Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћи шампионатФудбал

Анализа утакмице против Партизана – Борбена и срчана Звезда заслужено до победе

Obradović postiže autogol
Obradović postiže autogol

Црвена звезда – Партизан 1:0 

Стадион: Црвене звезде
Гледалаца: 40.034
Судија: Милорад Мажић
Стрелци: Обрадовић 19. аг
Жути картони: Печник, Мијаиловић, Касалица (Звезда), Гулан, Марковић (Партизан) Црвени картон: Лазић у 90+8 минуту

Црвена звезда: Бајковић, Вешовић, Лазић, Крнета, Мијаиловић, Гогић, Милијаш (од 84. Младеновић), Нинковић (од 90+1. Савићевић), Печник, Касалица, Дауда (од 88. Мрђа).

Партизан: Стојковић, Обрадовић, Остојић, Станковић, Волков, Гулан (од 46. Гулан), Марковић, Јојић, А. Живковић (од 86. Грбић), Нинковић (од 69. Лука), Којић.

Црвена звезда је у 145. дербију који је трајао 99. минута савладала Партизан резултатом 1:0. Стрелац је био најискуснији дефанзивац Партизана, Обрадовић који је аутоголом донео победу нашем тиму.

Са овом победа Црвена звезда је заузела друго место на табели, са само бодом заостатка за водећим Партизаном.

Иако је утакмица одиграна под великим притиском и још увек има доста утакмица до краја сезоне, дерби је још једном показао колику вредност има победа у овој утакмици и из тог разлога смо гледали доста лошу утакмицу.

Утакмицу је обележио Милош Нинковић који је упркос противљењу лекара да одигра ову утакмицу, одиграо 91. минут са рагби капом. Управо је Нинковић главом „асистирао“ Обрадовићу за једини гол на овом мечу.

После гола, виђено је много тактичког надмудривања оба тренера, борбена игра и много погрешниг пасева. Све у свему они који су очекивали дерби пун лепих потеза, мајсторија и голова остали су ускраћени и разочарани су отишли кућама.

Са друге стране они који цене тактичко надмудривање, борбеност и велику жељу могу рећи да су присуствовали солидном мечу. Од првог до последњег звиждука, Црвена звезда је знала што жели, и борбеношћу и великом жељом је успела доћи до толико жељеног циља.

Нисмо успевали видети мајсторије Нинковића и Милијаша, али смо зато видели борбу за сваки део терена и савршено укомпиниран тим који је по први пут од почетка сезоне играо и дисао као један.

Почевши од голмана Бајковића који је својим интервенцијама улевао сигурност читавом тиму и дао „ветар у леђа“ младом стоперском пару испред себе.

Управо највише оспоравани момци, са свих страна, показали су да су будућност Звезде и да када се им се пружи права прилика и верује у њих да могу одиграти далеко квалитетније од онога што су пружали до сада.

Управо је најчешће оспоравани и често склањани Јован Крнета био главни стуб одбране црвено-белих. Млади стопер се одлично тактички постављао, читао игру, добио скоро све дуеле на утакмици и радио фаулове када је то било најпотребније. Одличну подршку имао је у Лазићу за којег можемо рећи да је након толико мечава одсуства потпуно изненадио својим игром и одиграо одличну утакмицу. Када би погледали само задњи дерби за овај двојац стопера би могли рећи да је то пар који већ годинама игра заједно, а не тек коју утакмицу. Ту треба стати на крај причама и мењањима и истрпети ову двојцу младића на којима Црвена звезда треба градити одбрану.

Када њима додамо у овој утакмици Мијаиловића који је донео искуство, борбеност и фудбалску интелигенцију не чуди што је задња линија тако одлично функционисала. Тек је Вешовић у оба полувремена нам по ко зна који пут наговестио да није десни бек и са својим погрешним одигравањима и непотребним дриблинзима стварао проблеме и поклањао полушансе противницима.

Miloš Ninković
Miloš Ninković

Везну линију предводио је Гогић који је вероватно одиграо утакмицу живота, док су Милијаш и Нинковић диктирали темпо утакмице и донели превагу на нашу страну. Још је недостајало мало више кретања без лопте и да се није догодио пад у другом полувремену рекли би да су Звездини најискунији играчи одиграли за чисту десетку.

Морамо додати и надовезати се да је везна линија са Гогићем, Милијашем и Нинковићем одрадила беспрекоран посао који је награђен великом победом.

Нападачки део тима је често био одесечен и у појединим тренуцима неприметан. Док је Касалица често помагао у одбрани Мијаиловићу да заустави младог Живковића, Печник и Дауда нису успевали извршити прави пресинг на задњу линију Партизана.

