Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Митровић: Ноћиони је био посебан мотив

Luka MitrovicЦрвена звезда Телеком је ове сезоне опредељена за јасан концепт, а то је спој младости и искуства. Управо један од најмлађих, Лука Митровић, заблистао је у утакмици са Лаборал Кућом. Сјајни крилни центар је провео у игри 23 минута и за то време уписао осам поена и седам скокова, уз статистички немерљив допринос у одбрани. Иако видно уморан, што не треба да чуди с обзиром да су црвено-бели већ у пет ујутру кренули из Виторије за Београд, Митровић је смогао снаге да изнесе утиске након велике победе Звезде у Шпанији:

Сада када су се утисци мало слегли могу да кажем да је ово заиста велика победа за нас. Овај тријумф је дошао у правом тренутку након два пораза у неизвесним завршницама и у тренуцима када нам је самопоуздање било мало пољуљано. Далеко од тога да нам је ово била најважнија, или утакмица сезоне, али сигурно да је била много битна. Силно смо желели прву победу у Евролиги и она је дошла на веома неугодном гостовању. Екипа Лаборал Куће је веома искусан тим, који има већ изграђено име у овом такмичењу јер су већ дуже време стандардан Евролигаш. Отишли смо тамо да дамо свој максимум и испоставило се да је то било довољно за победу – почео је причу крилни центар црвено-белих.

Митровић је у утакмици са Лаборал Кућом имао вероватно најтежи задатак, а то је да сачува Андреса Ноћионија. Иако је разлика између њега и Аргентинца пуних 14 године, то се ни у једном тренутку није приметило на терену. Млади крилни центар црвено-белих присетио се финала Светског првенства у Индијанаполису 2002. године, које је Ноћиони играо, а дуел са таквим играчом је према његовим речима био огроман мотив:

Сувишно је причати о Ноћионијевом искуству и његовој каријери. Почео сам утакмицу са јасним задатком да њега чувам. Знате, када је он играо финале Светског првенства ја сам имао девет година и када играте против таквих играча не преостаје вам ништа друго него да дате више од свог максимума како бисте успели да му парирате у одбрани и у нападу – рекао је Митровић, који је Аргентинца зауставио на само осам поена. Ипак, он себе није желео да истиче у први план:

Не бих истицао Ноћионијев скромнији учинак као неку велику ствар. За мене би било много веће разочарење да је он дао 20 поена него што ме радује његових осам поена. Понављам, ја сам дао свој максимум у покушају да му парирам што је више могуће. Никада се одбрана на једном играчу не заснива на индивидуалној одбрани, већ свих пет играча на паркету има утицај. Ми смо одиграли комплетно одличну одбрану па зато не бих издвајао мој лични допринос – истакао је веома скромни Лука Митровић.

Хемофарм, млада репрезентација Србије, Црвена звезда, сениорски тим Србије, стартер у Евролиги… Када се стави на папир, рекло би се да је то цела каријера неког играча. Међутим, Митровић је тај пут прошао за само годину дана и свестан је да има још много простора за напредак:

У претходних годину дана издешавало ми се много тога лепог. Почело је са потписивањем уговора са Црвеном звездом, затим је уследио позив у А селекцију Србије, а ове сезоне ми је тренер Радоњић указао велику шансу. Сигурно је да ми све то прија, али сам свестан да ми предстоји велики рад да би наставио да напредујем.

Изабраници Дејана Радоњића не смеју ни да помисле на одмор. Невероватан ритам одигравања утакмица се наставља, па тако Црвену звезду Телеком већ у недељу очекује дуел са појачаном екипом Цедевите. У Загреб је стигао, Ален Реј, играч кога се Звездаши сећају из прошлогодишних мечева црвено-белих са Улмом. Да се Звезда већ припрема за наредни меч, истакао је и Митровић, који веома репсектује наредног ривала:

Само два дана након што смо одиграли утакмицу са Лаборал Кућом очекује нас следећи меч. Као што после пораза од Панатинаикоса и Будућности није било времена за претерано туговање, тако ни сада после ове победе нема еуфорије. Очекује нас веома важна утакмица са одличним противником који има феономеналан играчки кадар и искусног стручњака на клупи, Јасмина Репешу. Резултати у досадашњем току сезоне и позиција на табели довољно показују колико су опасна екипа. У главама нам је сада само та утакмица, да се што боље припремимо за њу и наравно пред нашим навијачима упишемо нову победу – завршио је разговор Митровић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

Fornicator нов 8, 2013 at 23:50

Au, pa jeste li normalni? Znate li kad bi oni to postavili? Pa oni pizde na špansku vladu što neće da prizna Kosovo!

Reply
milos нов 8, 2013 at 21:48

Da li je moguce da se svikomentari odnose na neke gluposti, a niko da pohvali Mitrovica i iskomentarise njegov doprinos pobedi. Tako i juce, retko ko je primetio da je odigrao do sada najbolju utakmicu i to sigurno na insistiranje i intervenciju Covica kod Radonjica, sigurno su imali poduzi razgovor posle Podgorice, jer onako ocajno vodjenje utakmice na ovim prostorima nije vidjeno

Reply
fedayeen нов 8, 2013 at 20:31

Ljudi, zivo me interesuje zar postoji neko ko vjeruje da bi Baskijci koji se bore za nezavisnost Baskije od Spanije( pa otud podrzavaju i sve separatisticke pokrete sirom svijeta) postavili zastave sa natpisom Kosovo is Serbia? Bas me interesuje kako to rezonujete, eto, neko da mi objasni. Koji nam je to djavo da moram stalno da trazimo neku podrsku, odobravanje u svijetu, da nas neko pomiluje…Sto kaze Beckovic “ Ko god nas vidi da kaze, vidji casti ti kako su zgodni i pametni, ko bi reko da su to oni isti za koje smo do juce mislili…“.. Smijesno. Okrenimo se sebi, vece podrske nigdje necemo naci.

Reply
ushhf нов 8, 2013 at 21:06

mislis da bi oni dozvolili da se okaci tamo a nase publike nije bilo koliko se secam

Reply
fedayeen нов 8, 2013 at 21:17

Bilo je…bilo je srpskih zastava.

Reply
fedayeen нов 8, 2013 at 21:20

Sve i sam da je bio onaj momak sto se u autobusu slikao sa igracima, mogao je i on da postavi.

Reply
ushhf нов 8, 2013 at 21:44

on je bio na drugom kraju hale uostalom to su oni okacili i nema sanse da me ubedis u suprotno 😎

fedayeen нов 9, 2013 at 08:23

Ma da…vidio si i na kom je kraju hale bio:). Zapravo, prvo ti nas ubijedi da su takve zastave uopste bile postavljenje:)

БруталноРеалан нов 8, 2013 at 21:29

Па ето видиш и то се дешава. Баски и Баскија нису ником отимали ништа, на својој земљи постоје много пре разних досељеника. Слично као и са нашим Косметом, с’ тим што је наша земља тренутно окупирана. Неки историчари и научници тврде да чак имамо и неких сличних гена са њима, ко ће га знати. У сваком случају поштовање, људи размишљају својом главом.

Reply
Eritrocit нов 8, 2013 at 21:58

Mozda je Rakocevic postavio.

Reply
Pop нов 8, 2013 at 18:41

Dve su zastave bile „Kosovo is Serbia“. Trebalo bi ih dočekati prijateljski svaki put kad nam dođu u goste.

Reply
fedayeen нов 8, 2013 at 18:57

Ne mislis valjda da su to Baskijci separatisti postavili? To su nasi navijaci.

Reply

Leave a Comment