. Имали смо много прилика да се прикључимо у борбу за титулу и нисмо их користили. Оно јуче је била последња шанса, према мом мишљењу. Мислим да оно јуче нисмо добили, односно да смо изгубили, било би јако тешко вратити се…“

263Бар привремено је купљен мир.

„Сигурно да јесмо купили, а мени је најбитније да је свима пао камен са срца. То се види и код осталих, мада битно је и да смо обрадовали навијаче после свих лоших резултата. Надам се да ће нас ова победа ујединити још више, како нас играче, тако и људе у клубу“.

Овог пута вас челници нису заборавили.

„Дошли су и честитали на победи и борбености. Драго ти је увек кад дођу, без обзира да ли си победио или изгубио. Леп гест од њих…“

Један сан је остварен…

„Јесте… Мали сан сам остварио, сада је на реду велики – титула. Али, има још много да се игра“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Stefan нов 4, 2013 at 12:02

Citam ovo, i zadivljen sam njegovom ljubavlju prema klubu ! Jedan je Ninkovic Milos ❗ ❗

Reply
Belziq нов 4, 2013 at 07:14

Nine kralj sa peharom titule sampiona ispred Severa-NEPROCENJIV PRIZOR 😀 JUNAK ZVEZDASKE ARMIJE

Reply
Delija MP нов 4, 2013 at 00:56

Po meni na prolece treba dovesti samo jednog dobrog iskusnog stopera,pored koga ce Krneta,Lazic i Arauho da stasaju.Na prolece smo jaci za Lazovica i Rakica.Bilo bi lepo kada bi prodali nekog jer imamo previse igraca,Narocito u napadu i sredini,tek sad nece biti mesta za Savicevica i Mihajlovica.
Mislim da ove godine sigurno osvajamo titulu,da je ova utakmica bila prekretnica.Polako igraci duzu samopouzdanje.
Da budemo realni,Partizan nije slab,on je ocajan i da nije bilo sudijskih gresaka,protiv Pazara dobili 3 boda,nama protiv Radnickog (2boda),Donjeg Srema(2boda) i protiv Cukarickog (1bod).Sto znaci da bi mi sada imali +7 u odnosu na Partizan.I njima bi sada lupali automobile,pretili,u svaku utakmicu bi ulazili sve nervozniji.Ali sam siguran da ce oni jos dosta puta kiksnuti.
Igra jeste bila losa,ali smo mi bili ti koji su kvarili igu i kojima je to islo u prlog,oni nisu imali sansu,osim one Lukine.Najvise bih voleo kada bi svaku utakmicu igtrali lose,a pobedimo.

Reply
laki нов 4, 2013 at 09:01

Prodati Kasalicu Onjila Mihajlovica na pozajmicu,mora da se otvori mesto malom Jovicu,nece sigurno da bude 10 napadac,plus Lazovic bi morao da igra,Pecnika u sredinu da vratimo,dakle ide neko iz veznog reda,samo je pitanje ko

Reply
marko нов 4, 2013 at 00:04

svaka ti cast majstore koliko volis nasu zvezdu..igra vam je krs i pogledajte se u oci i krenite da igrate bolji fudbal..linije timova su totalno nepovezane..niko nisakim..ako budete dobijali u serijama dolazice i bolja igra ali nesmete imati onaj nivo igre..partizan je zreo da kiksa i do kraja jeseni..

Reply
Shila delija нов 3, 2013 at 23:34

Jedan jedini: Milos Ninkovic. Najaci i najbolji si!!!

Reply
Cira нов 3, 2013 at 23:18

Jedan okoreli grobar dusu mi je vadio pre derbija,te razbicemo vas,te ispascete smesni itd.Kada smo dali gol poslao sam mu sms
-Brate popusti polako uckur da budes spreman za sutra.
Nije dosao na posao naravno i usledio je novi sms
-Pa sto nisi dosao na posao,pa vi ste bar dali gol mi nismo ni to.

Reply
Delije Niksic нов 3, 2013 at 22:29

Meni se ispunio san kad si ti došao u Zvezdu

Reply
Spartanac нов 3, 2013 at 22:15

Daj Boze…….ovaj covek me odusevljava!!!!!

Reply
Djole-Jagodina нов 3, 2013 at 21:21

Nine sad je doslo tvoje vreme jedino ti mozes podici moral ovoj ekipi i iskoristiti ovu pobedu za pruzanje boljih igara,a na prolece jos neko pojacanje i titula je tu.Losa igra mora se priznati ali ocekujemo da sve dodje na svoje.CAR si za sve pare!!!!

Reply
Top DS нов 3, 2013 at 20:25

JEDAN JE NINE….

Reply
vedips нов 3, 2013 at 19:25

Vaistinu, brate Milose,dace gospod bog milostiv.

Reply
mare нов 3, 2013 at 18:52

JEDAN JE NINKOVIC MILOS!

Reply

Leave a Comment