Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Звездаши одлични у Евролиги

i-36Осим кошаркаша Црвене звезде, бројни кошаркаши који су наступали у црвено-белом имали су прилике да заиграју у својим клубовима у Евролиги, али су и некадашњи тренери Звезде предводили своје клубове.

Михајло Увалин је са својим тимом, Зиелона Гора, одиграо још један сјајан меч против много јачег противника, али  није успео да забележи победу. Галатасарај је био успешнији и славио резултатом 78:75.

С друге стране, Светислав Пешић је забележио нову, и то јако убедљиву победу. Бајерн је у овом колу савладао  Уникаху, резултатом 82:68.

На терену су се, један наспрам другог, нашли Борис Савовић и Владимир Штимац. Савовић је постигао 4 поена, ухватио 6 лопти и украо 2 лопте, док је Штимац постигао 4 поена и имао 3 скока.

Барселона је након великог преокрета у другом полувремену савладала ЦСКА, за који је Милош Теодосић постигао 10 поена и 7 пута успешно асистирао саиграчима.

Братски клуб наших навијача, Олимпијакос, двоструки узастопни шампион Европе, успео је да забележи још једну победу и докаже да се ни ове сезоне неће лако одрећи титуле. Савладан је Монтепаски, а невероватан податак је да нико од играча грчког тима није постигао двоцифрен број поена.

У београдском Пиониру, вечити ривал је поражен од моћног Обрадовићевог Фенербахчеа, за који је наступио и репрезентативац Србије и некадашњи кошаркаш Звезде, Немања Бјелица. Он је одиграо одличан меч, постигао 12 поена, ухватио 5 лопти, асистирао 2 пута и имао 1 блокаду.

tadija_dragicevicИ други турски тим, Анадолу Ефес, остварио је победу, а добру партију пружио је Тадија Драгићевић, некадашњи капитен нашег тима. Он је недавно потписао за Ефес, а уколико настави у овом ритму, избориће се вероватно и за дужи уговор. Постигао је 10 поена, ухватио 4 лопте и једном асистирао, за индекс корисности 15.

Лијетувос је у Звездиној групи поражен од Макабија на свом терену, а за Литванце, који ће доћи у Пионир за седам дана, наступили су Омар Кук и Стеван Јеловац. Американац је „био“ двоцифрен. Постигао је 10 поена, ухватио 2 лопте, 5 пута асистирао и украо 2 лопте. Јеловац је играо 15 минута и за то време постигао 2 поена, уз лош шут из игре, ухватио 2 лопте и изгубио исто толико лопти.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

aca нов 9, 2013 at 13:21

lepoo

Reply
Mare нов 9, 2013 at 10:15

Velika je steta sto se nasi nisu malo angazovali da dovedu Tadiju, imali bi odlicnu 4. u njemu..

Reply
gledalac нов 9, 2013 at 02:55

Nelson, najverovatnije MVP 4 Runde regularne sezone u Evroligi. Iako je Ajinca imao veci indeks korisnosti, Evroliga prednost, pri dodeli ove nagrade daje igracima iz pobednickih ekipa, sto je u ovom slucaju nasa Crvena Zvezda i zajedno sa njom DeMarcus Nelson, medju navijacima poznat kao „Admiral“. Cestitam 🙂

Reply
Fornicator нов 8, 2013 at 23:48

Uvalin, Savović, Štimac, Teodosić, Bjelica, Dragićević, Kuk i Jelovac – svi su pošteno odradili svoje u Zvezdi, koliko su umeli i mogli u tom trenutku. Smatram da nije fer da se uz njih svrstava Svetislav „za euro više“ Pešić – svi znamo da je on imao druge prioritete.

Reply
box87 нов 9, 2013 at 00:05

kakve veze ima Teodosic, sa Crvenom Zvezdom osim navijacke opredeljenosti….on nikada nije nastupao za nas….

Reply
Fornicator нов 9, 2013 at 03:27

OK, priznajem, omaklo mi se… zbog njegovog navijanja, valjda…
Ali, u pravu si, nije mu mesto među pomenutima, ipak nije nosio sveti dres…
Hvala što si mi skrenuo pažnju.

Reply
Александар нов 9, 2013 at 09:14

Због тога смо ставили наслов „Звездаши“, зна се колико је Тео Звездаш и заслужио је да га поменемо. 🙂

Reply
Igor нов 9, 2013 at 12:26

A ko kaze da nece igrati za Zvezdu. 😀

Reply
Jovan83 нов 9, 2013 at 13:19

Takve stvari ne smeju ni da nam se omaknu, jer mogu da se tumace drugacije s obzirom da je igrao za FMP.Kao sto je najveca moguca glupost sto smo tuzili groblje za MIljenovica i time indirektno priznali ono sto potiskujemo, jednostavno zaboravite na Teodosica bar dok jednog lepog dana ne dodje kod nas…

Reply
Fornicator нов 10, 2013 at 12:49

Apsolutno si u pravu. Ovakvim glupostima idemo na ruku svima koji nas prozivaju zbog ovog (privremenog, nadam se) vanrednog stanja u klubu. Još jednom, izvinjavam se zbog greške svima koji su nosili crveno-beli dres.

Reply
Delije Niksic нов 8, 2013 at 23:43

Tadija kapiten!!!!!!!

Reply

Leave a Comment