Словенски репрезентативац се истакао са пар добрих продора у другом полувремену и нашао се у сваком полувремену у једној доброј шанси, док у фази одбране је у пар наврата непотребно испадао и није пратио свог играча вероватно због недостатка снаге.

Најистуренији нападач Црвене звезде, Абиола Дауда није дао свој допринос победи који смо очекивали од њега. Једини играч у овој утакмици без правог приступа, који се истицао са лаганом шетњом, губљењем дуела и спорим реакцијама у полушансама. Често одсечен у овој формацији није дао допринос какав би странац у екипи требао дати.

На крају лако можемо закључити да је Звезда у ову утакмицу ушла „у рат“ само са једним циљем, да га добије и однесе велику победу.

По први пут од доласка Славише Стојановића Црвена звезда је тактички одлично стајала на терену. Линије тима су биле повезене, борбеност је била на максимуму и само да је било мало више самопуздања које недостаје фудбалерима у црвено- белим дресовима могао се „нокаутирати“ веома лош противник.

Појединачан учинак играча:

Бајковиц: Самоуверен, хладнокрван, сигуран и миран. Све што је имао да уради, савршено је урадио. Овог пута је имао и сигурност одбране, али и не пуно посла. Пар опасаних шутева је са лакоћом покупио и унео мирноћу код остатка тима.

Вешовић: Звездин присилни дефанзивац на десном беку је још једном показао да његове грешке у оваквим утакмица, као и тактичка неслажљивотс, да не кажемо глупост могу бити кажњени на најсуровији начин. На срећу то се није догодило. Међутим његове грешке у дефанзиви су почетничке и једине које су омогућиле противнику да дође до јединих шанси на мечу.

Крнета: Колико Звездина публика уме да буде критична и окрутна најбоље је осетио овај момак. И када ниси крив, једном ако погресисш обележен си. Чак и ако си Звездаш од малих ногу, ако си дошао из подмлатка Партизана треба три пута више да се докажеш од осталих. Сада је време да сви треба да погледају овог момка реално и да му се скине тешко бреме које је носио на својим леђима и када је био крив, а и када није. Коначно је дочекао свој деби у вечитом дербију у дресу Црвене звезде и показао зашто је један велики фудбалски зналац, Роберт Просинечки веровао у њега. Велики радник, један од најшколованијих стопера је показао да у најважнијој и најтежој утакмици уме да одигра тактички перфектно и без грешке. У тандему са Лазићем видели смо по први пута тактичко затварање простора, кретање дефанзиваца и дуел игру која је недостајала.

Лазић: Било је много скептика када су га видели у стартној постави, као што је био и аутор овог текста. Ипак, Дарко Лазић је разуверио све и доказао да није само десни бек већ да уз пар исправака може без проблема играти на позицји стопера.
Одличаним скоком, чврстином у дуел игри показао је да има све одлике које треба имати модеран стопер. Једина замерка иде на два испадања из формације. Фаул на 17 метара у првом полувремену направио је након грешке Вешовића, док је црвени картон зарадио након грешке Младеновића који је требао направити фаул у раној фази напада гостију.

Мијаиловић: Један од најбољих играча тек одиграно дербија, у коме је одиграо без грешке. Преузео је велику одговорност уз Нинковића и Милијаша и водио тим до победе. Затворио је Андрију Живковића, суделовао у нападима и сарађивао са везним редом. Након уласка Младеновића, заузео место задњег везног где се осетио недостатак снаге. Све у свему феномална партија Николе Мијаиловица.

IMG_4858-1Гогић: Ако је било скептика како це Горан Гогић одиграти своју улогу у „вечитом дербију“, сада их нема. Сигурно по свему један од најбољих играча утакмице. Без грешке је одрадио свој део посла и заслужио чисту десетку. Тактички се одлично кретао, у деул игри био беспрекоран и имао миран пас. Након изласка Милијаша и Нинковића преузео је највећи део одговорности на себе у везном реду и показао да је Црвена звезду у њему добила велико појачање.

Милијаш: Капитенски. Ненад Милијаш није постигао гол, али је одиграо најбољи меч у овој сезони. После његовог слободног ударца, Нинковић је главом проследио лопту у средину коју је Обрадовић поспремио у мрежу, а Црвена звезда дошла до победе. Видели смо и сјајан покушај са 30-так метара који је завршио тик изнад пречке. Одлично је стајао на терену и уз Нинковића показао да је прави вођа ове генерације. Недостаје још мало више кретње без лопте, као и снаге да би Звезда добила играча екстра класе какав Ненад Милијаш и је.

