Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Стојановић: „Нисам могао да контролишем емоције“

stojanovicУ директном дуелу са највећим конкурентом за титулу фудбалери Црвене звезде забележили су минималну, али веома важну победу. Поред освојена три бода у најважнијем сусрету у српском фудбалу, црвено-бели су додатно подигли самопоуздање и атмосферу у екипи, смањили су бодовни заостатак на један бод чиме је психолошки притисак пребачен на другу страну Топчидерског брда. До краја јесење полусезоне остало је још четири кола, након којих ће бити познато ко ће са ореолом најбољег тима домаћег шампионата отићи на зимску паузу.

Тренеру Славиши Стојановићу, који је надмудрио колегу из супротног табора у претходном колу, пао је велики терет са леђа у тренутку када је Милорад Мажић одсвирао крај утакмице, о чему сведочи и сада веч „чувени“ спринт ка тунелу одмах после последњег судијског звиждука.

– Једноставно нисам могао да контролишем емоције. Желео сам на тренутак да се осамим, и да попричам на брзину сам са собом. Била је велика тензија на терену и на трибинама, и због тога сам отрчао у тунел. Нема говора о томе да нисам желео да се поздравим са тренером из ривалске екипе. Поштујем сваког колегу, и не постоји ниједан са којим се нисам поздравио и разменио виђење после утакмице. Не постоји заиста, ни најмањи проблем у том смислу, сачекао сам Рашовића, касније смо разговарали и на путу до Медија центра где се одржава конференцја. Нисам то урадио на великој сцени, „пред камерама“, али јесам одмах по завршетку меча – истакао је Стојановић.

Млади стручњак на клупи црвено-белих одлично се припремио за окршај у дербију. Наравно да треба узети у обзир и то да су на терену играчи Црвене звезде спровели његове замисли у дело, што је све заједно, довело до тога да Црвена звезда оствари тријумф над комшијама.

– Црно-бели су имали доста ротација у тиму у последње време. Скаутирали смо све играче који су играли у последњих четири, пет утакмица и били спремни на све варијанте. И ми њих и они нас добро познају, тако да није било простора за велика изненађења. План пред меч, очекивања и све друго може да се промени у тренутку, због чега увек као тренер морате бити спремни да реагујете у датом моменту – рекао је Стојановић.

Шеф стручног штаба тима из Љутице Богдана, одлучио се да пре Мрђе шансу добије Касалица. Без обзира што је Мрђа у одличној голгетерској форми, прилику да започне утакмицу добио је црногорски репрезентативац, првенствено због својих дефанзивних карактеристика.

– Нинковић је био тај који је био задужен за креацију иза нападача, због чега нам је на боку био потребан брз играч који може да одигра дефанзивнију улогу. Велики део посла одрадио је на средини терена и Горан Гогић. Он је момак који мало прича, а пуно ради, и то веома квалитетно и предано, и веома сам срећан због његовог учинка у дербију.

Одбране оба тима су биле оспораване пред дуел на Маракани, међутим испоставило се неоправдано. Податак да је током 90 минута било тек неколико шутева у оквир гола, најбоље сведочи о погрешној перцепцији пред меч.

– Направили смо добар блок. Испред уже одбране поставили смо неколико „филтера“ кроз које није било лако проћи, тако да су штопери били растерећенији. Такође, нису много компликовали, били су организовани, дисциплиновани и агресивни – похвалио је своје изабранике бивши селектор Словеније.

Времена за славље у фудбалу нема, у победи над највећим ривалом уживало се тек један дан. Следи нови велики изазов, меч на Врачару, против екипе Рада.

– Чека нас сусрет од изузетног значаја. Примакли смо се на један бод од првог места и желимо да победимо. Чуо сам да Звезда увек слабије игра утакмице после дербија. Међутим, не смем да мислим на то, већ само како да освојимо нова три бода. Рад је поправио форму, победили су неколико тешких утакмица, и сигурно нам неће бити лако – закључио је Славиша Стојановић.

Повезане вести

5 comments

Igor нов 6, 2013 at 12:37

Nama je problem sto se igraci ne bore isto u Evrpi i derbiju, kao i protiv drugih klubova kad bi svaku utakmicu shvatali isto mi bi lagano osvajali titule

Reply
.... нов 6, 2013 at 01:51

St.ka ne treba da se postuje. Gazi samo, jer ni oni nikad nisu imali postovanja prema nama, samo bahato i bezobrazno. Da pobedimo Rad i bice mnogo lakse, sto se tice suspenzije naseg stadiona,mislim da nece imati hrabrosti da urade tako nesto jer ce u tom slucaju biti svasta.

Reply
tutoric нов 5, 2013 at 23:56

Je l vam nije palo na pamet mozda da nije problem u treneru, promenili smo njih 150 za 5 god. Sta, kao kad dodje neko drugi ima da kidamo? Daj boze da nam je samo trener problem, mi imamo problema od uprave do golmana! Nego aj malo da prebacimo pritisak kod komsija i preteknemo ih do kraja jeseni. Aj zdravo

Reply
Бранимир нов 5, 2013 at 23:22

Стварно си могао да га сачекаш и да га утјешиш. А могли сте заједно под руку, па у тунел, лузери.

Reply
dex нов 5, 2013 at 22:25

Od njih smo videli toliko bezobrazluka minulih godina, jos od vremena Moce Vukotica, tako da mala tvoja nesmotrenost usled jakih emocija ne predstavlja nista drugo nego puku slucajnost a ne nepostovanje Rasovica!

Reply

Leave a Comment