Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице Црвене звезде дочекују Партизан

    Кошаркашице Црвене звезде у суботу играју вечити дерби против екипе Партизана у оквиру шестог кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.IMG_7328

Црвено-беле су у сјајној серији од шест узастопних победа (четири у шампионату Србије и две у регионалној лиги), и са великим самопоуздањем ће изаћи на мегдан потпуно реновираној екипи Партизана. Звезда је тренутно друга у првенству са скором 4-1, а исти учинак има и противнички тим уз слабију кош разлику. Александра Црвендакић је у сјајној форми. У првих пет кола шампионата Србије бележила је 18,8 поена по мечу и 9,4 ухваћених лопти. Ту је и одлични плејмејкер Александра Станаћев, са просеком од осам асистенција по утакмици, као и стамени центар Тина Јовановић, која у првенству има учинак од 17,3 поена и 11,3 скокова по мечу. Надамо се да ће и остале црвено-беле играчице бити на нивоу игара из претходних утакмица.

Екипа Партизана није тако јака као претходних сезона, али и даље бележи добре резултате. Сви носиоци игре тима из прошле сезоне су отишли у друге клубове, као и тренер Марина Маљковић. Ударне игле нове екипе су четири кошаркашице са црногорским држављанством. Центар Хајдана Радуновић, иако у 35. години, има највише поена и скокова у тиму, а прошле сезоне је играла за италијански Приоло. Подршку јој пружају Александра Вујовић, Јована Пашић и Јелена Вучетић, затим искусна Бојана Јанковић, која је стигла из Вршца и Марија Прља, прошле сезоне играчица румунске Крајове. У екипи су и две некадашње кошаркашице Звезде, Дуња Прћић и Јована Каракашевић.

Дерби у суботу ће бити прави испит за млади тим Црвене звезде, и изазов који би могао дати одговор на питање да ли црвено-беле могу до највиших домета ове сезоне.

Црвена звезда – Партизан

9. новембар 2013, субота

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

2 comments

Zvezdaš нов 8, 2013 at 08:39

Nema sumnje da je Crvena Zvezda jači tim, devojke će to i pokazati, zatim pokazaće koliko smo veći klub, pošto su u zadnje 2 godine partizanske falcifikatorske propagande pokušale da od mizernog ŽKK Partizan naprave klub koji je „glavni“ u regionu a i šire, a dobro se zna da je to samo i isključivo ŽKK C.Zvezda kao bivši prvak Evrope, viceprvak i mnogostruki državni prvak, odnosno osvajač kupa.
Svi silama na vještački pokret zvani Žkk Partizan, idemo da ih unakazimo u sportskom smislu!

Reply
cigan sa zapadne tribine нов 8, 2013 at 13:35

kralju !!!!

Reply

Leave a Comment