Нинковић: Већ летос, по доласку Милош Нинковић „купио“ је све Звездаше а после дербија…шта рећи о Милошу Нинковићу? Причати о жељи, борбености и великом црвеном белом срцу сувишно је. Довољно је рећи да је одиграо утакмицу са 12 копчи на челу и са рагби капом на глави. Док су му доктори саветовали да не игра, он је управо главом асистирао Обрадовићу за једини гол на утакмици. Оно мало фудбала и мајсторства што смо видели, видели смо од њега и Печника. Са потезом у првом полувремену када је петом проиграо Мијаиловића на левој страни показао је о каквом мајстору се ради. Увек смирен, правовременог и мирног паса у дубину, један од ретких изумрлих фудбалских „уметника“. Због грча је морао у последњим тренуцима утакмице да напусти игру и добије и више него заслузене апалузе пуне „Маракане“.

Печник: Нисмо видели све оно што смо очекивали од Печника, али смо видели тимског играча који се подредио екипу и оставио задњи атом снаге на терену. Одлично се кретао у фази напада где се и нашао у две одличне шансе. Прву је пропустио у првом полувремену када је након центаршута Мијаиловића главом шутирао поред десне стативе Партизановг гола, док је другу пропустио након проигравања Касалице када је лоше шутирао на повратну лопту са неких једанаест метара. Недостајало је мало више одговорности у фази одбране да би оцена била врло висока.

Касалица: Играч који игра за тим и увек се подређује тиму и тактици. Своје офанзивне задатке одрадио је одлично, док је у фази одбране помагао Мијаиловићу и везном реду. Имао је два одлична продора, први када је заустављен фаулом који је претходио голу и други када је Печника избацио повратном лоптом у 100% шансу. Играч за велике утакмице, великог срца који је доста пута неправедно занемарен.

Дауда: Од Абиоле Дауде се можда највише очекивало, али нажалост нисмо видели ништа. Опет је Дауда несхватљиво без жеље ушао у меч у којем је требао показати своје праве вредности. Практички је све дуеле изгубио, док је једину праву шансу прокоцкао када је био изблокиран. Кретао се споро, незаинтересовано и као да је чекао да што пре време прође. Никако се није уклапао у остатак тима који је изгарао на терену. Као да је остао у свлачионици и није био на мечу. Дауда против Радничког из Крагујевца и Дауда на дербију су два различита играча. Зашто је то тако можда је време да се обратимо и на адресу Зорана Стојадиновића.

Још су играли:

Од 84. минута уместо Милијаша, Младеновић: Играч који је једини од играча у црвено-белим дресовима добио салву звиџука је уједно успео да у 15-так минута проведених на терену да добије епитет најгори. Лоше је стајао на терену, испадао из формације, губио дуеле и лоше затварао леву страну преко које су прве претње дошле управо са његовим уласком у игру.

Од 88. минута уместо Дауде, Мрђе: Иако је одиграо само 10-так минута показао је више него Дауда за скоро читаву утакмицу. Борбеност, жељу и приступ какав треба имати нападач на овом мечу. Да су у игри до краја утакмице остали Нинковић и Милијаш вероватно би гледали и један бијег Звездиног нападача према голу противника. Овако се подредио тиму и дао свој допринос победи.

Од 91. минута уместо Нинковћа, Савићевић: У времену проведеном на терену није се успео наметнути и више је затварао простор на својој половини него што је суделовао и креирао нападе за што је задужен.

Славиша Стојановић: Тренер Црвене звезде поставио је утакмицу ратнички и то му се исплатило да у „вечитим дербијима“ дебитује победом. Недостаје му храбрости и одлучности да у појединим тренуцима примети када и на који начин преломити утакмицу. Састав који је извео био је одлично посложен, тактички испоштовани задаци до савршенства где се видео и његов печат, али остаје упитник зашто није имао храбрости ући у отворенију игру са противником.

Оно што брине су измене које врши већ другу утакмицу за редом и где се у игру убацује Младеновић за којег се не зна статус у клубу, као и померање Мијаиловића на задњег везном. Срећом па је Нинковић одлучио играти на сопствену одговорност, иначе по виђеном се чини да је тренер Црвене звезде хтео играти са два задња везна Мијаиловићем и Гогићем, док је Младеновић требао бити стартер на левом беку. Такав састава и та формација би била равна „самоубиству“ што се најбоље и видело пред крај утакмице када наш тим није могао повезати два додавања, док је Младеновић изгледао као да је залутао у фудбал.

Треба напоменути да постаје све очитије да неки играчи попут Дауде једноставно морају играти, без обзира на допринос и приступ утакмици, док се Младеновић почиње враћати у игру због разних игрица недоступних широј јавности.

