Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Кошарка: Звезда кажњена са 12.000 евра

RadenovicКошаркашки клуб Црвена звезда Телеком оштро је новчано кажњен због инцидената на утакмици трећег кола Д групе Евролиге са Панатинаикосом. Бројни апели којима се данима позивало на фер и спортско навијање, очигледно нису доспели до неодговорних појединаца који су својим бахатим понашањем нанели велику штету клубу. Наиме, због убацивања тврдих предмета на терен (упаљача и кованог новца) и употребе ласера КК Црвена звезда Телеком кажњена је са чак 12.000 евра.

У званичном записнику са утакмице стоји да је на почетку прве четвртине на терен убачен један упаљач. На крају првог полувремена, један упаљач погодио је трећег судију Кармела Патерника пре уласка у тунел. У записнику пише и да је током трећег и четвртог перода игре настављено са убацивањем упаљача и новчића на терен, а да је у последњој деоници и током продужетка у најмање три случаја коришћен ласер. Као посебно отежавајућа околност узета је чињеница да се са употребом ласера током извођења слободних бацања Димитриса Дијамантидиса наставило и после упозорења од стране званичног спикера у дворани. Дисциплински судија Евролиге овога пута само је новчано казнио Црвену звезду због чињенице да је ово прва казна за клуб ове сезоне, након што је изречено упозорење после меча са Локомотивом Кубан у Комбанк арени.

Оно што би требало да забрине све оне који воле Црвену звезду је податак да је клуб упозорен да уколико се овакав или сличан инцидент понови дисциплински судија у ће обзир узети разматрање да Црвена звезда Телеком буде кажњена играњем једне или више утакмица пред празним трибинама. Као аргумент за овако драконске казне узете су у обзир и прошлогодишње санкције црвено-белих у Еврокупу. Наиме, за четири казне у Еврокупу прошле сезоне Звезда је била приморана да плати 34.500 евра.

Овако озбиљне претње од стране дисциплинског судије Евролиге требало би коначно да уразуме све неодговорне појединце да својим понашањем могу да начине ненадокнадиву штету клубу. Финансијске казне крећу се у распону од 10.000 до 100.000 евра, а у случајевима када се инциденти оваквог и сличног типа понављају, санкције могу бити од играња утакмица пред празним трибинама, преко одузимања бодова до искључења из такмичења на годину дана.

Из тог разлога КК Црвена звезда Телеком још једном апелује да се у будућности навија фер и спортски, без употребе пиротехничких средстава, ласера и убацивања било каквих предмета на терен, јер то може довести до несагледивих последица за клуб.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

mille нов 6, 2013 at 23:24

za neinformisane: To sa upaljacima i ostalim ubacenim predmetima nema nikakve veze sa vodjama. Vecina tih predmeta je baceno iz partera i sa tribina C i D u Pioniru.

Reply
Nenad нов 6, 2013 at 23:18

poruka za one koji koriste lasere i bacaju upaljače je jasna STOKO SELJAČKA

Reply
ds нов 6, 2013 at 21:29

Zar uvijek moraju biti najveci divljaci?Pa lijepo su vas zamolili ljudi iz KK da ne pravite incidente i stetite klubu,ali dzabe objasnjavatii uvijek se nadje neka budala

Reply
sof нов 6, 2013 at 21:17

У некој теорији замислите имамо шансе за топ 16 и они нас казне у последњој утакмици са Лаборалом празним трибинама ако се настави са инцидентима???!!!
Грозим се хулигана и насиља, али стварно треба те вође да задуже неке момке да чим виде неког да баца упаљаче одведу га у ћоше и помало „измасирају“

Reply
Kastro нов 6, 2013 at 22:36

O kakvim ti vodjama pricas, pa njih nema na ABA ligi, i daleko je manje incidenata, gde su te nove vodje severa tu su i incidenti. Neko ce reci manje je i navijaca, ali nije to razlog. Shvati da sever i vodje nisu oni nekadasnji. Od njih pocinje mnogo toga.

Reply
Kastro нов 6, 2013 at 19:39

Nisu mi jasni ovi sto bacaju predmete u teren,kao ni oni sa laserima jer sudije ponavljaju slobodna, pa tako da samo stete svom klubu. Na evroligu dodje sve i svako a na ABA ligu samo oni koji vole Zvezdu i koji su tu zbog kosarke i ljubavi prema klubu. Pozdrav pravim Zvezdasima.

Reply
a нов 6, 2013 at 18:40

Srbi stoka, sta ces, oduvek je tako bilo… I treba da nas kazne kad smo reterdirana masa, sad ti koji su ubacivali upaljače da se pronadju na snimku i da se pare traze od njih.

Reply
Japaja нов 6, 2013 at 17:51

E, dobro smo prošli. 12 ‘iljada je kusur. Samo, pamet u glavu za ubuduće…

Reply
Aleksandar-MKD нов 6, 2013 at 18:35

Nije problem dali je 12.000 eura ili vise. Problem je u tome zasto da pravimo nerede i sami sebe kaznjavali. Dao Bog da I mi imamo mocan tim I gledamo najvece ekipe, a mi ……
Treba da znate da svi koi gledate Zvezdu ste priviligovani I treba da se dicite time. Zato pamet u glavu I navijajte I bodrite tim I kad gubi I kad pobedzuje. Srecno!

Reply
MiloBg нов 6, 2013 at 17:45

Pa kad je stoka nepismena i ne moze da im se objasni! Lupi samar bre kad neko baca pored tebe!

Reply
Japaja нов 6, 2013 at 20:51

Pa, to, bre! Da imamo vođe kao što nemamo, pa da narede da se ovima što bacaju zveknu po dve vaspitne, brzo bi se opametili…

Reply

Leave a Comment