Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Најава: Црвена звезда – Про Реко (субота, 17 часова, базен „Ташмајдан“)

Ватерполо ће у суботу добити још један спектакл, а онда изгубити драж. Црвена звезда или Про Реко неће наставити такмичење у Лиги Шампиона, захваљујући режији ЛЕН-а. Неко ће се на препуном Ташмајдану опростити од европског пута.

najava_reko

У првом мечу у Италији, 26.октобра, Про Реко је био успешнији 9:5. Црвена звезда је одиграла лошији меч, није користила играча више, а Про Реко јесте петерце и домаћи терен. Управо домаћи терен је оно што може довести до немогућег. Четири гола минуса у ватерполу је пуно, и за екипе које нису Про Реко, али за Црвену звезду прошле сезоне немогуће није била опција, није постојало. Очекује се љута и велика борба. Ако црвено-бели отворе меч како треба, све је могуће. У црвено-белом табору сви су спремни. Денис Шефик је одмарао у домаћем шампионату, Никола Рађен је боље после прехладе, а Филип Кљајевић, који је због лакше повреде пропустио дуел против ЖАКА-а, биће спреман за суботу.

Црвена звезда је у уторак савладала ЖАК 24:6 и забележила трећу победу из три утакмице домаћег шампионата, чиме је задржала прву позицију испред Радничког, који такође има максималан учинак. Про Реко је после пораза од Бреше (11:9) за викенд, савладао Комо 21:8 и чека исходе напуљског дербија, Наполи – Посилипо и гостовање Бреше Примогесту. Наполи и Бреша имају максималан број бодова и држе врх табеле. Да Про Реко није непобедив показала је Бреша. Иако је Бреша добро појачана током лета, а за Про Реко у Серији А не играју Јановић и Јоковић.

Уколико Црвена звезда направи још један невероватан подвиг и надокнади четири гола минуса из Сорија, састав групе Лиге Шампиона изгледаће овако – група А: Барселонета, Егер, Југ, Олимпијакос, Црвена звезда/Про Реко, Солнок/Приморје. Уз веома битну напомену да из групе А на Ф6 иду даље само два тима, не три, јер је Барселонета домаћин завршнице и већ позната као први, сигуран учесник. Поређења ради другу групу, гупу Б, чиниће: Галатасарај, Бреша, Шпандау, Партизан, Орадеа и највероватније Раднички из Крагујевца који има велику предност над грчким Вуљагменијем из првог меча (11:5). Из ове групе три тима иду даље, оцените да ли је случајност. ЛЕН је направио паклен план да опструира и казни Про Реко, а Црвена звезда је колатерална штета. Остаје питање, да ли има смисла и ко је победник? Ако уопште постоји победник у овом лудилу јер је ватерполо као спорт највећи губитник. А губитник из овог дуела заиста губи све, јер европски пут неће наставити наставити ни у Купу Европе.

Продаја карата је почела данас на благајни Ташмајдана од 12 часова и трајаће сутра до почетка меча. Цена карата је 100 динара, а сав приход од продатих улазница намењен је Центру за смештај и боравак деце и омладине ометене у развоју. Дођите на Таш да својим присуством помогнете онима којима је помоћ потребна, подржите акцију и будете део спектакла. Можда будете део ватерполо историје и великог успеха.

 Директан пренос меча је на РТВ Б92.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Andrej нов 8, 2013 at 18:56

Samo hrabro majstori! Čak i ako ispadnete naslov prvaka Evrope vam ne mogu uzeti! Idemo protiv Pro Reka, onog smrada iz Len-a Đani Loncija i za sve na tribinama, SRCE U BAZEN!!!

Reply
Fornicator нов 8, 2013 at 18:13

Da vas zamolim, ne paranoišite više sa paklenim planom LEN-a o miniranju Pro Reka.

Reply
mirko нов 9, 2013 at 13:20

grobarcinoooo

Reply
emirko svemirko нов 8, 2013 at 18:03

Nada poslednja umire… 🙂

Reply
Kastro нов 8, 2013 at 17:54

Ajde momci samo hrabro i borbeno pa sta bude. Minus je veliki ali nada postoji.

Reply

Leave a Comment