Питање је колико уопше словеначки стручњак има слободу у састављању састава, јер тешка срца морам призанати да тактичко знање има, али нема самопуздања и храбрости да води тим како он жели и да играју играчи који заслужују играти, а не они за које нареди „виша сила“ да морају.

Све у свему, Црвена звезда која играчки и појединачно има најјачи тим у лиги се мучила против безидејног и лошег Партизана. На срећу Звезда је победила и вратила барем кратку наду у боље сутра.

До следећег викенда нам барем остаје да уживамо у овој победи, у прозивању и пецкању противника са којим ћемо и завршити овај чланак.

“Зато што сте сви веровали слепо, да сте најбољи лагао вас неко…“

Delije Sever
Delije Sever

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Тренер

Повезане вести

47 comments

Sladajac нов 6, 2013 at 19:59

A sta igra Buscets u Barsi preko 85% uspesnih dodavanja od kojih 95% unapred!!!…

Reply
Sladajac нов 6, 2013 at 19:36

Svaka cast za sve nabrojane posebno za Jugu ali Jaja Ture je za mene prototip savremen zad.vezni, daje za jednu sezonu vise gola nego svi nabrojani, od nasih Matic zakon!!!…Kovacevic je izvaredan z.vezni ali bezopasan po protivnicki gol dok Gogic daje cesto golove, videli smo svi kako nam je dao gol na Marakani u skok igri nenadmasan. Slazem se da sam sportski dr.forsirao bih Tenka jer cemo dobiti 2.000000€ a da sam trener forsirao bi Gogica koji je dragocen kod prekid igre!!!…Ali gubimo pare e sad???…

Reply
... нов 6, 2013 at 19:49

Jaja Ture igra nesto blize golu nego ovi nabrojani. On je vise centralni vezni. Zadnji vezni ima pre svega zadatak da razbija protivnicke napade, a on sta napred napravi. Centralni vezni je vec druga prica. Matic je po meni trenutno jedan od najboljih zadnjih veznih u Evropi.

Reply
... нов 6, 2013 at 19:50

Uz to i Cavi Alonso, Pirlo, Kambijaso, svi oni znaju da pogode veoma cesto

Reply
veseli нов 6, 2013 at 16:46

nisi mi jasan za daudu, nas najbolji napadac, najbolji napadacu ligi jednostavno se ne snalazi u formaciji sa jednim spicem. Ne bi ni drugi bolje igrali. Vesovic 3 godine igra beka, znaci bek je nije krilo. Lazic igra dobro kad se brani, on ispada na kontre. milijas zaigrao jer je dobio pare.

Reply
Denis нов 6, 2013 at 19:23

Kako mozes da lupas bez osnova. Milijas, Ninkovic i Mijailovic nisu uzeli ni dinara. Odrekli se u korist saigraca.

Reply
veseli нов 8, 2013 at 17:09

e vidis da si ne upucen, nisu se odrekli vec su nesto para dali da se namire ovi sa manje para, MALJU.

Reply
otpisani101 нов 6, 2013 at 16:12

posteno govoreci-sem rezultata i moram da priznam ,velike borbenosti fudbalera,sve je ostalo-nista…ovakav partizan,da nema prijateljske klubove u ligi i toleta,bio bi 10. u ligi…kakva sigurnost odbrane,videcemo vec protiv rada ,da se kiksevi nastavljaju…u analizi samo bajke,i ja tvrdim da je bilo 0-0 ,svi bi krivili i trenera i fudbalere…nemamo nikakvu igru,samo sto je partizan duplo gori od nas…to su cinjenice…

Reply
Senjak нов 6, 2013 at 15:45

Odlicna analiza – hvala na trudu i ulozenom vremenu. Samo nastavi za opste cigansko dobro.

Cini mi se da treba prodati Vesovica, omegu i Martinovica da se rastereti budzet za plate. Takodje tapnuti Mladenovica, Onjila, Mirica i Nenadovica (bez zvanicno meca do sad). To bi dalo vise prostora mladjima kao sto su Mihajlovic, Arauho, Savicevic i Petkovic.

Na prolece ce se vratiti Lazovic i Rakic, i treba ih ubacivati polako da igraju. Mozda bi trebalo dato Rajkovica na pozajmicu na 6 meseci kod se bako ne proda, cisto da bi decko ima sto vise meceva u nogama. Kao slag na tortu (od usteda za plate gore pomenutih) dovesi levog beka, mada je to najdeficitarnija pozicija u fudbali, jer je malo dobrih levaka koji mogu odigrati dobro na toj poziciji. Na taj nacih ce svi onda igrati, manje ili vise i biti zadovoljni.

