Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezdina letnja pojačanja : Miloš Dimitrijević

Miloš Dimitrijević
Miloš Dimitrijević

U svom debitantskom članku, bliže ću vas upoznati sa prvim Zvezdinim pojačanjem ove godine, a to je Miloš „mali Čava“ Dimitrijević.

Ovaj talentovani veznjak je rođen 16. Februara 1984. godine u Beogradu, u tadašnjoj Jugoslaviji. Sa sedam godina se seli u Francusku, gdje je njegov otac dobio fudbalski angažman. U Francuskoj započinje svoju fudbalsku karijeru, tačnije u mlađim kategorijama FK Nant. Za Nant je debitovao 13. Novembra 2004. godine u utakmici protiv Liona , kada je imao samo dvadeset godina. U tri godine nastupanja za pomenuti klub je sakupio ukupno 51 utakmicu , 7 asistencija i 1 gol. Nant ga 2007. prodaje u Grenobl, u drugu ligu Francuske.

On već u prvoj sezoni upisuje 19 nastupa za svoj klub , i zajedno sa njim se vraća u prvu ligu. Prije prelaska u Rad, u januaru 2010. godine, on je sakupio još 19 nastupa u prvoj ligi Francuske. Njegove odlične igre u Radu nisu ostale nezapažene, te je dobio poziv za reprezentaciju da igra meč protiv Bugarske. Ali igrom sudbine on se povrijedio baš u meču protiv Crvene zvezde , i zbog toga nije mogao nastupiti za reprezentaciju.

U Januaru 2011. je bio tražen od strane oba večita rivala, ali on je ipak izabrao da ode na pozajmicu u Italijanski Kijevo , gdje se nije naigrao. Odigrao je ukupno dva meča , tačnije 133 minuta.

Ovog ljeta on je izabrao da pređe u Zvezdu.  Odličan je tehničar , ali ono što će najviše obradovati navijače Crvene zvezde jeste da posjeduje odličan pas i pregled igre. Uz Evandra će činiti odličan tandem kreativaca,  i korisnih lopti ka našim napadačima sledeće sezone neće nedostajati. Iako mu je glavni zadatak da asistira, on se takođe dobro snalazi i pred protivničkim golom.

Zaključak je da je Zvezda ovim transferom dobila potpunog veznjaka , koji će doprinjeti igri koju Robi forsira , sa dosta pasova.

 

Повезане вести

15 comments

Comments are closed.