Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Стојановић и Гогић опрезни пред Рад; Бајковић и Вешовић у клубу 100!

Данас је у подне у Лав медија центру на „Маракани“ одржана конференција за медије поводом утакмице 12. кола Јелен Суперлиге између Рада и Црвене звезде. Представницима медија су се обратили тренер Славиша Стојановић и првотимац Горан Гогић.

stojanovic_kzs_prvi_mecПрви је реч имао шеф струке.

– Потпуно  је јасно да нам победа у дербију не значи ништа ако не наставимо у  том ритму. У недељу играмо против екипе која игра пуно бољи фудбал него што табела показује. Ми треба да останемо на истом нивоу што се тиче дисциплине, нарочито јер знамо да су  те утакмице после дербија „шкакљиве“. Притом на овом терену немамо баш лепе успомене, тако да морамо себе да дигнемо на највиши могући ниво.

Своја очекивања је изнео затим и најбољи актер претходног дербију, по мишљењу многих.

– Очекује нас тежак меч у недељу. Морамо да поновимо жељу и борбеност са последњег меча. О противнику имам високо мишљење, доста младих репрезентативаца, али ми морамо да наставимо серију победа.

Уследила су питања новинара.

Да ли је Стојановић одлучио ко ће играти уместо Печника и Лазића?

– Видећемо, још смо  у фази тренинга и  Касалица има неких проблема. У задњој линији је мање више све јасно, али сада имамо проблема и напред.

Ове сезоне сте имали проблема са „малим“ екипама, како коментаришете то? Као и  поразе на Врачару?

– Превише бодова смо изгубили од екипа из доњег дома. За наше апетите, то је недопустиво. Екипа Рада има тај квалитет у контрама и полуконтрама, нарочито преко Ђурђевића који сам може пуно посла да одради. Морамо обраћати пажњу и на прекиде где је најопаснији Витас. Имају уопште доста младих играча, који воле да играју, ретко кад испуцавају лопте унапред.

За Гогића, да ли је имао трему у дербију и да ли је добио самопоуздања?

– Било је тензија пре меча због заостатка. Свима је била обавеза да пружимо добру партију. Што се мене тиче, поправио сам доста утисак, али још је битније да кренемо у победнички ритам јер одавно нисмо везали неколико питања.

Од почетка не можете да вежете пар за више од две утакмице. Како гледате тај проблем?

– За овај меч ћемо гледати да се што боље прилагодимо противнику. Није исто да ли играју Касалица, Нине и још неко такав, или имамо Мрђу, Дауду који дају другу физиономију. Знаћемо више после данашњег тренинга.

Да ли ће вам пријати пауза и у каквом су стању Лазовић и Ракић?

– У неку руку је и добро дошла, у неку руку и није, али смо сви у таквој позицији. Морамо пробати да је искористимо што боље. Физичке компоненте неће бити у првом плану. Што се ове двојице тиче, Ракић трчкара помало, док се Лазовић полако прикључује и тиму у вежбама где нема дуела. 

Ковачевић?

– Још увек не тренира, у фази рехабилитације је.

 

Бобан Бајковић и Марко Вешовић су од капитена Милијаша добили пригодне поклоне поводом одиграних 100 мечева у црвено-белом дресу. У питању су дресови са бројем 100 на леђима. Бобан Бајковић је притом добио и награду за најбољег играча у месецу септембру, од стране навијача. Том приликом му је од компаније „Н спорт“ уручен ваучер од 20.000 динара.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Ryber Palunko нов 9, 2013 at 13:40

Ove smo sezone izgubili teri utakmice, to svi znamo. Međutim ta tri poraza su došla su došla na sva tri nedjeljna gostovanja. Vrijeme je da prestanemo s tim.

Reply
Denis нов 8, 2013 at 17:57

Srecan jubilej i momci puno srece u nastavku karijere.

Reply
ssss нов 8, 2013 at 16:59

Treba dati sansu Petkovicu ako se oporavio i Mihajlovic barem 20 min.

Reply
laki нов 8, 2013 at 12:29

Bajkovic Petkovic Arauho Krneta Mijailovic Gogic Ninkovic Milijas Savicevic Dauda Mrdja

Reply
Spartanac нов 8, 2013 at 12:47

jel moze Nine da igra….aj ako je u derbiju rizikovao,ne mora protiv rada…. 😕

Reply
Denis нов 8, 2013 at 18:31

Umesto Ninkovica koji je povredjen Milunovic ili Kasalica, jeste da su ofanzivniji ali nema veze.

Reply

Leave a Comment