Plus, da Stojadonovic objasni Stojanovicu kado se i kada vrse izmene tokom utakmice.

Reply
... нов 6, 2013 at 18:35

Mi Nenadovica nemamo u ekipi, a ne znam sto bi otpustali Martinovica pa da sezonu nastavljaju sa tri stopera uz to jako mlada. Martinovic jeste pomalo spor ali momak je bio kapiten Steaue pre nesto vise od godinu, ima znanje u to nema sumnje, ipak poslednja godina mu je bila kriticna i odlazak u Kinu mu nikako nije odgovarao sto je uticalo na njega i njegovu formu.

Reply
Senjak нов 6, 2013 at 19:16

OK, nije Nenadovic nego Nenadic:

http://www.crvenazvezdafk.com/en/timovi-i-strucni-stab/prvi-tim/275/Ljubo+Nenadi%C4%87.html

pogresih prezime posto uospte ne igra covek

Reply
Zoran нов 6, 2013 at 15:06

Kakvo crno dobro stajanje na terenu, kakav Krneta….Pa onaj nesrecni Kojic ne bi nikada dao gol, sve i da ga ja cuvam.Ajde samo na trenutak zamislite da nije bilo onog smesnog autogola, da je ostalo 0:0, kako bi vam izgledala utakmica.Posle ce nam opet biti kriv pomocni sudija sto je digao jedan milimetarski ofsajd kad kiksnemo protiv nekog Napretka i slicnih…

Reply
Sladajac нов 6, 2013 at 14:53

Analiza malo ih kudis a mnogo hvalis, bez razloga sem rezultata igra za brigu!.Jednom sam sa tobom raspravljao o Gogicu tvrdio si da je ispod proseka a ja da je pravi z.vezni preko 1.85m.Kazes odigrao utakmicu zivota!?, slazem se da je igrac utakmice pokupijo je sve visoke lopte ali on zna mnogo bolje!, pratim ga jos dok je bio kod nas u oml.skoli preko Uba do Jagodine.Sto se tice Daude svako ko je igrao fudbal pogotovo spica zna da jedan sam protiv cetvorice nema sanse!,tvrdim da je on najbolji napadac u ligi.O Derbiju Bajern, Real, Barsa bi pobedili 3:0 da igra kopletan tim Zvezde i Partizana, kakva taktika igra da ne primis gol i u toj igri sutni loptu sto dalje od tebe!!!…

Reply
... нов 6, 2013 at 19:04

O kakvoj ti visini pricas, hoces reci da Makelele i Jugovic nisu bili dobri? Koliko su visoki Cavi Alonso, Obadi (Monako), Tulalan, Matuidi, Daren Flecer, Esijen, Lukas Leiva, Timoscuk, Mudingay, Kambijaso, Pirlo, David Pizaro, de Jong, pojedini nemaju ni 175. Nas Kovacevic je onda losiji od Gogica zato sto je nizi? O cemu ti?

Reply
delija_101 нов 6, 2013 at 14:28

Jesmo mi pobedili 5-0 ili 1-0, ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali. Ja sam gledao Zvezdu koja ne ume tri pasa da sastavi, a kamoli da odigra organizovanu i uigranu akciju.

Reply
Ryber Palunko нов 6, 2013 at 14:08

Razrješio sam misteriju oko toga zašto ‘Dauda mora igrati’? Nećete vjerovati, ali to je zato što je naš najbolji napadač! O, gle čuda!? Srećom, nisi pomenuo Milunovića kao alternativu, to bi tek bio ‘touchdown’!
Još jedna zamjerka, pored Vešovićevih ‘žutih odbrambenih minuta’, morao si napomenuti da se onaj njihov super-extra-nadritalenat Plačkonja nije vidio na terenu.
Dobro nam se vratio s analizama. Bar nešto konkretno oko čega se možemo složiti ili ne.

Reply
Čoki нов 6, 2013 at 12:50

Brate savršena analiza! Piši bre češce!

Reply
laki нов 6, 2013 at 12:35

Zamislite tim:
Rajkovic
Stojkovic Spajic Cosic Brajovic
Jokic
Grujic
Ahcin
Srnic Jankovic
Jovic
😀 prosek godina 17,a realno,bili bi prvi ili drugi

Reply
Miki нов 6, 2013 at 15:07

A realno bismo osvojili i Ligu sampiona sledece godine, je l’ tako?

Reply
Denis нов 6, 2013 at 19:06

Da li je moguce da ste toliki sanjari, pa skoro pola tih je igralo protiv Vojvodine i bili su demolirani. Sa takvom ekipom ruku na srce bili bi mozda u sredini tabele. Mozda za 2-3 godine prvi

Reply
laki нов 6, 2013 at 20:41

Igrali Brajovic Grujic i Ahcin,sta je tu pola?

