Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Саопштење после дербија

IMG_4931-1Фудбалски клуб Црвена звезда најоштрије осуђује све чинове насиља који су пратили 145. „вечити дерби“ одигран у суботу, 2. новембра.

Уједно, најоштрије осуђујемо појединце и одређене интересне групе које у данима после дербија покушавају да поделе и пребаце кривицу, занемарујући чињеницу да су у нередима током утакмице учествовали искључиво и само навијачи гостујућег тима, навијачи Партизана. Први инцидент направили су два сата пре почетка меча кад је један од њих ушао на терен желећи да се обрачуна са падобранцима, затим смо били сведоци туче између две фракције навијача Партизана током које је интеревенисала и Жандармерија. Најтежи инцидент догодио се у другом полувремену кад су навијачи са јужне трибине узроковали пожар (онемогућавајући ватрогасце да га угасе) који је изазвао велики прекид меча, а могао је и коначно да прекине утакмицу.

Навијачи Црвене звезде нису током меча имали ниједан сличан инцидент.

Ипак, то не спречава разноразне аналитичаре, комесаре, „руководиоце“, нажалост и поједине медије да у својим анализама, извештајима и изјавама деле и пребацују кривицу користећи множину. Такав однос према проблему неће довести до решења стања које је свакако алармантно. Време колективне одговорности је давно прошло и ФК Црвена звезда инсистира да свако понесе свој терет одговорности сходно учињеним делима.

ФК Црвена звезда неће дозволити да такав став дела јавности и надлежних функционера доведе до евентуалног кажњавања нашег клуба суспензијом стадиона или играњем без публике, што би могао да буде коначан циљ оваквог сценарија.

Очекујемо од надлежних фудбалских и државних органа да не подлегну таквом начину размишљања и притиска већ да одлуке доносе на основу чињеница које је читава Србија, са згражавањем, гледала током утакмице.

ФК Црвена звезда напомиње да непосредни актери дербија, фудбалери оба тима и судије, заслужују све похвале за понашање и чињеницу да ничиме нису допринели поменутим инцидентима.

Фудбалски клуб Црвена звезда, као највећи клуб у Србији, је свестан своје одговорности и зато нам је веома битно да све своје утакмице организујемо на најбољи начин, иако то често није лако.

Повезане вести

7 comments

moravac нов 4, 2013 at 21:10

Saopstenje za javnost FK Crvena Zvezda je uredan i korektan dokument sa svim taksativno navedinim cinjenicama u koje se mogla uveriti celokupna Srbska javnost,pracenjem poslednjeg Derbija. Za razliku od sramotnog saopstenja Zajednice prvoligasa,gde sve vrvi od pausalnih i generalizovanih,nazovi,podataka,zlurado smisljenih,kako bi se,kao u vreme komunizma,odgovornost bacila kako na pocinitelja zlocina,tako i na samu zrtvu. To vreme je,Bogu hvala,davno za nama i ovakav besramni istup Zajednice prvoligasa,jednostavno NECE PROCI!!! Uprava FK Crvena Zvezda,jos sutra MORA ceo slucaj predstaviti organima UEFA u Nionu i na taj nacin u korenu saseci pokusaj svih onih kojima je cilj dalje urusavanje slavnog imena FK Crvena Zvezda. Istina je jedna i jedina i ona se MORA predstaviti celoj fudbalskoj Evropi. Imena momaka koji su ZIVOTIMA platili divljcke izlive primitivizma „navijaca“ fudbalsko kluba sa stadiona Vojske Srbije, NE SMEJU se zaboraviti!!! Krivce i nalogodavce na robiju!!! Fudbal u Srbiji NE SME umreti a svi koji ga urusavaju,MORAJU na sud pa u Zabelu. Ajmo se svi setiti na tren,svih klubova koji su poslednjih godina pisali saopstenja za javnost i zalbe nadleznim organima posle utakmica sa Fudbalskim klubom sa Stadiona Vojske Srbije. Koliko ih je bilo?!? MNOGO!!! Najdrasticniji primer je utakmica Finala fudbalsko Kupa Srbije izmedju FK Vojvodina i gore pomenutog kluba. Na kraju,zakljucak: SVE STO SE ZAPOCNE I RADI NAOPAKO,NAOPAKO SE I ZAVRSI. Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Majstor нов 4, 2013 at 20:10

Ne znam za vas al meni su ova saopstenja vise dosadila

Reply
Драган нов 4, 2013 at 18:58

Одлично саопштење … још само да Руководство скупи снагу и на безобразлук Караџићевих полтрона одреагује како треба. Да се мене пита ( док се из српског фудбала не отјерају горе поменути ) иступио бих из Заједнице Суперлигаша.

Reply
vanja нов 4, 2013 at 18:44

Naravno da je sve organizovano jer se zna kome odgovara da igra bez publike a kome ne. Oni inace igraju pred praznim tribinama a ovim potezom hoce da eliminisu publiku sa marakane jer toletu nije prijatan pritisak sa stadiona Crvene zvezde a i sudijama ce biti lakse da nas kradu.. Odoh sad u „moracu“ bice teze nego ikad ali javljam vam utiske kada dodjem kuci.

Reply
aleksandar sd нов 4, 2013 at 17:30

Ovo je sve rezija tomislava karadzica, namerno su pravljeni neredi da se ne bi pricalo o pobedi ZVEZDE,kad su videli da od pobede nema nista naruceno je da se prave neredi da bi se skrenula paznja sa ZVEZDINE ZASLUZENE POBEDE! Ovo su sve pokusaji da se preokrene stvar jer su gotovi, moraju na sve nacine da pokusaju da zaustave Zvezdu u pohodu na titulu, videcete jos svasta ove godine,rekao sam vam jos pre sam pisao,na sve su spremni samo da Crvena Zvezda ne osvoji titulu.

Reply
a нов 4, 2013 at 16:34

Ovo je planski uradjeno, ovo je odluka Karadziceva… Cilj im je da sa Vojvodinom igramo pred praznim stadionom! Mnogo sam besan.

Reply

Leave a Comment