Reply
laki нов 6, 2013 at 20:43

Rajkovic je odlican,Stojkovic desni bek bolji od Vesovica svakako,Srnic nam nije dobar ocigledno,iako je i nama dao gol,nisam stavi karaklajica a moze i on,Filip Jankovic,koliko god ga mrzeo je jedan on najbolje tehnicki igraca u srbiji,Jovic decko nije igrao,al igra za starije i jos je najbolji u toj generaciji…

Reply
laki нов 6, 2013 at 12:20

http://www.youtube.com/watch?v=gPhfWVLirkU
Milun mora cesce da igra,sa 12 godina je imao bolju tehniku nego vecina igraca iz JSL

Reply
... нов 6, 2013 at 12:05

Analiza bolja od prethodnih ali jedna ispravka. Nagrdio si Vesovica kako su sve prilike isle preko njega, a Vesovic je u dzep stavio Ninkovica pa je placljivko mnogo rano morao da izadje, a najvecu priliku partizan je imao preko Lazica kada je uklizao i promasio loptu do koje je dosao Kojic. Mnogo je Lazic panicio kada mu je Kojic bio blizu.

Reply
Viđeni Delija нов 6, 2013 at 11:43

Kuku lele mene grdna koliko je ovaj sajt siromašniji kada nema ovih analiza. Već duže vreme konstatujem sa drugarima da je sajt izgubio čar onog prepucavanja i različitih mišljenja kako je ko video utakmicu.
Samo nastavite ovako jer sa analizama i bez njih nije isto. Svi vas počeli da kopiraju, a vi prestali da ih pišete. Nije u redu!
Eto, od mene pohvala i kritika na jednom mestu!

Reply
Драган нов 6, 2013 at 13:05

Нисмо престали. Дејан је имао приватних обавеза и проблема, па није био ту последњих месец дана. Сада идемо по старом 🙂

Reply
laki нов 6, 2013 at 10:12

Cinjenica je ,da smo recimo pobedili BSK 1-0 ovim rezultatom na Marakani,pljuvali bi ste ih,i ja bih ih pljuvao..ali ljudi,pobedili su Partizan,kukate da su se branili,pa moramo da znamo i da se branimo,treba i to znati,da smo znali da se branimo protiv Bordoa,Rena mozda i ne bimo ispali.Nije igra lepa za oko,ali takticki odlicno postavljena utakmica,Partizan nije stvorio sansu

Reply
Djole-Jagodina нов 6, 2013 at 08:56

Ja citam ovo a gledao sam i utakmicu pa se pitam sta ja ne razumem tu.Ako je ovo bila dobra utakmica onda se lose ne igraju.Sem Gogica tu niko nije zasluzio prelaznu ocenu i daj bar jednom budimo realni da nemamo sredinu terena a imali smo srece sto im sasa ilic inije igrao od starta.Ovde je samo pobeda dobra sve ostalo je katastrofa dosta vise sa uzdizanjem bez argumenata nista ne dobijamo time.Zvezda od odlaska Robija ne igra fudbal vec gledamo mucenje i gnjavazu.ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
toma нов 6, 2013 at 10:25

sta se bre lozite na tog sasu ilica sta je to on odigrao sto je vredno paznje,vidim igrali su drugo poluvreme sa njim, imali jedan sut na gol

Reply
Djole-Jagodina нов 6, 2013 at 13:27

I ocekivao sam minuse jer cim neko kaze istinu dobija minus plus dobijaju samo demagozi ali mozda i bolje tako….Nekazem da je odigrao nesto posebno ali sam siguran da je odigrao od starta sve bi bilo drugacije,na nasu srecu nije a ovo me potsetilo na finale protiv Olimpika gde bi izgubili sigurno da je Piksi igrao od starta.Ne uporedjujem igrace samo situaciju a najgore je biti slep kod ociju!!!

Reply
delija_101 нов 6, 2013 at 14:31

Mi smo bili inferiorni na sredini i to niko nece da prizna. Jednostavno spor vezno red sa sporim idejama i siromasnom fudbalsom inteligencijom.

Reply
Jovan83 нов 6, 2013 at 15:11

Mi koji malo duze pamtimo, i te kako se secamo kakav je to igrac bio i mogu ti reci da mi je laknulo kad sam video da ne pocinje utakmicu, bez obzira na njegove godine.

Reply
cincar нов 7, 2013 at 14:21

Al si se sinoc nagledao super fudbala izmedju Borusije Dortmung i Arsenala! Sta ti i tebi slicni hocete, Barsselonu u najboljem izdanju?

Reply
šimin нов 6, 2013 at 08:22

Мислим да се нашој игри у дербију дају епитети које она ни у ком случају не заслужује. Велича се поставка игре нашег тренера, а поставка је слична као што је и у сваком дербију у задње време: Игра се бојажљиво, онај који има среће да први да гол повлачи се у потуности на своју половину, противник је неспособан да озбиљније нападне јер поседује лимитиране фудбалере који би требала да организују игру и то је отприлике то. Овај пут смо ми имали среће да први дамо гол, а након тога сва наша игра се заснивала на томе да што даље шутнемо лопту од нашег гола, а створене “шансе“ су пре биле плод неке случајности него поставке.
Не бих се сложио ни да су линије тима биле повезане. Повезани су били одбрана и средина терена што се тиче одбрамбених задатака, док средина терена није била никако повезана са нападом, односно Даудом, јер је нашег “врсног“ центарфора тешко повезати са било ким.
Са анализом Даудине игра бих се у потпуности сложио. Човек игра јер мора, што је очигледно од када је дошао. Голове даје углавном само у нашим убедљивим победама, док у утакмицама са иоле јачим ривалом постаје невидљив, као што је био случај у дербију и у утакмици са Чукаричким. Чуди то што он, и поред очајних партија које пружа, има предност у односу на Милуновића, који је већ доказан центарфор и, ако ништа друго, попут Касалице од њега барем можемо да очекујемо да ће бити у потпуности борбен и подређен колективу. Такође, на клупи или на трибинама нам седи и Михајловић који је “краљ“ пријатељских утакмица, али то је довољно само за 6 минута у току полусезоне. У праву си да би Стојадиновић требао да нам образложи због чега је то тако.

Reply
toma нов 6, 2013 at 10:38

dauda je nas najbolji spic ali ne snalazi se kad je sam u napadu, kad igramo sa dva spica i kad ima vise prostora mnogo je opasniji

Reply
šimin нов 6, 2013 at 10:48

Па што се није снашао против Чукаричког, тада их је било двојица.
Објективно, човек нема квалитет нити ће га икад имати. И место да форсирамо наше играче од којих у будућности можемо да имамо како играчку тако и финансијску корист, ми дајемо преност “индијанцу“, од кога ће евентуалну корист имати само Стојадиновић и његови блиски сарадници.

Reply
Perverzija нов 6, 2013 at 13:51

kada neko kaze da Dauda nema niti ce ikad imati kvalitet,a mister „ne mogu nikoga da prodjem“,je dokazan centarfor,sta covek da mu odgovori osim :facepalm:

Reply
šimin нов 6, 2013 at 14:03

Дауда да има квалитет не би у 25 години дошао код нас без обештећења.
Ко је „ne mogu nikoga da prodjem“ не знам па не могу да ти одговорим. А волео бих да ти мени одговориш чиме је Дауда тебе убедио да поседује квалитет за Звезду, или да је барем бољи од осталих нападача које имамо?

Ryber Palunko нов 6, 2013 at 14:18

Ko je ‘ne mogu nikog da prođem’ je Milunović i nejasno mi je kako ti to ne pada na pamet ako i ovlaš pratiš Zvezdu!? To je već ušlo u legendu, uz ispravku, da sam ga, hvaljen nek’ je Gospod, vidio da je prošao, prošlo proljeće u Borči. Tad i više (a ni prije) nikad.
Opservacije na temu Daude i ‘zašto u 25 godini igra kod nas’ su dostojne pasioniranog igrača ‘football managare-a’ koji umjesto igrača vidi tačkice. A što se tiče Dauduinih golova evo:
Protiv Radničkog KG, za 2:0, riješeno pitanje pobjednika.
Potom, Donji Srem, vodeči gol.
Zatim, četvrti protiv Spartaka.
Slijede dva protiv Novog Pazara, drugi i treći.
Šesti gol u prvenstvu dao je u Nišu, onaj izjednačujući (za tebe nebitan, kao i ostali)
Uz to dolaze dva u kupu protiv Proletera, drugi i treći (ako ti uopšte znaš da smo igrali kup).
Osam golova u polusezoni za sad, od tih osam za onaj protiv Spartaka (četvrti po redu), jedini se uklapa u tvoje ‘nebitne’.
Drugim riječima, ti niti pratiš Zvezdu, niti o fudbalu imaš pojma, a mišljenje, pa znamo šta je i zašto ga svako ima.

Reply
Perverzija нов 6, 2013 at 14:27

svaka cast,sve si napisao sto bih i ja,postedeo si me muka 😀

Reply
šimin нов 6, 2013 at 14:37

Мало сам ја матор за те ваше игре и искрено, али најискреније немам појма шта је ‘football managare’ и чуо сам да то само спомињу.
Четврти гол против Спартака, други и трећи против Новог Пазара, два у купу против друголигаша … Невероватна достигнућа!
Слажем се да је гол против Радничког био значајан, али, с друге стране: Европа, четири утакмице, једно велико ништа; Партизан, Чукарички, Вождовац, Јавор, свака иоле јача и значајнија утакмица једно велико, велико ништа.
С друге стране, ‘ne mogu nikog da prođem’ је са много мањом минутажом у младој репрезентацији дао три гола, а немој ми казати да су те младе репрезентације неквалитетније од наших “суперлигаша“. А, успут, Милуновић је тресао мрежу и дербију.

Reply
Ryber Palunko нов 6, 2013 at 14:55

Mlada repka nema ‘crveno-bele’ dresove i potpuno mi je svejedno dao u njoj 78 golova ili sjedio na klupi. A dovoljno (svaki put od kad je došao) sam ga gledao u Zvezdi i znam kakav je igrač. Onaj tip od kojeg stalno nešto kao očekuješ i onda većinom ne dobiješ ništa. Ponekad nešto, ali u biti ništa posebno.
Nije on sad ljuta prevara, zna ponešto , ali ne vidim niti jednu prednost koju posjeduje nad bilo kojim drugim napadačem? A nemogućnost prolaska protivničkog igrača je i više nego iritantna.

Reply
šimin нов 6, 2013 at 17:54

По мени предност Луке Милуновића у односу на наше остале нападаче је што има бољи осећај за гол и најбоље од свих се сналази у шеснаестерцу. По мени је проблем што најчешће и не игра у шпицу, већ по крилу, јер га тренери тамо гурају због конституције, а у шпицу играју они “габаритнији“. У почетку, кад је стигао, код Просинечког је играо ближе голу, и веома често био стрелац, колико ме моје “овлаш праћење Звезде“ служи.
Међутим, како је очигледно да се нећемо сложити по овом питању, не желим да се даље без потребе расправљамо. Верујем да ниси злонамеран, иако су коментари у вези менаџера и мога знања да смо играли куп мало вукли ка томе. Узгред, ако будеш у околини Новог Сада могу да те одведем не Слану Бару да видиш ливаду на којој Пролетер стално игра, а не стадион на коме смо ми играли против њих.
За тебе и све остале звездашки поздрав из Панонске равнице.

Denis нов 6, 2013 at 19:11

Milunovic ima kvalitet, to je dokazao kod Robija, a tesko mu je sada kada igra u svakoj trecoj utakmici maksimalno pola sati, igra u grcu jer zna da ako napravi gresku opet klupa na duzi period. Poslednjih 4-5 utakmica Pecnik gotovo da nepostoji na terenu, sto ne bi bar na poluvremenu usao Milun umesto njega.

sreten нов 6, 2013 at 07:07

Upravo je najčešće osporavani i često sklanjani Jovan Krneta bio glavni stub odbrane crveno-belih. Mladi stoper se odlično taktički postavljao, čitao igru, dobio skoro sve duele na utakmici i radio faulove kada je to bilo najpotrebnije. Odličnu podršku imao je u Laziću za kojeg možemo reći da je nakon toliko mečava odsustva potpuno iznenadio svojim igrom i odigrao odličnu utakmicu. Kada bi pogledali samo zadnji derbi za ovaj dvojac stopera bi mogli reći da je to par koji već godinama igra zajedno, a ne tek koju utakmicu. Tu treba stati na kraj pričama i menjanjima i istrpeti ovu dvojcu mladića na kojima Crvena zvezda treba graditi odbranu.

Reply
mile нов 6, 2013 at 06:24

Nisam ceo dan usao na sajt, sad udjem i vidim nema komentara. Pa da vas pozdravim i ostavim prvi komentar. Da i ja u necemu budem prvi 🙂
Salim se, slazem se sa ovim sto je napisano. Ni meni sema sa Mladenovicem nije jasna. Po meni, utakmica bila super. Groblje se pobilo samo sa sobom, sami palili svoje zastave, barjaci im osvanuli na Severu i na kraju sami sebi dali gol. Ja ovde nista nebih menjao 🙂

Reply
mariachi нов 6, 2013 at 11:54

Mladenovica guraju da igra da bi ga prodali samo mi nije jasano ko je stopirao njegov transfer u evijan? Da se ne lazemo Mlandenovic ne vredi ni pola miliona evra.

Reply

Leave a Comment